Pilaf met kippendij
24 SERVICE
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Verwarm de bouillon en voeg er
de draadjes saffraan aan toe.
Laat ze (pan van het fornuis
af) trekken in de bouillon. Pel en snip
per de uien en snijd de kippendij in
blokjes. Halveer de gedroogde abriko
zen of snijd ze in vieren. Verhit een
scheut olie in een ruime pan en fruit
hierin de uisnippers ca. 7-8 minuten.
Voeg de blokjes kip toe samen met de
specerijen en fruit al omscheppend 2
minuten. Strooi dan de rijst in de pan
en bak al roerend tot de korrels licht
verkleuren. Schenk de bouillon met
saffraan in de pan en breng aan de
kook. Voeg de stukjes abrikoos en
cranberry's toe en laat alles koken tot
de rijst gaar is en het vocht opgeno
men (ca. 12-15 minuten). Hak intus
sen de peterselie en koriander grof.
Voeg de peterselie en de pistaches aan
de rijst toe en meng. Laat 1-2 minuten
doorwarmen. Rooster intussen de
amandelen en pijnboompitten in wei
nig olie goudkleurig.
Bestrooi de pilaf voor het serveren
met de rest van de noten en korian
der.
Tip
Frank van de Goot
Ingrediënten
Komende dagen
donderdag 16 juni 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Ik heb een foto van circa 100
jaar geleden. Wie weet waar de
ze foto genomen is? En wie her
kent deze mensen?
Corrie Janse,
cajanse@zeelandnet.nl
Zegt de naam Ina u iets? En de
datum: 30-7-1975. Ik heb (in de
Zeeuwse grond) een zilveren
verlovings- of trouwring gevon
den met deze inscriptie. Ben be
nieuwd naar de reacties.
Connie Bouwman,
bouwman@zeelandnet.nl
Naar aanleiding van mijn twee
oproepjes voor geboortekaart
jes heb ik er bijna 1000! ontvan
gen. Hartelijk dank daarvoor.
Als er nog mensen zijn die er
nog hebben liggen voor mij, ze
zijn van harte
welkom! Ook heb ik nog een
doosje met pennen met recla-
meopdruk liggen. Kan ik hier
nog een verzamelaar blij mee
maken?
Hannie van Iwaarden, Kloetinge,
ooievaar@zeelandnet.nl
Voor de vrijwillige dorpsbiblio
theek in IJzendijke zijn we op
zoek naar boekenkasten en
-rekken.
Marianne Verbeke,
marianne-verbeke@hotmail.com
Gezocht: uniformknopen van
(veelal voormalige) Nederland
se scheepvaartmaatschap
pijen, veerdiensten en zeevaart
scholen. Kan iemand mij vertel
len of Maatschappij Zeeland in
het verre verleden ook uniform-
knopen gebruikte waarop het
logo van Mij. Zeeland afgebeeld
stond?
Juan Defesche, Vlissingen,
juandefesche@gmail.com
Voor een schooltje in Oeganda
(waar mijn dochter werkt) ben
ik op zoek naar kleurboeken,
kleurpotloden, puntenslijpers
en schriften. Wie kan mij hel
pen
Carine Reyns,
creyns8@gmail.com
Voor een 17-jarige jongen met
een beperking zoeken wij
click's bouwstenen. Met deze
stenen is hij de hele dag bezig.
U zou hem heel gelukkig ma
ken.
Karei Breuker, 0180 660774.
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
Pilaf kan tevoren worden gemaakt.
De smaken krijgen dan goed de
kans in te trekken.
Kippendij blijft bij het stoven zachter
dan kipfilet, gebruik dat daarom liever
dan kipfilet in dit gerecht.
GEHOORD...
Het is gezellig op
de boot door een
kanaal in Friesland.
Vooral toeristen wil
len het mooie en rus
tige binnenland van
Friesland ervaren
door er met een
boot doorheen te
gaan. Wij dus ook.
Het gaat soepeitjes.
Tot we bijna bij een
kleine brug komen
en we ons afvragen
of we er wel onder
door kunnen.
We horen iemand
'giet net', zeggen
dus denken wij dat
het nét gaat.
Hoe moeilijk is toch
de Friese taal want
giet net betekent
- zo merken we al
snel-gaat niet, dus
dan maar stilliggen
en wat dobberend
wachten tot er een
brugwachter komt.
Elly van der Bliek
De 68-jarige Nepa-
lees Durga Kami trekt
elke dag zijn school
uniform aan, verlaat
zijn eenkamerhutje
om de lessen te vol
gen op de Shree Kala
Bhairab-school. De
opa van acht kleinkin
deren kreeg vroeger
nooit de kans om zijn
opleiding af te maken.
Nu hij niet meer werkt
grijpt hij de kans om
dat wél te doen.
FOTO NAVESH CHITRAKAR/
REUTERS
3 VRAGEN AAN
-forensisch patholoog,
was onder meer bij zoek
tocht naar Kris en Lisanne
in Panama
Als een Nederlander in het
buitenland wordt vermist,
moet direct actie worden
ondernomen, stelt Van de
Goot. Hij wil een expertise
centrum opzetten.
Waarom wilt u dit?
„Het is belangrijk dat je
er meteen bovenop zit.
De week na de vermissing
is er nog veel te vinden.
Naarmate het langer duurt,
wordt het moeilijker."
2 Nu duurt het te
lang? „We zijn als
Nederland vaak te
bescheiden. We komen niet
in actie, omdat we bang zijn
om diplomatieke banden te
schaden."
3 Gaat u binnenkort
weer op pad? „Er
schurken nu drie
vermissingen tegen me aan.
Als ze me vragen, ben ik
bereid om op pad te gaan."
HOOFDGERECHT
4 personen
Ca.7,5 dl kippenbouillon
1 envelopje saffraan
2 uien
Ca. 600 gram kippendij-
filet
100 gram gedroogde,
geweekte abrikozen
olijfolie
zout
mespunt ketoembar
mespunt djahé
mespunt djinten
1 kaneelstokje
300- 350 gram basmati-
rijst
2-3 eetlepels cranberry's
enkele takjes peterselie
en koriander
25 gram pistaches
(gepeld)
25 gram amandelen
1 eetlepel pijnboompitten
MORGEN
Feta met wortelsalade
In dit gerecht van Australische topkok
George Calombaris kunnen verschillen
de kleuren wortels worden gebruikt.
ZATERDAG
Tarte tatin
Het geheim van deze klassieke omge
keerde appeltaart is een goede vorm:
een dichte ronde taartvorm met dikke
bodem die op het fornuis mag, óf een
koekenpan die ook in de oven mag.