u
Leger neemt nieuw
pand in gebruik
>1
bbq Ëjl
VERSE WORST
S KIPFILET
RUNDERKOGELBIEF
w.
lEna
I
BEVELANDEN EN THOLEN 7
Horecaman Paul van Tatenhove speelt met
tijdelijk restaurant in op de festiviteiten In
kader van het 650-jarig bestaan van Tholen.
Hele dag feest
in en rondom
de haven
BBQlTIP
POP-UP-RESTAURANT DE PALINGLOODS OPENT ZATERDAG
VzKG
ifOOGR
FRICANDEAU RUNDER R(°ï°) SLA- Ra
OF SHOARMA 1KG&o BIEFSTUK MGÖti VINKEN IOST&0
Laat die zon maar komen! Het sombe
re weer van de afgelopen dagen kan
de Thoolse restauranteigenaar Paul
van Tatenhove missen als kiespijn
nu hij aan de haven een oude paling-
loods heeft omgetoverd tot een tijdelijk restau
rant met een strandje. Komende zaterdag, tij
dens de groots opgezette havendag, gaat het
etablissement open.
Paul van Tatenhove en zijn vrouw Henriëtte
zijn al tien jaar bekende gezichten in de Thool
se horeca. Ze runnen hotel-restaurant Zeeland
en baten ook Het Koggedek - het clubhuis van
de watersportvereniging - uit. „Het 650-jarig
bestaan van Tholen heeft me op het idee ge
bracht voor dit tijdelijke restaurant", vertelt
Paul van Tatenhove. „Ik zit in de werkgroep
die de havendag voorbereidt en kwam al snel
tot de conclusie dat we met de bestaande hore
ca niet alle bezoekers van een hapje en drankje
zouden kunnen voorzien. Aangezien de
pop-up-restaurants tegenwoordig toch als pad
denstoelen uit de grond schieten, dacht ik: mis
schien is dat ook wel iets voor Tholen."
Een loods aan de Contre Escarpe, waar tot
een jaar of vijf geleden nog palingen werden
Misschien is het leuk om een
keer te beachvolleyballen,
maar ik ga het niet opzetten,
daar heb ik geen tijd voor
verwaterd en verhandeld, is de plaats van han
deling geworden. Ook nu het gebouwtje is in
gericht als restaurant ademt het nog de sfeer
van vroeger. Zo is een oude kreeftenbak blij
ven staan en zitten de leidingen die de paling-
bakken van water voorzagen nog aan de muur.
Verder heeft Van Tatenhove zijn nieuwe zaak
aangekleed met onder meer oude netten, fui
ken en boeien. „Zo kon ik alle rommel die ik ja
renlang heb verzameld nog eens gebruiken",
grapt hij. De blikvanger is toch wel het strand
je met terras dat hij buiten heeft aangelegd.
Wat hem betreft gaat Tholen daar veel plezier
aan beleven. „Kinderen kunnen er spelen en
misschien is het leuk om er eens een beachvol-
leybaltoernooi te houden. Maar dat ga ik niet
zelf opzetten, hoor. Geen tijd voor."
Inwoners hebben volgens Van Tatenhove po
sitief gereageerd op zijn tijdelijke restaurant,
dat een jaar open zal zijn. Met name mensen
uit de visserij, die vroeger al in de palingloods
kwamen, zijn enthousiast. „De visser van de
Tholen 25 bracht spontaan een grote luchtfoto
van zijn schip om op te hangen en van de Tho
len 21 krijg ik nog een reddingsboei."
Restaurant De Palingloods, waar zowel vis-
als vleesgerechten worden geserveerd, is voor
lopig open op vrijdag tot en met maandag.
Paul van Tatenhove
hoopt met zijn
pop-up-restaurant ga
ren te spinnen bij de festivi
teiten van 650 jaar Tholen.
Als tegenprestatie wil hij een
deel van de omzet die hij
draait tijdens de drie grote
evenementen (havendag, Zee
landparade en historische
dag) aan de Stichting Tholen
650 jaar geven. Voor komen
de zaterdag staat de havendag
op het programma. In en
rondom de haven is dan van
alles te doen. Een kleine
greep uit het programma:
Tussen 10.00 en 17.00 uur
zijn er diverse optredens op
het overdekte podium, onder
meer van Anita 8c Ed, mee-
zingkoor Oor ons Us en blaas
kapel De Klienkers.
Bij het praathuisje vindt
een nautisch-maritieme
markt plaats.
In de oude handelshaven
kunnen onder meer Thoolse
kotters en een schip van de
marine worden bezichtigd.
Om 17.00 uur begint in de
oude handelshaven een wed
strijd spijkerbroekhangen.
Helikoptervluchten vanaf
de Oesterputten, tussen
10.00 en 21.00 uur.
Bij de jachtwerf van Dui-
vendijk is de Kameleon, uit
de gelijknamige jeugdboe
ken, te zien. De stichting Ka
meleon Vaarders Zeeland ver
zorgt gratis rondvaarten.
In de oude handelshaven
staat een duiktank. Bezoe
kers mogen duiken.
Het hele programma staat
op www.tholen650jaar.nl
Thoolse afdeling van het Leger
des Heils neemt vrijdag haar
nieuwe pand in Sint-Maartens
dijk in gebruik.
Dat betekent dat de vele vrij
willigers aan de slag kunnen om
het gebouw in te richten. Vanaf
maandag 6 juni is het al mogelijk
om spullen in te leveren in het
nieuwe gebouw, op de hoek van
de Sportlaan en de Nijverheids-
weg.
De kringloopwinkel zelf zit de
komende weken nog gewoon in
het oude gebouw aan de Radda
Barnenstraat. Op 16 en 18 juni is
het daar leegverkoop. Van 20
juni tot en met 1 juli zijn beide
gebouwen gesloten voor de ver
huizing. Op zaterdag 2 juli gaat
de kringloopwinkel in het gloed
nieuwe gebouw open.
In dit nieuwe dienstencen
trum vinden onder meer ook
het fïetsenproject en de uitleen
van boeken een plekje. Er komt
ook een ontmoetingsruimte. Het
is de bedoeling dat in het ge
bouw allerlei activiteiten zullen
plaatsvinden. Bovendien zit alles
straks onder één dak. Nu huurt
het Leger des Heils nog een apar
te loods voor de meubels. Het
nieuwe gebouw wordt in septem
ber pas officieel geopend.
%rs Vlees
meer INFO: "fAB0Sf"n f|
Bl B
COMPLEET. 500GR VLEES NAAR KEUZE
MET SALADES, SAUZEN EN STOKBROOD P.P Ui
FARMERSALADE
Ptt AU'-SJ
GOES I KIJK OP MAROS.NL OF ZEELANDBARBECUE.NL
dinsdag 31 mei 2016
Tholen kan eten op het strand
- een drankje in zijn pop-up-restaurant De Palingloods. fotoleoadriaansen
Paul van Tatenhove serveert - tijdens het proefdraaien
Rob Paardekam
Tholen
—Paul van Tatenhove, restauranteigenaar
BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING
SINT-MAARTENSDIJK De
Reclames geldig t/m zaterdag I Groothandelskorting 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames I Prijs- en tekstfouten voorbehouden I Maandag gesloten