Tl
Pilaf met kippendij
'i
24 SERVICE
Lezers helpen lezers
DeStem
Wat eten we vandaag?
Verwarm de bouillon en voeg er
de draadjes saffraan aan toe.
Laat ze (pan van het fornuis
af) trekken in de bouillon. Pel en snip
per de uien en snijd de kippendij in
blokjes. Halveer de gedroogde abriko
zen of snijd ze in vieren. Verhit een
scheut olie in een ruime pan en fruit
hierin de uisnippers ca. 7-8 minuten.
Voeg de blokjes kip toe samen met de
specerijen en fruit al omscheppend 2
minuten. Strooi dan de rijst in de pan
en bak al roerend tot de korrels licht
verkleuren. Schenk de bouillon met
saffraan in de pan en breng aan de
kook. Voeg de stukjes abrikoos en
cranberry's toe en laat alles koken tot
de rijst gaar is en het vocht opgeno
men (ca. 12-15 minuten). Hak intus
sen de peterselie en koriander grof.
Voeg de peterselie en de pistaches aan
de rijst toe en meng. Laat 1-2 minuten
doorwarmen. Rooster intussen de
amandelen en pijnboompitten in wei
nig olie goudkleurig.
Bestrooi de pilaf voor het serveren
met de rest van de noten en korian
der.
Tip
Frank van de Goot
Ingrediënten
Komende dagen
donderdag 16 juni 2016
Voor een 17-jarige jongen met
een beperking zoeken wij
click's bouwstenen. Met deze
stenen is hij de hele dag bezig.
U zou hem heel gelukkig ma
ken.
Karei Breuker, 0180 660774.
Na mijn oproepje in de krant
van 14 juni kreeg ik heel veel
reacties. Mijn 'bankje' blijkt een
wijnrek te zijn. Bedankt alle
maal.
Leny Beerentemfel.
Is iemand blij te maken met
fotodriehoekjes? Ik heb
tevens een Pelikan 56A605
elektrische typemachine, een
Triumph Adler SE1000CD en
correctietape voor u.
Anja Oosterwijk,
anjaoosterwijk@gmail.com
Al bijna 30 jaar verzamel ik
weerkaarten uit het Algemeen
Dagblad. Ik mis de volgende uit
2015: 29 januari; 9 en 23 maart;
26 t/m 30 mei; 11,16, 22, 25 juni
en 2 juli. Wie helpt?
Richard van Staaijeren, 06
48162136,
richan@upcmail.nl
Af te halen: schoenendoos
met wijnetiketten, een aantal
legpuzzels met molens,
sigarenbandjes en boeken
over Griekenland.
Corrie van Eijk,
cjvaneijk@tele2.nl
Ik zoek amateur voetbalspeld
jes van de RVB, Haagse Bond
en Goudse Bond. Wie kan mij
daaraan helpen?
W.Schenk, 06 18583480
w.schenk7@upcmail.com
Al heel lang zoek ik cd of
dvd-opnamen van de opera La
Traviata met de solisten Nelly
Miricioui, Patrick Power en Al
lan Monk, geproduceerd door
de Canadian Opera Company.
Inez Holleman,
meyendel@gmail.com
Ik zoek mijn oude dienstmaten
van de lichting 66-5 van de
11de Herstelcompagnie te
Schaarsbergen. Zij zijn op 21
september 1966 opgekomen
en op 8 mei 1968 afgezwaaid.
P. Janssen, tonjan@home.nl
Wie helpt mij aan een dvd van
de uitzending van Postcode
Miljoenenjacht van zondag 18
mei 2008?
Elisabeth Mulder,
misslonglegg2@hotmail.com
Welke verzamelaar is geïnteres
seerd in een velletje van 25 ben
zinebonnen, een nog als nieu
we sticker met Lang leve 30-ja-
rige Lijnbaan, een bon voor één
toerbinnenband van 31 januari
1942 op naam van J. Stuurman
te Ammerstol en een telefoon
kaartje van 10 gulden?
Anna Compeer, Spijkenisse,
joopenans@versatel.nl
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561520
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139920
Abonneren
Een abonnement op BN DeStem? Maak gebruik
van onze aanbiedingen via bnde-
stem.nl/abonneren
of neem contact op met onze
klantenservice: 088-0139920.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëin digen of heeft u een vraag?
Neem dan contact op met onze klanten service
via 088-0139920 van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online
door via bndestem.nl/service.
Bezorgservice
BN DeStem wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Bezorgklacht? De bezorgservice (088-0561520)
is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur, en op zaterdag van 8.00-12.00
uur. Een klacht melden via bndestem.nl/service
kan 24 uur per dag.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op
bndestem.nl/service of opvragen via
088-0139920.
Advertenties
Wilt u in BN DeStem adverteren, neem dan con
tact op via
088-0139998 of ga naar
bndestem.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij BN DeStem c.q. de desbetreffende makers.
BN DESTEM
De Persgroep Nederland
Trivium 76
4873 LP Etten-Leur
Postbus 488
4870 AL Etten-Leur
Telefoon: 076-5312311
E-mail: redactie@bndestem.nl
BTW Nr.: NL0010.94.592.B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Hille van der Kaa
Commercieel directeur
Ton van Oostrom
REDACTIES
Alle deelredacties van BN DeStem zijn bereikbaar
via 076-5312311.
Breda
Molenstraat 6, Breda
Dinsdag en donderdag 15-17 uur
redactie.stad@bndestem.nl
Roosendaal
Markt 54, Roosendaal
Dinsdag en donderdag van 11-13 uur
redactie.roosendaal@bndestem.nl
Bergen op Zoom
Blokstallen 2B, Bergen op Zoom
redactie.bergen@bndestem.nl
Etten-Leur Moerdijk
Trivium 76, Etten-Leur
redactie.etten-leur@bndestem.nl
redactie.moerdijk@bndestem.nl
Oosterhout
redactie.oosterhout@bndestem.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7, Terneuzen
0115-645740
redactie.terneuzen@bndestem.nl
Sport
redactie.sport@bndestem.nl
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar internet@bndestem.nl
of redactie@bndestem.nl
JANNY VAN DER HEIJDEN
Pilaf kan tevoren worden gemaakt.
De smaken krijgen dan goed de
kans in te trekken.
Kippendij blijft bij het stoven zachter
dan kipfilet, gebruik dat daarom liever
dan kipfilet in dit gerecht.
GEHOORD...
Het is gezellig op
de boot door een
kanaal in Friesland.
Vooral toeristen wil
len het mooie en rus
tige binnenland van
Friesland ervaren
door er met een
boot doorheen te
gaan. Wij dus ook.
Het gaat soepeitjes.
Tot we bijna bij een
kleine brug komen
en we ons afvragen
of we er wel onder
door kunnen.
We horen iemand
'giet net', zeggen
dus denken wij dat
het nét gaat.
Hoe moeilijk is toch
de Friese taal want
giet net betekent
- zo merken we al
snel-gaat niet, dus
dan maar stilliggen
en wat dobberend
wachten tot er een
brugwachter komt.
Elly van der Bliek
De 68-jarige Nepa-
lees Durga Kami trekt
elke dag zijn school
uniform aan, verlaat
zijn eenkamerhutje
om de lessen te vol
gen op de Shree Kala
Bhairab-school. De
opa van acht kleinkin
deren kreeg vroeger
nooit de kans om zijn
opleiding af te maken.
Nu hij niet meer werkt
grijpt hij de kans om
dat wél te doen.
FOTO NAVESH CHITRAKAR/
REUTERS
-forensisch patholoog,
was onder meer bij zoek
tocht naar Kris en Lisanne
in Panama
Als een Nederlander in het
buitenland wordt vermist,
moet direct actie worden
ondernomen, stelt Van de
Goot. Hij wil een expertise
centrum opzetten.
Waarom wilt u dit?
„Het is belangrijk dat je
er meteen bovenop zit.
De week na de vermissing
is er nog veel te vinden.
Naarmate het langer duurt,
wordt het moeilijker."
2 Nu duurt het te
lang? „We zijn als
Nederland vaak te
bescheiden. We komen niet
in actie, omdat we bang zijn
om diplomatieke banden te
schaden."
3 Gaat u binnenkort
weer op pad? „Er
schurken nu drie
vermissingen tegen me aan.
Als ze me vragen, ben ik
bereid om op pad te gaan."
HOOFDGERECHT
4 personen
Ca.7,5 dl kippenbouillon
1 envelopje saffraan
2 uien
Ca. 600 gram kippendij-
filet
100 gram gedroogde,
geweekte abrikozen
olijfolie
zout
mespunt ketoembar
mespunt djahé
mespunt djinten
1 kaneelstokje
300- 350 gram basmati-
rijst
2-3 eetlepels cranberry's
enkele takjes peterselie
en koriander
25 gram pistaches
(gepeld)
25 gram amandelen
1 eetlepel pijnboompitten
MORGEN
Feta met wortelsalade
In dit gerecht van Australische topkok
George Calombaris kunnen verschillen
de kleuren wortels worden gebruikt.
ZATERDAG
Tarte tatin
Het geheim van deze klassieke omge
keerde appeltaart is een goede vorm:
een dichte ronde taartvorm met dikke
bodem die op het fornuis mag, óf een
koekenpan die ook in de oven mag.
VRAGEN AAN