Barbecuegarnalen
met wasabimayo
24
Wat eten we vandaag?
JANNY VAN DER HEIJDEN
Barbecueën is populair. Van 4 tot 20 juni worden de
Nationale BBQ dagen gehouden. Voor wie wat anders wil
dan de geijkte hamburgers dit garnalengerecht. Pittig!
I aak voor de garnalen een
marinade. Pers hiervoor
I de gepelde tenen knof
look uit boven de olie en meng
met gedroogde vlokken chili of
chilipoeder en de gehakte peterse
lie. Laat de garnalen hierin mini
maal 1 uur, maar liever nog 2-3
uur marineren in de koelkast.
Maak intussen de wasabi-korian-
dermayonaise. Roer de wasabi
glad met wat water en citroensap
en roer aansluitend door de mayo
naise. Begin met een beetje en
voeg dan wat toe. Proef altijd voor
er meer wasabi wordt toegevoegd
aan de mayonaise. Neem de blaad
jes van de takjes koriander en hak
ze grof. Meng door de mayonaise.
Grill de garnalen op de BBQjn ca.
2 minuten per kant tot ze verkleu
ren naar roze en gaar zijn. Serveer
ze bestrooid met wat zeezout
(eventueel op wat blaadjes ge
mengde sla of rucola). Druppel
hierover de groene mayonaise en
garneer met partjes citroen.
Tip
Hoe lang de garnalen (schoonge
maakt en darmkanaaltje verwij
derd) moeten worden gegrild,
hangt af van de grootte van de gar
nalen
Ingrediënten
Wie wil een speciale kooruitgave hebben?
Herdenking
bevrijding '45
JtriA
Su
3P 3?
klis
Lezers helpen lezers
ONTVANGEN?
088-0561510
vrijdag 10 juni 2016
bekend van Heel Holland Bakt
BBQ-gerecht,
4 personen
Ca. 24 grote (rau
we) garnalen met
staart
2 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
chilipeper of -vlok
ken
1 eetlepel gehakte
peterselie
1,5 dl goede (liefst
zelfgemaakte)
mayonaise
1 eetlepel water
1 eetlepel citroen
sap
3-5 theelepels wa-
sabipasta
enkele takjes ko
riander (naar
smaak)
zeezout
sla en citroen om
te garneren
MORGEN
Soja-knoflookkip uit de oven
Een hele kip in de oven is niet al
leen heel simpel maar bovendien
is de smaak van het vlees inten
ser, omdat het op het bot wordt
bereid.
MAANDAG
Pomodorisoep
Het verschil tussen echte pomo-
dori en de Hollandse tomaten is
duidelijk te proeven. Kies altijd
voor smaak en niet vorm.
DINSDAG
Witlofsalade met appel
Hierbij worden blokjes Fourme
d'Ambert gebruikt, romige kaas
met een vetgehalte van slechts
20 procent.
EN
LANDS
Voor de liefhebber:
kooruitgave Dank
dienst kerken herden
king Bevrijding 1945.
Gratis af te halen of op
te sturen.
Rein Leentfaar,
leentfaar@zeelandnet.nl
MMS f O'5 .MM»»'
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Op mijn vraag om info over bak
kers in Nieuwerkerk kreeg ik reac
ties van oud bakker dhr. Piet Kar
man en ook van de bakkers Henk
ten Hove en zijn vader. Hierbij wil
ik hen bedanken voor hun hulp.
Jan de Jonge, Nieuwerkerk
Ik wil een vriendin verrassen met
de lp Do you remember van Cliff
Richard. Wie helpt mij daarbij?
Wieteke Stoutjesdijk,
wieteke.s@zonnet.nl
Namens twee broers zoek ik
Ruthley Remegius Simmons uit
Curagao. Het is niet bekend waar
hij nu woont.
j.g.oldenziel@ziggo.nl
Wie heeft voor mij nog 1 weiness
zegel?
Esther Wielhouwer,
estherw05@gmail.com
Uniek: Negen A4 foto's van het be
zoek van de cast en crew van Co
ronation Street, gemaakt door Ed
Leyten in 1978 voor het Rotter-
damsch Nieuwsblad.
Claudia Brugman,
opgroenevoet@telfort.nl
De volgende boeken heb ik be
schikbaar: Werken met Clipper,
Genealogie voor 50 plussers, De
Quart Library voor Clipper 5.2, Sy-
bax Professional Clipper 5.0, Web
sites maken voor senioren, Basis
cursus Delphi 6, Programmeren in
Delphi 2, Inleiding Delphi 2 voor
Windows 95. Wie heeft interesse?
Harrie de Caes, Maarssen,
06 18376204,
h.p.a.de.caes@casema.nl
Wie kan mij helpen met het opbou
wen van een website met Word-
press?
G.A. West, info@westmaas.net
Heeft iemand een loopfiets voor
een volwassene over? Ik wil graag
weer zelfstandig boodschappen
gaan doen.
Trudy van der Graaft,
piwi2001@gmail.com
Voor onze organist die 85 jaar is
geworden en ons al 25 jaar bege
leidt, zoeken wij de cd van Willem
Hendrik Zwart, één van de bekend
ste organisten van Nederland.
B. Vernooij,
cenbvernooij@kpnmail.nl
Voor mijn Canon digitale camera,
type Power Shot A 2200, zoek ik
een Nederlandse handleiding.
Louw Korporaal,
l.korporaal@upcmail.nl
n
GEEN KRANT
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aan
biedingen via pzc.nl/abonneren of
neem contact op met onze klanten
service voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement beëindi
gen of heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op met onze
klantenservice via 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin
gen online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrij
dag voor 7.00 uur bezorgd en op za
terdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De be
zorgservice is bereikbaar van maan
dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00
uur. Op zaterdag van 8.00-12.00
uur. U kunt 24 uur per dag online uw
bezorgklacht doorgeven via
pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepas
sing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem
dan contact op via 088-0139998 of
ga naar persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databank
rechten ten aanzien van de inhoud
van deze uitgave worden uitdrukke
lijk voorbehouden. Deze rechten be
rusten bij de PZC c.q. de desbetref
fende makers.
Wet Bescherming
Persoonsgegevens
De PZC is een onderdeel van De
Persgroep Nederland. De Pers
groep legt abonneegegevens vast
voor de uitvoering van de (abonne
mentsovereenkomst. Deze gege
vens kunnen gebruikt worden om u
te informeren over relevante dien
sten en producten van de PZC en
onderdelen van de Persgroep. In
dien u op deze informatie geen prijs
stelt, kunt u contact opnemen met
onze klantenservice via
088-0139910 of ga naar
pzc.nl/service.
PZC
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200