U Siciliaanse kippenbouten 26 Gezocht: Sanderina Manuhutu Wat eten we vandaag? Wie weet waar Sanderina is gebleven? Knoflook, ansjovis, kappertjes en citroen kunnen rijkelijk worden gebruikt. Ze zorgen voor een intense smaak. Snijd eventueel zichtbaar vet aan de poten weg. Kruid de bouten aan beide kanten met zout en peper. Pel de tenen knoflook, maar laat ze heel. Hak de ansjovis grof. Verhit olijf olie in de pan en bak hierin de kip penbouten aan de bolle (vel)kant enkele minuten aan en draai ze dan om. Bak ook de andere kant aan. Voeg de hele tenen knoflook, de ansjovis en de helft van de kapper tjes toe en laat de ansjovis zacht jes smelten. Braad onder regelma tig keren de kippenbouten gaar. Voeg tijdens het braden af en toe een klein scheutje water toe om te voorkomen dat de bodem of de kip aanbrandt. Roer daarbij de aan baksels los. Voeg vlak voor het einde van de stooftijd de rest van de kappertjes en het citroensap aan de pan toe. Roer met een houten lepel en kruid met wat extra peper. Neem de blaadjes peterselie van de tak jes en hak ze fijn. Strooi ze over de kip. Tip In plaats van kippenbouten kun nen ook ontbeende kippendijen worden gebruikt. Dat gaat sneller qua bereidingstijd, maar het vel en het bot van de kippenbouten geven wel net dat extra aroma aan de stoofschotel. Pas de hoeveel heid knoflook eventueel aan. Ingrediënten Lezers helpen lezers ONTVANGEN? JANNY VAN DER HEIJDEN vrijdag 27 mei 2016 HOOFDGERECHT, 4 PERSONEN De hoeveelheid knoflook is een beetje afhankelijk van ieders per soonlijke smaak. Pas het aantal teentje aan de eigen voorkeur aan. 4 flinke kippenbouten zout, peper 4-6 tenen knoflook 4 eetlepels olijfolie 5 ansjovisfilets 2 eetlepels kappertjes chilivlokken y2 citroen enkele takjes peterselie MORGEN Rabarbercake Niet alleen lekker bij de koffie of een kop thee, maar kan ook uit stekend dienen als nagerecht. MAANDAG Witte bonen met chorizo Bonen zijn hip: gekookt, ge stoofd, in soepen of salades. Toch gaat er niks boven deze klassieker: de spaanse bonen schotel. DINSDAG Romeinse stracciatella Geen ijs, maar een bouillon met stukjes ei en flinters kaas. Mak kelijk te bereiden en voedzaam. De familie Sanders zoekt Sanderina Ma nuhutu, geboren in 1951 in het Boskamp in Oud-Leusden. On ze vader, kapitein Jan Sanders, was com mandant in dit Moluk se opvangcentrum. Vanwege de goede zorgen rond haar ge boorte werd baby Sanderina naar hem vernoemd. Wij zijn in het bezit van een kopie geboor teaangifte, een kran tenknipsel geschre ven ter gelegenheid van de doop van San derina en enkele fo to's. Deze spullen wil len wij graag aan haar geven. Nel den Haan-Sanders en Willem Sanders, wasanders@wxs.nl Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Voor mijn hobby zoek ik lege foto albums van 10 x 15 cm. Wie kan mij helpen? De heer van Beveren, 0111 4111 49 Wegens verhuizing aangeboden: een aantal dozen met assortiment boeken. O.a. planten, bloemen, na slag en informatie, geschiedenis. Ook Zeeuwse etc., geen romans. Wie wil deze kosteloos ophalen voor goed doel? J.Lust, jlust@zeelandnet.nl Ik boetseer graag en zoek nu een oventje. Binnenmaat ongeveer 35 x 35 cm. Heeft u er een of weet u iemand dan graag reactie naar: Margreet Oostwouder, margreetoostwouder@gmail.com Wie wil mij helpen mijn verzame ling geboortekaartjes verder uit te breiden? Alles is welkom. Bij voorbaat dank! Hannie van Iwaarden, Kloetinge, ooievaar@zeelandnet.nl Ik ben op zoek naar een accu-op- lader voor een e-bike. Sparta ion uit beginjaren 2000. Laura Schneider, Driewegen, schoondijk@zeelandnet.nl Voor de eindmusical van groep 8 van mijn dochter zijn we op zoek naar een megaspijker- of tuin broek waar twee meisjes in pas sen. Wie helpt? Natascha Potters, Natascha.potters@me.com In 1974 heb ik de Teleac-cursus 'Hoe word ik de computer de baas?' gevolgd. Wie kan mij hel pen aan het bijbehorende boekje? M. Bruinsma, Meppel, mendbruinsma@gmail.com Dankzij deze rubriek heb ik heel veel VHS-dozen gekregen. Ik kan mijn modeltreinen veilig opber gen. ledereen bedankt! L.C. Risse. Heeft iemand iets aan een plastic pop met meridianen en acupunc- tuurpunten? J. Cnossen, jetske@vanvulpen.com Voor een project zoek ik allerhan de spulletjes die verband houden met het strand en de zee. Y. Vervoort, Maassluis, ybvervoort@kabelfoon.net Wie helpt ons aan een Belgische vlag en slingers met de Belgische driekleur om tijdens het EK onze straat mee te versieren? We wil len de zuiderburen graag steunen. C. Barnhoorn, Montfoort, keesentruusbarnhoorn@ziggo.nl GEEN KRANT 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aan biedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klanten service voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindi gen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin gen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrij dag voor 7.00 uur bezorgd en op za terdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De be zorgservice is bereikbaar van maan dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepas sing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databank rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukke lijk voorbehouden. Deze rechten be rusten bij de PZC c.q. de desbetref fende makers. Wet Bescherming Persoonsgegevens De PZC is een onderdeel van De Persgroep Nederland. De Pers groep legt abonneegegevens vast voor de uitvoering van de (abonne mentsovereenkomst. Deze gege vens kunnen gebruikt worden om u te informeren over relevante dien sten en producten van de PZC en onderdelen van de Persgroep. In dien u op deze informatie geen prijs stelt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088-0139910 of ga naar pzc.nl/service. PZC Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 bekend van Heel Holland Bakt

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 26