Soja-knoflook kip
II
28
Wat eten we vandaag?
Wie heeft voeten van plastic?
Oefenvoeten met losse tenen gezocht voor
eerste hulp bij wandelletsels
JANNY VAN DER HEIJDEN
In de Oosterse keuken wordt niet met olijfolie gewerkt,
maar vooral met arachide (=pinda)olie. De smaak hiervan is
neutraal, de olie kan goed tegen verhitting.
Lezers helpen lezers
Verwarm de oven voor op
2oo graden. Pel de sjalot en
snij deze doormidden. Laat
het velletje om de tenen knoflook.
Vul de kip met de ongepelde te
nen knoflook, het stuk gember
wortel en de gehalveerde sjalot.
Bestrijk de kip vervolgens met
een kwastje of met de vingers
rondom met zonnebloem- of ara
chideolie. Meng op laag vuur ho
ning, soja, rijstwijn. Leg de kip op
een rooster boven een braadslede
(om eventueel lekkend vocht op
te vangen) en bestrijk het kippen
vlees rondom met de marinade.
Laat de marinade even intrekken
en bestrijk voor een tweede keer
hiermee.
Plaats de kip dan in de oven.
Braad de kip in de hete oven in ca.
6o minuten gaar. Bestrijk de kip
tussentijd regelmatig met de mari
nade (minstens 5 of 6 keer).
Neem sjalot, gember en tenen
knoflook uit de kip. De knoflook-
pulp kan eventueel uit de teentjes
gedrukt worden en op warme
toast worden gestreken of worden
gebruikt om met bijvoorbeeld wat
beetgaar gekookte broccoli te wor
den gemengd. De braadtijd van de
kip is afhankelijk van de grootte.
Prik om te controleren of de kip
gaar is met een satéprikker in het
dikste deel van de kippenpoot.
Het vocht dat uit de kip komt
moet helder zijn. Laat de kip an
ders nog even doorbraden.
Ingrediënten
zaterdag 11 juni 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Ik ben op zoek naar een boekje uit
1948, De vergeten hoek van Okke
Haverkamp. De uitgeverij was
Bronsdijk uit Oostburg.
Joke Almekinders -de Rooij,
almekinder@zeelandnet.nl
In verband met een reünie ben ik
op zoek naar het adres van Corrie
Walhout. Corrie werkte in 1969 en
langer in het Gasthuis in Middel
burg. Zij woonde in Middelburg
Zuid. Wij werkten samen als partti
mer op de interne afdeling.
Aad Camphuysen - van Noort,
Hanscamp@zeelandnet.nl
In verband met asbestsanering
van ons dak moet onze loods
leeg! We houden daarom grote ga
rageverkoop van auto-, motor- en
bromfietsonderdelen, bouwmate
rialen, aanhangwagenonderstel-
len, bouwmaterialen en nog veel
meer. 18 en 19 juni van 10.00 uur
tot 16.00 uur in de Hoofstraat 18
te Ovezande.
Joke Sommeijer,
sommeijer@zeelandnet.nl
Voor mijn verzameling zoek ik ge
bruikte entreekaarten en program
maboekjes van competitie-, inter
land- en Europa Cupvoetbalwed
strijden. Ook zoek ik spelers en
elftalkaarten.
Bert Smeets,
smeets42@hotmai.com
Ik heb spelerspoppetjes van het
EK 2008. Gratis af te halen in
Amersfoort.
Bert Tobé,
Bert@BertTobe.nl
Wie helpt mij aan de dvd Zout op
mijn huidHet is een verfilming
van het boek van BenoTte Groult.
Hanna Lumen,
lumenj@kpnmail.nl
Verzamelaar zoekt Nederlandse
spoorwegzegels.
W. van Engelen, Barendrecht,
wimella@kpnplanet.nl
In twee Davo-albums en vier in-
steekalbums heb ik ruim 1.600
postzegels Nederland (1921 t/m
1995). Verder heb ik 55 blokken
en 16 vellen decemberzegels
(1988 t/m 1995). Voor de liefheb
ber.
Jan Kok, Vlaardingen,
jankok48@kpnplanet.nl
Bijna 80 jaar geleden ben ik in Til
burg geboren. Daar zat ik vanaf
1940 twee jaar op de kleuter
school. Daarna bezocht ik de St.
Antonius jongensschool in de Has
seltstraat. Wie heeft uit die tijd
nog foto's en herinneringen?
Jan Burgers, 073 6564419,
jga.burgers@gmail.com
Om een kralentasje af te kunnen
maken, zoek ik dunne breinaalden
met knop van 0,8 mm. Wie kan mij
helpen?
Mirjam van Straten,
mirjamvanstraten@
hotmail.com
bekend van Heel Holland Bakt
Voor de afdeling eer
ste hulp bij wandellet
sels van de EHBO Cu-
lemborg zoek ik voe
ten van plastic om op
te oefenen. Het liefst
heb ik voeten met los
se tenen, zodat de te
nen ook afgeplakt
kunnen worden.
Ik heb werkelijk over
al gezocht, maar he
laas nog niets gevon
den. Ik weet dat ze be
staan, dus: wie heeft
plastic oefenvoeten
en maakt ons en de
cursisten blij?
Jacqueline den Haan,
06 51630536,
haanj@xs4all.nl
Hoofdgerecht,
4 personen
1 flinke braadkip
1 sjalot
6 tenen knoflook
stuk gemberwortel
zonnebloem- of
arachideolie
3 volle eetlepels
honing
ca. 1 dl Japanse
sojasaus
1 dl Chinese
rijstwijn
MAANDAG
Pomodorisoep
Het verschil tussen echte pomo-
dori en de Hollandse tomaten is
duidelijk te proeven. Kies altijd
voor de smaak en niet voor de
vorm.
DINSDAG
Witlofsalade met appel
Hierbij worden blokjes Fourme
d'Ambert gebruikt, romige blauw-
aderkaas met een vetgehalte
van slechts 20 procent.
WOENSDAG
Gehaktburger met lente-ui
Een soort platte gehaktbal van
half-om-half gehakt. Lekker met
koolsla en venkelzaadjes.
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aan
biedingen via pzc.nl/abonneren of
neem contact op met onze klanten
service voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement beëindi
gen of heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op met onze
klantenservice via 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin
gen online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrij
dag voor 7.00 uur bezorgd en op za
terdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De be
zorgservice is bereikbaar van maan
dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00
uur. Op zaterdag van 8.00-12.00
uur. U kunt 24 uur per dag online uw
bezorgklacht doorgeven via
pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepas
sing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem
dan contact op via 088-0139998 of
ga naar persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databank
rechten ten aanzien van de inhoud
van deze uitgave worden uitdrukke
lijk voorbehouden. Deze rechten be
rusten bij de PZC c.q. de desbetref
fende makers.
Wet Bescherming
Persoonsgegevens
De PZC is een onderdeel van De
Persgroep Nederland. De Pers
groep legt abonneegegevens vast
voor de uitvoering van de (abonne-
ments)overeenkomst. Deze gege
vens kunnen gebruikt worden om u
te informeren over relevante dien
sten en producten van de PZC en
onderdelen van de Persgroep. In
dien u op deze informatie geen prijs
stelt, kunt u contact opnemen met
onze klantenservice via
088-0139910 of ga naar
pzc.nl/service.
PZC
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200