Focaccia uit Apulië U 22 Ex-kater wordt sinds 26 mei vermist Wat eten we vandaag? Wie weet waar Sloeber is? Lezers helpen lezers Het deeg van deze focaccia uit Apulië, de Focaccia Pugliese, bestaat uit aardappelen, bloem én semolina. Tip Semolina (griesmeel) is te koop bij de grotere supermarkten, Itali aanse winkels of bij de Turkse of Marokkaanse supermarkt. Schil de aardappel, snij hem in stukken en kook deze in licht gezouten water gaar. Giet de blokjes af, laat ze uitdam pen en wrijf ze fijn. Meng op het werkvlak bloem en semolina en vorm er een bergje van. Maak in het midden een gat. Los de gist op in ongeveer de helft van het wa ter. Schenk dit in het midden van het bloemmengsel en meng alles beetje bij beetje door elkaar. Voeg geleidelijk de fijngewreven aardap pelen, het zout en de rest van het water toe. Kneed alles tot een soe pel deeg. Verdeel in vier stukken en leg in een schaal of kom en dek af met plasticfolie en laat onge veer 3 uur rijzen. Vet intussen een bakplaat of vier ronde vormen in met olie. Druk het deeg elk in een vorm uit of vorm vier cirkels op de bakplaat. Halveer de tomaten en druk ze met de bolle kant naar beneden in het deeg. Bestrooi met oregano en besprenkel dan met olijfolie. Laat alles opnieuw onge veer 30 minuten rijzen. Bak de foccacia's in een voorver warmde oven van ca. 225 C gaar en goudkleurig in ongeveer 25 mi nuten. Ingrediënten Komende dagen ONTVANGEN? JANNY VAN DER HEIJDEN woensdag 1 juni 2016 Sinds 26 mei wordt onze Sloeber ver mist, omgeving Graauw/ Zandberg/ Hulst. Het is een zwart-wit- te ex-kater van onge veer vijf jaar oud. Het witte gedeelte van zijn vacht loopt om heel de nek heen met op zijn kopje een witte puntteke- ning. Wie weet waar Sloeber is? R.Cornelissens, Zand berg, 0114 635775, rucoliau@zeelandnet Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Voor mijn hobby zoek ik lege foto albums van 10 x 15 cm. Wie kan mij helpen? De heer Van Beveren, 0111 411194 Wie heeft er belangstelling voor de driemaandelijkse verslagen van Rijkswaterstaat over de Delta werken. Deels ingebonden. Het be slaat de periode 1959 t/m 1988. Anita van Dongen, jan.don@zeelandnet.nl Via deze rubriek ben ik uitstekend geholpen door mevrouw Dekker, die mij aan een prima werkende vi deos heeft geholpen! Bedankt! Henk Lauret Paula Schelfhout (82) zoekt vroe gere vriendin en kamergenoot Betsy Aarts (83) uit Rilland-Bath. Zij hebben samengewerkt in zie kenhuis Hulst. Wie kent Betsy of weet meer over haar? Reactie naar zeemanshof@zeelandnet.nl Af te halen witte ladenkast 100x 40 cm (hoogte 40 cm) van Lundia (6 laden). Ook een bureaublad van 80x40 cm. F. Hanny, hannybalder@gmail.com Het boek Vuurtorens over vierboe- ten lichtwachters en markante bouwwerken door Romke van der Veen, heb ik dubbel. Gratis af te halen of eventueel op te sturen te gen verzendkosten. Cees van den Bulck, cvdbulck@zeelandnet.nl Ik zoek geboortekaartjes vanaf 2000. Heeft u nog iets liggen? Mij maakt u er blij mee. Dorothea Desitter doroty@zeelandnet.nl Wie kan mij helpen aan een goed werkende honingslinger? Willy Wijffels, Sluis, w.wijffels@gmail.com In 1943 ontving mijn vader, Carl Ziekman, twee brieven van J.B. (Jo) Ottenhof uit Duitsland waar Jo te werk was gesteld. Zijn er fa milieleden die belangstelling heb ben voor deze brieven? Alma Stassen-Ziekman, wim.alma@hotmail.com Tijdens mijn verhuizing zijn mijn di nerborden van het servies Blue Rose gesneuveld. Wie helpt mij aan vervangende exemplaren? Mieke Nieuwerf, miekenieuwerf44@gmail.com Gratis aangeboden: mijn eenvoudi ge breimachine met beschrijving en patronenboekje. An Dekker, Maassluis, Jdekker@kabelfoon.nl LUNCHGERECHT, 4 STUKS 100 gram aardappel 500 gram bloem 150 gram semolina 15 gram verse gist 400 ml lauwwarm water 15 gram zout 5 eetlepels olijfolie 250 gram kerstomaten oregano MORGEN Gemengde salade met appel Een stevige zoete appel is een mooie tegenhanger net als de zachte volle en knapperige smaak van cashewnoten. VRIJDAG Spek-gehaktrol Sushimatjes zijn onmisbaar bij het maken van maki sushi, maar zijn ook superhandig bij de berei ding van deze spek-gehaktrol. ZATERDAG Vega pannacotta Gelatine is in dit populaire Itali aanse toetje vervangen door agar agar. Een vegetarisch alter natief dat zelfs iets steviger bindt dan gelatine. GEEN KRANT 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aan biedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klanten service voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindi gen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin gen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrij dag voor 7.00 uur bezorgd en op za terdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De be zorgservice is bereikbaar van maan dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepas sing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databank rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukke lijk voorbehouden. Deze rechten be rusten bij de PZC c.q. de desbetref fende makers. Wet Bescherming Persoonsgegevens De PZC is een onderdeel van De Persgroep Nederland. De Pers groep legt abonneegegevens vast voor de uitvoering van de (abonne mentsovereenkomst. Deze gege vens kunnen gebruikt worden om u te informeren over relevante dien sten en producten van de PZC en onderdelen van de Persgroep. In dien u op deze informatie geen prijs stelt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088-0139910 of ga naar pzc.nl/service. PZC Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 bekend van Heel Holland Bakt

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 22