u Leger neemt nieuw pand in gebruik >1 bbq Ëjl VERSE WORST S KIPFILET RUNDERKOGELBIEF w. lEna I BEVELANDEN EN THOLEN 7 Horecaman Paul van Tatenhove speelt met tijdelijk restaurant in op de festiviteiten In kader van het 650-jarig bestaan van Tholen. Hele dag feest in en rondom de haven BBQlTIP POP-UP-RESTAURANT DE PALINGLOODS OPENT ZATERDAG VzKG ifOOGR FRICANDEAU RUNDER R(°ï°) SLA- Ra OF SHOARMA 1KG&o BIEFSTUK MGÖti VINKEN IOST&0 Laat die zon maar komen! Het sombe re weer van de afgelopen dagen kan de Thoolse restauranteigenaar Paul van Tatenhove missen als kiespijn nu hij aan de haven een oude paling- loods heeft omgetoverd tot een tijdelijk restau rant met een strandje. Komende zaterdag, tij dens de groots opgezette havendag, gaat het etablissement open. Paul van Tatenhove en zijn vrouw Henriëtte zijn al tien jaar bekende gezichten in de Thool se horeca. Ze runnen hotel-restaurant Zeeland en baten ook Het Koggedek - het clubhuis van de watersportvereniging - uit. „Het 650-jarig bestaan van Tholen heeft me op het idee ge bracht voor dit tijdelijke restaurant", vertelt Paul van Tatenhove. „Ik zit in de werkgroep die de havendag voorbereidt en kwam al snel tot de conclusie dat we met de bestaande hore ca niet alle bezoekers van een hapje en drankje zouden kunnen voorzien. Aangezien de pop-up-restaurants tegenwoordig toch als pad denstoelen uit de grond schieten, dacht ik: mis schien is dat ook wel iets voor Tholen." Een loods aan de Contre Escarpe, waar tot een jaar of vijf geleden nog palingen werden Misschien is het leuk om een keer te beachvolleyballen, maar ik ga het niet opzetten, daar heb ik geen tijd voor verwaterd en verhandeld, is de plaats van han deling geworden. Ook nu het gebouwtje is in gericht als restaurant ademt het nog de sfeer van vroeger. Zo is een oude kreeftenbak blij ven staan en zitten de leidingen die de paling- bakken van water voorzagen nog aan de muur. Verder heeft Van Tatenhove zijn nieuwe zaak aangekleed met onder meer oude netten, fui ken en boeien. „Zo kon ik alle rommel die ik ja renlang heb verzameld nog eens gebruiken", grapt hij. De blikvanger is toch wel het strand je met terras dat hij buiten heeft aangelegd. Wat hem betreft gaat Tholen daar veel plezier aan beleven. „Kinderen kunnen er spelen en misschien is het leuk om er eens een beachvol- leybaltoernooi te houden. Maar dat ga ik niet zelf opzetten, hoor. Geen tijd voor." Inwoners hebben volgens Van Tatenhove po sitief gereageerd op zijn tijdelijke restaurant, dat een jaar open zal zijn. Met name mensen uit de visserij, die vroeger al in de palingloods kwamen, zijn enthousiast. „De visser van de Tholen 25 bracht spontaan een grote luchtfoto van zijn schip om op te hangen en van de Tho len 21 krijg ik nog een reddingsboei." Restaurant De Palingloods, waar zowel vis- als vleesgerechten worden geserveerd, is voor lopig open op vrijdag tot en met maandag. Paul van Tatenhove hoopt met zijn pop-up-restaurant ga ren te spinnen bij de festivi teiten van 650 jaar Tholen. Als tegenprestatie wil hij een deel van de omzet die hij draait tijdens de drie grote evenementen (havendag, Zee landparade en historische dag) aan de Stichting Tholen 650 jaar geven. Voor komen de zaterdag staat de havendag op het programma. In en rondom de haven is dan van alles te doen. Een kleine greep uit het programma: Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er diverse optredens op het overdekte podium, onder meer van Anita 8c Ed, mee- zingkoor Oor ons Us en blaas kapel De Klienkers. Bij het praathuisje vindt een nautisch-maritieme markt plaats. In de oude handelshaven kunnen onder meer Thoolse kotters en een schip van de marine worden bezichtigd. Om 17.00 uur begint in de oude handelshaven een wed strijd spijkerbroekhangen. Helikoptervluchten vanaf de Oesterputten, tussen 10.00 en 21.00 uur. Bij de jachtwerf van Dui- vendijk is de Kameleon, uit de gelijknamige jeugdboe ken, te zien. De stichting Ka meleon Vaarders Zeeland ver zorgt gratis rondvaarten. In de oude handelshaven staat een duiktank. Bezoe kers mogen duiken. Het hele programma staat op www.tholen650jaar.nl Thoolse afdeling van het Leger des Heils neemt vrijdag haar nieuwe pand in Sint-Maartens dijk in gebruik. Dat betekent dat de vele vrij willigers aan de slag kunnen om het gebouw in te richten. Vanaf maandag 6 juni is het al mogelijk om spullen in te leveren in het nieuwe gebouw, op de hoek van de Sportlaan en de Nijverheids- weg. De kringloopwinkel zelf zit de komende weken nog gewoon in het oude gebouw aan de Radda Barnenstraat. Op 16 en 18 juni is het daar leegverkoop. Van 20 juni tot en met 1 juli zijn beide gebouwen gesloten voor de ver huizing. Op zaterdag 2 juli gaat de kringloopwinkel in het gloed nieuwe gebouw open. In dit nieuwe dienstencen trum vinden onder meer ook het fïetsenproject en de uitleen van boeken een plekje. Er komt ook een ontmoetingsruimte. Het is de bedoeling dat in het ge bouw allerlei activiteiten zullen plaatsvinden. Bovendien zit alles straks onder één dak. Nu huurt het Leger des Heils nog een apar te loods voor de meubels. Het nieuwe gebouw wordt in septem ber pas officieel geopend. %rs Vlees meer INFO: "fAB0Sf"n f| Bl B COMPLEET. 500GR VLEES NAAR KEUZE MET SALADES, SAUZEN EN STOKBROOD P.P Ui FARMERSALADE Ptt AU'-SJ GOES I KIJK OP MAROS.NL OF ZEELANDBARBECUE.NL dinsdag 31 mei 2016 Tholen kan eten op het strand - een drankje in zijn pop-up-restaurant De Palingloods. fotoleoadriaansen Paul van Tatenhove serveert - tijdens het proefdraaien Rob Paardekam Tholen —Paul van Tatenhove, restauranteigenaar BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING SINT-MAARTENSDIJK De Reclames geldig t/m zaterdag I Groothandelskorting 1.50 bij afname van 3kg per vers vleessoort excl. reclames I Prijs- en tekstfouten voorbehouden I Maandag gesloten

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 67