II
Kipburgers met feta
22
Op zoek naar de maker van dit werk
WAT ETEN WE VANDAAG?
Welke schilder?
Lezers helpen lezers
Griekse kipburgers worden gemaakt met kipgehakt, maar
kunnen ook met heel fijngesneden kippendij worden bereid.
Ingrediënten
Komende dagen
Doe het gehakt in een kom.
Pel de rode ui en de teen
knoflook en snipper beide
zo fijn mogelijk.
Verkruimel de helft van de feta
en voeg dit met de ui- en knof-
looksnippers bij het kipgehakt.
Hak de olijven en voeg iets meer
dan de helft hiervan bij het ge
hakt.
Voeg zout, peper en oregano
naar smaak toe en meng alles
door elkaar.
Ale ingrediënten moeten goed
en gelijkmatig gemengd zijn.
Vorm van dit mengsel vier afge
platte ballen. Leg ze bij voorkeur
even koel voor ze op de grill gaan.
Bestrijk ze met olie.
Grill de kipburgers in ca. 4-5 mi
nuten per kant mooi bruin en
gaar.
Snijd de kerstomaten in vieren.
Meng ze met de resterende feta en
zwarte olijven. Garneer hiermee
de burgers.
Lekker met een (pita)broodje of
met veel sla en partjes gebakken
aardappel met rozemarijn. Ook
lekker om er tzatziki (yog
hurt met knoflook,
komkommer, zout
en peper en even
tueel wat kleinge
sneden munt) bij
te geven.
JANNY VAN DER HEIJDEN
woensdag 18 mei 2016
Al ruim veertig jaar is dit schilderij
in mijn bezit. En al die jaren ben ik
heel benieuwd naar de schilder
van dit kunstwerk.
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Voor de seniorensoos zijn wij op
zoek naar het bingoverhaal van
RoodkapjeWie kan ons hieraan
helpen?
Elly Kopmels,
elhakopmels@gmail.com
Ik ben al heel lang op zoek naar
een uitklapbaar platenboek met
dikke bladen uit de jaren zestig. Ik
weet de titel en auteur niet. Het is
een kinderprentenboek met, wat
ik me herinner, een Gijs de glazen
wasser en een dikke beer onder
een honingvat.
Het waren prenten met alleen die
ren en daaronder stond een kort
rijmpje. Wie kan me daar aan hel
pen?
R.mesu,
rwqrmesu@zeelandnet.nl
Sinds de geboorte van onze zoon
in 1983 spaar ik geboorte- en
adoptiekaartjes. Wie heeft er nog
een kaartje voor mijn verzame
ling? Ik woon in Terneuzen maar
spaar kaartjes overal vandaan,
ook uit het buitenland. Oud en re
cent, alles is welkom. Alvast be
dankt!
Marijke van Schipstal,
marijkevanschipstal@hotmail.com
Wie o wie kan mij helpen aan film
opnamen van de schietvereniging
uit Sint Maartensdijk (gemaakt
door Ton Wagenveld?)? Zowel
Wie kan mij vertellen wie de
maker is?
Cees de Rooij,
ctderooij@hotmail.com
van de schietbaan als van de op
tocht van 30 april 1959.
A. M. Stoutjesdijk, Zierikzee,
Cobra4@zeelandnet.nl
Gratis af te halen; suikerzakjes,
parfummonstertjes, cream-mon-
stertjes.
A. Rijckaert, Breskens,
0117 383353,
ajrijckaert@zeelandnet.nl
Gratis af te halen: ingebonden
jaargangen 1977 t/m 1996 van het
maandblad Filatelie.
J. Heijnen, Rilland,
jheijnen@zeelandnet.nl
Voor een weeskinderenprogram-
ma in Tanzania zijn we op zoek
naar grote koffers met een harde
buitenkant, liefst met wielen.
Graag in of nabij de Hoeksche
Waard.
Annelies de Groot,
info@iopnederland.nl
Kan iemand mij helpen aan een po-
lijsttrommel voor stenen?
Karin Bluijs, krint@live.nl
Mijn kleinzoon speelt met Con-
strux van Fisher Price, speelgoed
dat nog van zijn vader geweest is.
Wie heeft er werktekeningen van?
Anne Marie Lijdsman,
a.m.lijdsman@ziggo.nl
Naar Nieuw-Zeeland geëmigreer
de landgenoten zoeken foto's of
andere afbeeldingen van het
schip De Waterman.
W. van Bavel,
wlc.van.bavel@hetnet.nl
HOOFDGERECHT
4 PERSONEN
De kipburgers wor
den gegrild, maar
ze kunnen ook
worden gebakken
in een koekenpan
met antiaanbak
laag. Let er op dat
de kipburgers ook
echt gaar zijn.
500 g kipgehakt
1 rode ui
1 teen knoflook
100 g feta
ca. 10 ontpitte
zwarte olijven
1 theelepel olijfolie
zout, peper
oregano (ge
droogd)
6 kerstomaatjes
DONDERDAG
Camemberttaart. De taart
smaakt het lekkerst als deze
even een kwartiertje heeft kun
nen uitdampen na het uit de
oven halen.
VRIJDAG
Maple-chocolade mousse.
Deze mousse wordt bereid met
ahorn- of esdoornsiroop in
plaats van suiker. De Engelse
vertaling hiervan is maple syrup.
Voor de mousse wordt naast
chocolade en maple syrup ook
mascarpone gebruikt.
ZATERDAG
Zalm in venkelbouillon. Met
onder andere ook Amerikaanse
rivierkreeftjes.
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aan
biedingen via pzc.nl/abonneren of
neem contact op met onze klanten
service voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement beëindi
gen of heeft u een andere vraag?
Neem dan contact op met onze
klantenservice via 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin
gen online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrij
dag voor 7.00 uur bezorgd en op za
terdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De be
zorgservice is bereikbaar van maan
dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00
uur. Op zaterdag van 8.00-12.00
uur. U kunt 24 uur per dag online uw
bezorgklacht doorgeven via
pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepas
sing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem
dan contact op via 088-0139998 of
ga naar persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databank
rechten ten aanzien van de inhoud
van deze uitgave worden uitdrukke
lijk voorbehouden. Deze rechten be
rusten bij de PZC c.q. de desbetref
fende makers.
Wet Bescherming
Persoonsgegevens
De PZC is een onderdeel van De
Persgroep Nederland. De Pers
groep legt abonneegegevens vast
voor de uitvoering van de (abonne
mentsovereenkomst. Deze gege
vens kunnen gebruikt worden om u
te informeren over relevante dien
sten en producten van de PZC en
onderdelen van de Persgroep. In
dien u op deze informatie geen prijs
stelt, kunt u contact opnemen met
onze klantenservice via
088-0139910 of ga naar
pzc.nl/service.
PZC
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
bekend van Heel Holland Bakt