U
Siciliaanse
kippenbouten
26
Gezocht: Sanderina Manuhutu
Wat eten we vandaag?
Wie weet waar Sanderina is gebleven?
Knoflook, ansjovis, kappertjes en citroen kunnen rijkelijk
worden gebruikt. Ze zorgen voor een intense smaak.
Snijd eventueel zichtbaar
vet aan de poten weg.
Kruid de bouten aan beide
kanten met zout en peper. Pel de
tenen knoflook, maar laat ze heel.
Hak de ansjovis grof. Verhit olijf
olie in de pan en bak hierin de kip
penbouten aan de bolle (vel)kant
enkele minuten aan en draai ze
dan om. Bak ook de andere kant
aan.
Voeg de hele tenen knoflook, de
ansjovis en de helft van de kapper
tjes toe en laat de ansjovis zacht
jes smelten. Braad onder regelma
tig keren de kippenbouten gaar.
Voeg tijdens het braden af en toe
een klein scheutje water toe om
te voorkomen dat de bodem of de
kip aanbrandt. Roer daarbij de aan
baksels los.
Voeg vlak voor het einde van de
stooftijd de rest van de kappertjes
en het citroensap aan de pan toe.
Roer met een houten lepel en
kruid met wat extra peper. Neem
de blaadjes peterselie van de tak
jes en hak ze fijn. Strooi ze over de
kip.
Tip
In plaats van kippenbouten kun
nen ook ontbeende kippendijen
worden gebruikt. Dat gaat sneller
qua bereidingstijd, maar het vel
en het bot van de kippenbouten
geven wel net dat extra aroma aan
de stoofschotel. Pas de hoeveel
heid knoflook eventueel aan.
Ingrediënten
Lezers helpen lezers
ONTVANGEN?
JANNY VAN DER HEIJDEN
vrijdag 27 mei 2016
HOOFDGERECHT,
4 PERSONEN
De hoeveelheid
knoflook is een
beetje afhankelijk
van ieders per
soonlijke smaak.
Pas het aantal
teentje aan de
eigen voorkeur
aan.
4 flinke
kippenbouten
zout, peper
4-6 tenen
knoflook
4 eetlepels olijfolie
5 ansjovisfilets
2 eetlepels
kappertjes
chilivlokken
y2 citroen
enkele takjes
peterselie
MORGEN
Rabarbercake
Niet alleen lekker bij de koffie of
een kop thee, maar kan ook uit
stekend dienen als nagerecht.
MAANDAG
Witte bonen met chorizo
Bonen zijn hip: gekookt, ge
stoofd, in soepen of salades.
Toch gaat er niks boven deze
klassieker: de spaanse bonen
schotel.
DINSDAG
Romeinse stracciatella
Geen ijs, maar een bouillon met
stukjes ei en flinters kaas. Mak
kelijk te bereiden en voedzaam.
De familie Sanders
zoekt Sanderina Ma
nuhutu, geboren in
1951 in het Boskamp
in Oud-Leusden. On
ze vader, kapitein Jan
Sanders, was com
mandant in dit Moluk
se opvangcentrum.
Vanwege de goede
zorgen rond haar ge
boorte werd baby
Sanderina naar hem
vernoemd.
Wij zijn in het bezit
van een kopie geboor
teaangifte, een kran
tenknipsel geschre
ven ter gelegenheid
van de doop van San
derina en enkele fo
to's. Deze spullen wil
len wij graag aan haar
geven.
Nel den Haan-Sanders
en Willem Sanders,
wasanders@wxs.nl
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Voor mijn hobby zoek ik lege foto
albums van 10 x 15 cm. Wie kan
mij helpen?
De heer van Beveren, 0111 4111 49
Wegens verhuizing aangeboden:
een aantal dozen met assortiment
boeken. O.a. planten, bloemen, na
slag en informatie, geschiedenis.
Ook Zeeuwse etc., geen romans.
Wie wil deze kosteloos ophalen
voor goed doel?
J.Lust, jlust@zeelandnet.nl
Ik boetseer graag en zoek nu een
oventje. Binnenmaat ongeveer 35
x 35 cm. Heeft u er een of weet u
iemand dan graag reactie naar:
Margreet Oostwouder,
margreetoostwouder@gmail.com
Wie wil mij helpen mijn verzame
ling geboortekaartjes verder uit
te breiden? Alles is welkom. Bij
voorbaat dank!
Hannie van Iwaarden, Kloetinge,
ooievaar@zeelandnet.nl
Ik ben op zoek naar een accu-op-
lader voor een e-bike. Sparta ion
uit beginjaren 2000.
Laura Schneider, Driewegen,
schoondijk@zeelandnet.nl
Voor de eindmusical van groep 8
van mijn dochter zijn we op zoek
naar een megaspijker- of tuin
broek waar twee meisjes in pas
sen. Wie helpt?
Natascha Potters,
Natascha.potters@me.com
In 1974 heb ik de Teleac-cursus
'Hoe word ik de computer de
baas?' gevolgd. Wie kan mij hel
pen aan het bijbehorende boekje?
M. Bruinsma, Meppel,
mendbruinsma@gmail.com
Dankzij deze rubriek heb ik heel
veel VHS-dozen gekregen. Ik kan
mijn modeltreinen veilig opber
gen. ledereen bedankt!
L.C. Risse.
Heeft iemand iets aan een plastic
pop met meridianen en acupunc-
tuurpunten? J. Cnossen,
jetske@vanvulpen.com
Voor een project zoek ik allerhan
de spulletjes die verband houden
met het strand en de zee.
Y. Vervoort, Maassluis,
ybvervoort@kabelfoon.net
Wie helpt ons aan een Belgische
vlag en slingers met de Belgische
driekleur om tijdens het EK onze
straat mee te versieren? We wil
len de zuiderburen graag steunen.
C. Barnhoorn, Montfoort,
keesentruusbarnhoorn@ziggo.nl
GEEN KRANT
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aan
biedingen via pzc.nl/abonneren of
neem contact op met onze klanten
service voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement beëindi
gen of heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op met onze
klantenservice via 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin
gen online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrij
dag voor 7.00 uur bezorgd en op za
terdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De be
zorgservice is bereikbaar van maan
dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00
uur. Op zaterdag van 8.00-12.00
uur. U kunt 24 uur per dag online uw
bezorgklacht doorgeven via
pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepas
sing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem
dan contact op via 088-0139998 of
ga naar persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databank
rechten ten aanzien van de inhoud
van deze uitgave worden uitdrukke
lijk voorbehouden. Deze rechten be
rusten bij de PZC c.q. de desbetref
fende makers.
Wet Bescherming
Persoonsgegevens
De PZC is een onderdeel van De
Persgroep Nederland. De Pers
groep legt abonneegegevens vast
voor de uitvoering van de (abonne
mentsovereenkomst. Deze gege
vens kunnen gebruikt worden om u
te informeren over relevante dien
sten en producten van de PZC en
onderdelen van de Persgroep. In
dien u op deze informatie geen prijs
stelt, kunt u contact opnemen met
onze klantenservice via
088-0139910 of ga naar
pzc.nl/service.
PZC
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
bekend van Heel Holland Bakt