Focaccia uit Apulië
U
22
Ex-kater wordt sinds 26 mei vermist
Wat eten we vandaag?
Wie weet waar Sloeber is?
Lezers helpen lezers
Het deeg van deze focaccia uit Apulië, de Focaccia
Pugliese, bestaat uit aardappelen, bloem én semolina.
Tip
Semolina (griesmeel) is te koop
bij de grotere supermarkten, Itali
aanse winkels of bij de Turkse of
Marokkaanse supermarkt.
Schil de aardappel, snij hem
in stukken en kook deze in
licht gezouten water gaar.
Giet de blokjes af, laat ze uitdam
pen en wrijf ze fijn. Meng op het
werkvlak bloem en semolina en
vorm er een bergje van. Maak in
het midden een gat. Los de gist op
in ongeveer de helft van het wa
ter. Schenk dit in het midden van
het bloemmengsel en meng alles
beetje bij beetje door elkaar. Voeg
geleidelijk de fijngewreven aardap
pelen, het zout en de rest van het
water toe. Kneed alles tot een soe
pel deeg. Verdeel in vier stukken
en leg in een schaal of kom en dek
af met plasticfolie en laat onge
veer 3 uur rijzen. Vet intussen een
bakplaat of vier ronde vormen in
met olie. Druk het deeg elk in een
vorm uit of vorm vier cirkels op
de bakplaat. Halveer de tomaten
en druk ze met de bolle kant naar
beneden in het deeg. Bestrooi met
oregano en besprenkel dan met
olijfolie. Laat alles opnieuw onge
veer 30 minuten rijzen.
Bak de foccacia's in een voorver
warmde oven van ca. 225 C gaar
en goudkleurig in ongeveer 25 mi
nuten.
Ingrediënten
Komende dagen
ONTVANGEN?
JANNY VAN DER HEIJDEN
woensdag 1 juni 2016
Sinds 26 mei wordt
onze Sloeber ver
mist, omgeving
Graauw/ Zandberg/
Hulst.
Het is een zwart-wit-
te ex-kater van onge
veer vijf jaar oud.
Het witte gedeelte
van zijn vacht loopt
om heel de nek heen
met op zijn kopje
een witte puntteke-
ning. Wie weet waar
Sloeber is?
R.Cornelissens, Zand
berg, 0114 635775,
rucoliau@zeelandnet
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Voor mijn hobby zoek ik lege foto
albums van 10 x 15 cm. Wie kan
mij helpen?
De heer Van Beveren, 0111 411194
Wie heeft er belangstelling voor
de driemaandelijkse verslagen
van Rijkswaterstaat over de Delta
werken. Deels ingebonden. Het be
slaat de periode 1959 t/m 1988.
Anita van Dongen,
jan.don@zeelandnet.nl
Via deze rubriek ben ik uitstekend
geholpen door mevrouw Dekker,
die mij aan een prima werkende vi
deos heeft geholpen! Bedankt!
Henk Lauret
Paula Schelfhout (82) zoekt vroe
gere vriendin en kamergenoot
Betsy Aarts (83) uit Rilland-Bath.
Zij hebben samengewerkt in zie
kenhuis Hulst. Wie kent Betsy of
weet meer over haar? Reactie
naar zeemanshof@zeelandnet.nl
Af te halen witte ladenkast 100x
40 cm (hoogte 40 cm) van Lundia
(6 laden). Ook een bureaublad van
80x40 cm.
F. Hanny, hannybalder@gmail.com
Het boek Vuurtorens over vierboe-
ten lichtwachters en markante
bouwwerken door Romke van der
Veen, heb ik dubbel. Gratis af te
halen of eventueel op te sturen te
gen verzendkosten.
Cees van den Bulck,
cvdbulck@zeelandnet.nl
Ik zoek geboortekaartjes vanaf
2000. Heeft u nog iets liggen? Mij
maakt u er blij mee.
Dorothea Desitter
doroty@zeelandnet.nl
Wie kan mij helpen aan een goed
werkende honingslinger?
Willy Wijffels, Sluis,
w.wijffels@gmail.com
In 1943 ontving mijn vader, Carl
Ziekman, twee brieven van J.B.
(Jo) Ottenhof uit Duitsland waar
Jo te werk was gesteld. Zijn er fa
milieleden die belangstelling heb
ben voor deze brieven?
Alma Stassen-Ziekman,
wim.alma@hotmail.com
Tijdens mijn verhuizing zijn mijn di
nerborden van het servies Blue
Rose gesneuveld. Wie helpt mij
aan vervangende exemplaren?
Mieke Nieuwerf,
miekenieuwerf44@gmail.com
Gratis aangeboden: mijn eenvoudi
ge breimachine met beschrijving
en patronenboekje.
An Dekker, Maassluis,
Jdekker@kabelfoon.nl
LUNCHGERECHT,
4 STUKS
100 gram
aardappel
500 gram bloem
150 gram semolina
15 gram verse gist
400 ml lauwwarm
water
15 gram zout
5 eetlepels olijfolie
250 gram
kerstomaten
oregano
MORGEN
Gemengde salade met appel
Een stevige zoete appel is een
mooie tegenhanger net als de
zachte volle en knapperige
smaak van cashewnoten.
VRIJDAG
Spek-gehaktrol
Sushimatjes zijn onmisbaar bij
het maken van maki sushi, maar
zijn ook superhandig bij de berei
ding van deze spek-gehaktrol.
ZATERDAG
Vega pannacotta
Gelatine is in dit populaire Itali
aanse toetje vervangen door
agar agar. Een vegetarisch alter
natief dat zelfs iets steviger
bindt dan gelatine.
GEEN KRANT
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aan
biedingen via pzc.nl/abonneren of
neem contact op met onze klanten
service voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement beëindi
gen of heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op met onze
klantenservice via 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin
gen online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrij
dag voor 7.00 uur bezorgd en op za
terdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De be
zorgservice is bereikbaar van maan
dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00
uur. Op zaterdag van 8.00-12.00
uur. U kunt 24 uur per dag online uw
bezorgklacht doorgeven via
pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepas
sing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem
dan contact op via 088-0139998 of
ga naar persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databank
rechten ten aanzien van de inhoud
van deze uitgave worden uitdrukke
lijk voorbehouden. Deze rechten be
rusten bij de PZC c.q. de desbetref
fende makers.
Wet Bescherming
Persoonsgegevens
De PZC is een onderdeel van De
Persgroep Nederland. De Pers
groep legt abonneegegevens vast
voor de uitvoering van de (abonne
mentsovereenkomst. Deze gege
vens kunnen gebruikt worden om u
te informeren over relevante dien
sten en producten van de PZC en
onderdelen van de Persgroep. In
dien u op deze informatie geen prijs
stelt, kunt u contact opnemen met
onze klantenservice via
088-0139910 of ga naar
pzc.nl/service.
PZC
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
bekend van Heel Holland Bakt