Soja-knoflook kip II 28 Wat eten we vandaag? Wie heeft voeten van plastic? Oefenvoeten met losse tenen gezocht voor eerste hulp bij wandelletsels JANNY VAN DER HEIJDEN In de Oosterse keuken wordt niet met olijfolie gewerkt, maar vooral met arachide (=pinda)olie. De smaak hiervan is neutraal, de olie kan goed tegen verhitting. Lezers helpen lezers Verwarm de oven voor op 2oo graden. Pel de sjalot en snij deze doormidden. Laat het velletje om de tenen knoflook. Vul de kip met de ongepelde te nen knoflook, het stuk gember wortel en de gehalveerde sjalot. Bestrijk de kip vervolgens met een kwastje of met de vingers rondom met zonnebloem- of ara chideolie. Meng op laag vuur ho ning, soja, rijstwijn. Leg de kip op een rooster boven een braadslede (om eventueel lekkend vocht op te vangen) en bestrijk het kippen vlees rondom met de marinade. Laat de marinade even intrekken en bestrijk voor een tweede keer hiermee. Plaats de kip dan in de oven. Braad de kip in de hete oven in ca. 6o minuten gaar. Bestrijk de kip tussentijd regelmatig met de mari nade (minstens 5 of 6 keer). Neem sjalot, gember en tenen knoflook uit de kip. De knoflook- pulp kan eventueel uit de teentjes gedrukt worden en op warme toast worden gestreken of worden gebruikt om met bijvoorbeeld wat beetgaar gekookte broccoli te wor den gemengd. De braadtijd van de kip is afhankelijk van de grootte. Prik om te controleren of de kip gaar is met een satéprikker in het dikste deel van de kippenpoot. Het vocht dat uit de kip komt moet helder zijn. Laat de kip an ders nog even doorbraden. Ingrediënten zaterdag 11 juni 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Ik ben op zoek naar een boekje uit 1948, De vergeten hoek van Okke Haverkamp. De uitgeverij was Bronsdijk uit Oostburg. Joke Almekinders -de Rooij, almekinder@zeelandnet.nl In verband met een reünie ben ik op zoek naar het adres van Corrie Walhout. Corrie werkte in 1969 en langer in het Gasthuis in Middel burg. Zij woonde in Middelburg Zuid. Wij werkten samen als partti mer op de interne afdeling. Aad Camphuysen - van Noort, Hanscamp@zeelandnet.nl In verband met asbestsanering van ons dak moet onze loods leeg! We houden daarom grote ga rageverkoop van auto-, motor- en bromfietsonderdelen, bouwmate rialen, aanhangwagenonderstel- len, bouwmaterialen en nog veel meer. 18 en 19 juni van 10.00 uur tot 16.00 uur in de Hoofstraat 18 te Ovezande. Joke Sommeijer, sommeijer@zeelandnet.nl Voor mijn verzameling zoek ik ge bruikte entreekaarten en program maboekjes van competitie-, inter land- en Europa Cupvoetbalwed strijden. Ook zoek ik spelers en elftalkaarten. Bert Smeets, smeets42@hotmai.com Ik heb spelerspoppetjes van het EK 2008. Gratis af te halen in Amersfoort. Bert Tobé, Bert@BertTobe.nl Wie helpt mij aan de dvd Zout op mijn huidHet is een verfilming van het boek van BenoTte Groult. Hanna Lumen, lumenj@kpnmail.nl Verzamelaar zoekt Nederlandse spoorwegzegels. W. van Engelen, Barendrecht, wimella@kpnplanet.nl In twee Davo-albums en vier in- steekalbums heb ik ruim 1.600 postzegels Nederland (1921 t/m 1995). Verder heb ik 55 blokken en 16 vellen decemberzegels (1988 t/m 1995). Voor de liefheb ber. Jan Kok, Vlaardingen, jankok48@kpnplanet.nl Bijna 80 jaar geleden ben ik in Til burg geboren. Daar zat ik vanaf 1940 twee jaar op de kleuter school. Daarna bezocht ik de St. Antonius jongensschool in de Has seltstraat. Wie heeft uit die tijd nog foto's en herinneringen? Jan Burgers, 073 6564419, jga.burgers@gmail.com Om een kralentasje af te kunnen maken, zoek ik dunne breinaalden met knop van 0,8 mm. Wie kan mij helpen? Mirjam van Straten, mirjamvanstraten@ hotmail.com bekend van Heel Holland Bakt Voor de afdeling eer ste hulp bij wandellet sels van de EHBO Cu- lemborg zoek ik voe ten van plastic om op te oefenen. Het liefst heb ik voeten met los se tenen, zodat de te nen ook afgeplakt kunnen worden. Ik heb werkelijk over al gezocht, maar he laas nog niets gevon den. Ik weet dat ze be staan, dus: wie heeft plastic oefenvoeten en maakt ons en de cursisten blij? Jacqueline den Haan, 06 51630536, haanj@xs4all.nl Hoofdgerecht, 4 personen 1 flinke braadkip 1 sjalot 6 tenen knoflook stuk gemberwortel zonnebloem- of arachideolie 3 volle eetlepels honing ca. 1 dl Japanse sojasaus 1 dl Chinese rijstwijn MAANDAG Pomodorisoep Het verschil tussen echte pomo- dori en de Hollandse tomaten is duidelijk te proeven. Kies altijd voor de smaak en niet voor de vorm. DINSDAG Witlofsalade met appel Hierbij worden blokjes Fourme d'Ambert gebruikt, romige blauw- aderkaas met een vetgehalte van slechts 20 procent. WOENSDAG Gehaktburger met lente-ui Een soort platte gehaktbal van half-om-half gehakt. Lekker met koolsla en venkelzaadjes. GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aan biedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klanten service voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindi gen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin gen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrij dag voor 7.00 uur bezorgd en op za terdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De be zorgservice is bereikbaar van maan dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepas sing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databank rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukke lijk voorbehouden. Deze rechten be rusten bij de PZC c.q. de desbetref fende makers. Wet Bescherming Persoonsgegevens De PZC is een onderdeel van De Persgroep Nederland. De Pers groep legt abonneegegevens vast voor de uitvoering van de (abonne- ments)overeenkomst. Deze gege vens kunnen gebruikt worden om u te informeren over relevante dien sten en producten van de PZC en onderdelen van de Persgroep. In dien u op deze informatie geen prijs stelt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088-0139910 of ga naar pzc.nl/service. PZC Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 28