Tl Pilaf met kippendij 'i 24 SERVICE Lezers helpen lezers DeStem Wat eten we vandaag? Verwarm de bouillon en voeg er de draadjes saffraan aan toe. Laat ze (pan van het fornuis af) trekken in de bouillon. Pel en snip per de uien en snijd de kippendij in blokjes. Halveer de gedroogde abriko zen of snijd ze in vieren. Verhit een scheut olie in een ruime pan en fruit hierin de uisnippers ca. 7-8 minuten. Voeg de blokjes kip toe samen met de specerijen en fruit al omscheppend 2 minuten. Strooi dan de rijst in de pan en bak al roerend tot de korrels licht verkleuren. Schenk de bouillon met saffraan in de pan en breng aan de kook. Voeg de stukjes abrikoos en cranberry's toe en laat alles koken tot de rijst gaar is en het vocht opgeno men (ca. 12-15 minuten). Hak intus sen de peterselie en koriander grof. Voeg de peterselie en de pistaches aan de rijst toe en meng. Laat 1-2 minuten doorwarmen. Rooster intussen de amandelen en pijnboompitten in wei nig olie goudkleurig. Bestrooi de pilaf voor het serveren met de rest van de noten en korian der. Tip Frank van de Goot Ingrediënten Komende dagen donderdag 16 juni 2016 Voor een 17-jarige jongen met een beperking zoeken wij click's bouwstenen. Met deze stenen is hij de hele dag bezig. U zou hem heel gelukkig ma ken. Karei Breuker, 0180 660774. Na mijn oproepje in de krant van 14 juni kreeg ik heel veel reacties. Mijn 'bankje' blijkt een wijnrek te zijn. Bedankt alle maal. Leny Beerentemfel. Is iemand blij te maken met fotodriehoekjes? Ik heb tevens een Pelikan 56A605 elektrische typemachine, een Triumph Adler SE1000CD en correctietape voor u. Anja Oosterwijk, anjaoosterwijk@gmail.com Al bijna 30 jaar verzamel ik weerkaarten uit het Algemeen Dagblad. Ik mis de volgende uit 2015: 29 januari; 9 en 23 maart; 26 t/m 30 mei; 11,16, 22, 25 juni en 2 juli. Wie helpt? Richard van Staaijeren, 06 48162136, richan@upcmail.nl Af te halen: schoenendoos met wijnetiketten, een aantal legpuzzels met molens, sigarenbandjes en boeken over Griekenland. Corrie van Eijk, cjvaneijk@tele2.nl Ik zoek amateur voetbalspeld jes van de RVB, Haagse Bond en Goudse Bond. Wie kan mij daaraan helpen? W.Schenk, 06 18583480 w.schenk7@upcmail.com Al heel lang zoek ik cd of dvd-opnamen van de opera La Traviata met de solisten Nelly Miricioui, Patrick Power en Al lan Monk, geproduceerd door de Canadian Opera Company. Inez Holleman, meyendel@gmail.com Ik zoek mijn oude dienstmaten van de lichting 66-5 van de 11de Herstelcompagnie te Schaarsbergen. Zij zijn op 21 september 1966 opgekomen en op 8 mei 1968 afgezwaaid. P. Janssen, tonjan@home.nl Wie helpt mij aan een dvd van de uitzending van Postcode Miljoenenjacht van zondag 18 mei 2008? Elisabeth Mulder, misslonglegg2@hotmail.com Welke verzamelaar is geïnteres seerd in een velletje van 25 ben zinebonnen, een nog als nieu we sticker met Lang leve 30-ja- rige Lijnbaan, een bon voor één toerbinnenband van 31 januari 1942 op naam van J. Stuurman te Ammerstol en een telefoon kaartje van 10 gulden? Anna Compeer, Spijkenisse, joopenans@versatel.nl GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561520 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139920 Abonneren Een abonnement op BN DeStem? Maak gebruik van onze aanbiedingen via bnde- stem.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice: 088-0139920. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëin digen of heeft u een vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139920 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via bndestem.nl/service. Bezorgservice BN DeStem wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Bezorgklacht? De bezorgservice (088-0561520) is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur, en op zaterdag van 8.00-12.00 uur. Een klacht melden via bndestem.nl/service kan 24 uur per dag. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op bndestem.nl/service of opvragen via 088-0139920. Advertenties Wilt u in BN DeStem adverteren, neem dan con tact op via 088-0139998 of ga naar bndestem.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij BN DeStem c.q. de desbetreffende makers. BN DESTEM De Persgroep Nederland Trivium 76 4873 LP Etten-Leur Postbus 488 4870 AL Etten-Leur Telefoon: 076-5312311 E-mail: redactie@bndestem.nl BTW Nr.: NL0010.94.592.B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Hille van der Kaa Commercieel directeur Ton van Oostrom REDACTIES Alle deelredacties van BN DeStem zijn bereikbaar via 076-5312311. Breda Molenstraat 6, Breda Dinsdag en donderdag 15-17 uur redactie.stad@bndestem.nl Roosendaal Markt 54, Roosendaal Dinsdag en donderdag van 11-13 uur redactie.roosendaal@bndestem.nl Bergen op Zoom Blokstallen 2B, Bergen op Zoom redactie.bergen@bndestem.nl Etten-Leur Moerdijk Trivium 76, Etten-Leur redactie.etten-leur@bndestem.nl redactie.moerdijk@bndestem.nl Oosterhout redactie.oosterhout@bndestem.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7, Terneuzen 0115-645740 redactie.terneuzen@bndestem.nl Sport redactie.sport@bndestem.nl Heeft u tips voor de redactie? Mail naar internet@bndestem.nl of redactie@bndestem.nl JANNY VAN DER HEIJDEN Pilaf kan tevoren worden gemaakt. De smaken krijgen dan goed de kans in te trekken. Kippendij blijft bij het stoven zachter dan kipfilet, gebruik dat daarom liever dan kipfilet in dit gerecht. GEHOORD... Het is gezellig op de boot door een kanaal in Friesland. Vooral toeristen wil len het mooie en rus tige binnenland van Friesland ervaren door er met een boot doorheen te gaan. Wij dus ook. Het gaat soepeitjes. Tot we bijna bij een kleine brug komen en we ons afvragen of we er wel onder door kunnen. We horen iemand 'giet net', zeggen dus denken wij dat het nét gaat. Hoe moeilijk is toch de Friese taal want giet net betekent - zo merken we al snel-gaat niet, dus dan maar stilliggen en wat dobberend wachten tot er een brugwachter komt. Elly van der Bliek De 68-jarige Nepa- lees Durga Kami trekt elke dag zijn school uniform aan, verlaat zijn eenkamerhutje om de lessen te vol gen op de Shree Kala Bhairab-school. De opa van acht kleinkin deren kreeg vroeger nooit de kans om zijn opleiding af te maken. Nu hij niet meer werkt grijpt hij de kans om dat wél te doen. FOTO NAVESH CHITRAKAR/ REUTERS -forensisch patholoog, was onder meer bij zoek tocht naar Kris en Lisanne in Panama Als een Nederlander in het buitenland wordt vermist, moet direct actie worden ondernomen, stelt Van de Goot. Hij wil een expertise centrum opzetten. Waarom wilt u dit? „Het is belangrijk dat je er meteen bovenop zit. De week na de vermissing is er nog veel te vinden. Naarmate het langer duurt, wordt het moeilijker." 2 Nu duurt het te lang? „We zijn als Nederland vaak te bescheiden. We komen niet in actie, omdat we bang zijn om diplomatieke banden te schaden." 3 Gaat u binnenkort weer op pad? „Er schurken nu drie vermissingen tegen me aan. Als ze me vragen, ben ik bereid om op pad te gaan." HOOFDGERECHT 4 personen Ca.7,5 dl kippenbouillon 1 envelopje saffraan 2 uien Ca. 600 gram kippendij- filet 100 gram gedroogde, geweekte abrikozen olijfolie zout mespunt ketoembar mespunt djahé mespunt djinten 1 kaneelstokje 300- 350 gram basmati- rijst 2-3 eetlepels cranberry's enkele takjes peterselie en koriander 25 gram pistaches (gepeld) 25 gram amandelen 1 eetlepel pijnboompitten MORGEN Feta met wortelsalade In dit gerecht van Australische topkok George Calombaris kunnen verschillen de kleuren wortels worden gebruikt. ZATERDAG Tarte tatin Het geheim van deze klassieke omge keerde appeltaart is een goede vorm: een dichte ronde taartvorm met dikke bodem die op het fornuis mag, óf een koekenpan die ook in de oven mag. VRAGEN AAN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 24