Barbecuegarnalen met wasabimayo 24 Wat eten we vandaag? JANNY VAN DER HEIJDEN Barbecueën is populair. Van 4 tot 20 juni worden de Nationale BBQ dagen gehouden. Voor wie wat anders wil dan de geijkte hamburgers dit garnalengerecht. Pittig! I aak voor de garnalen een marinade. Pers hiervoor I de gepelde tenen knof look uit boven de olie en meng met gedroogde vlokken chili of chilipoeder en de gehakte peterse lie. Laat de garnalen hierin mini maal 1 uur, maar liever nog 2-3 uur marineren in de koelkast. Maak intussen de wasabi-korian- dermayonaise. Roer de wasabi glad met wat water en citroensap en roer aansluitend door de mayo naise. Begin met een beetje en voeg dan wat toe. Proef altijd voor er meer wasabi wordt toegevoegd aan de mayonaise. Neem de blaad jes van de takjes koriander en hak ze grof. Meng door de mayonaise. Grill de garnalen op de BBQjn ca. 2 minuten per kant tot ze verkleu ren naar roze en gaar zijn. Serveer ze bestrooid met wat zeezout (eventueel op wat blaadjes ge mengde sla of rucola). Druppel hierover de groene mayonaise en garneer met partjes citroen. Tip Hoe lang de garnalen (schoonge maakt en darmkanaaltje verwij derd) moeten worden gegrild, hangt af van de grootte van de gar nalen Ingrediënten Wie wil een speciale kooruitgave hebben? Herdenking bevrijding '45 JtriA Su 3P 3? klis Lezers helpen lezers ONTVANGEN? 088-0561510 vrijdag 10 juni 2016 bekend van Heel Holland Bakt BBQ-gerecht, 4 personen Ca. 24 grote (rau we) garnalen met staart 2 tenen knoflook 4 eetlepels olijfolie chilipeper of -vlok ken 1 eetlepel gehakte peterselie 1,5 dl goede (liefst zelfgemaakte) mayonaise 1 eetlepel water 1 eetlepel citroen sap 3-5 theelepels wa- sabipasta enkele takjes ko riander (naar smaak) zeezout sla en citroen om te garneren MORGEN Soja-knoflookkip uit de oven Een hele kip in de oven is niet al leen heel simpel maar bovendien is de smaak van het vlees inten ser, omdat het op het bot wordt bereid. MAANDAG Pomodorisoep Het verschil tussen echte pomo- dori en de Hollandse tomaten is duidelijk te proeven. Kies altijd voor smaak en niet vorm. DINSDAG Witlofsalade met appel Hierbij worden blokjes Fourme d'Ambert gebruikt, romige kaas met een vetgehalte van slechts 20 procent. EN LANDS Voor de liefhebber: kooruitgave Dank dienst kerken herden king Bevrijding 1945. Gratis af te halen of op te sturen. Rein Leentfaar, leentfaar@zeelandnet.nl MMS f O'5 .MM»»' Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Op mijn vraag om info over bak kers in Nieuwerkerk kreeg ik reac ties van oud bakker dhr. Piet Kar man en ook van de bakkers Henk ten Hove en zijn vader. Hierbij wil ik hen bedanken voor hun hulp. Jan de Jonge, Nieuwerkerk Ik wil een vriendin verrassen met de lp Do you remember van Cliff Richard. Wie helpt mij daarbij? Wieteke Stoutjesdijk, wieteke.s@zonnet.nl Namens twee broers zoek ik Ruthley Remegius Simmons uit Curagao. Het is niet bekend waar hij nu woont. j.g.oldenziel@ziggo.nl Wie heeft voor mij nog 1 weiness zegel? Esther Wielhouwer, estherw05@gmail.com Uniek: Negen A4 foto's van het be zoek van de cast en crew van Co ronation Street, gemaakt door Ed Leyten in 1978 voor het Rotter- damsch Nieuwsblad. Claudia Brugman, opgroenevoet@telfort.nl De volgende boeken heb ik be schikbaar: Werken met Clipper, Genealogie voor 50 plussers, De Quart Library voor Clipper 5.2, Sy- bax Professional Clipper 5.0, Web sites maken voor senioren, Basis cursus Delphi 6, Programmeren in Delphi 2, Inleiding Delphi 2 voor Windows 95. Wie heeft interesse? Harrie de Caes, Maarssen, 06 18376204, h.p.a.de.caes@casema.nl Wie kan mij helpen met het opbou wen van een website met Word- press? G.A. West, info@westmaas.net Heeft iemand een loopfiets voor een volwassene over? Ik wil graag weer zelfstandig boodschappen gaan doen. Trudy van der Graaft, piwi2001@gmail.com Voor onze organist die 85 jaar is geworden en ons al 25 jaar bege leidt, zoeken wij de cd van Willem Hendrik Zwart, één van de bekend ste organisten van Nederland. B. Vernooij, cenbvernooij@kpnmail.nl Voor mijn Canon digitale camera, type Power Shot A 2200, zoek ik een Nederlandse handleiding. Louw Korporaal, l.korporaal@upcmail.nl n GEEN KRANT Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aan biedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klanten service voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindi gen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin gen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrij dag voor 7.00 uur bezorgd en op za terdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De be zorgservice is bereikbaar van maan dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepas sing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databank rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukke lijk voorbehouden. Deze rechten be rusten bij de PZC c.q. de desbetref fende makers. Wet Bescherming Persoonsgegevens De PZC is een onderdeel van De Persgroep Nederland. De Pers groep legt abonneegegevens vast voor de uitvoering van de (abonne mentsovereenkomst. Deze gege vens kunnen gebruikt worden om u te informeren over relevante dien sten en producten van de PZC en onderdelen van de Persgroep. In dien u op deze informatie geen prijs stelt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088-0139910 of ga naar pzc.nl/service. PZC Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 24