II Kipburgers met feta 22 Op zoek naar de maker van dit werk WAT ETEN WE VANDAAG? Welke schilder? Lezers helpen lezers Griekse kipburgers worden gemaakt met kipgehakt, maar kunnen ook met heel fijngesneden kippendij worden bereid. Ingrediënten Komende dagen Doe het gehakt in een kom. Pel de rode ui en de teen knoflook en snipper beide zo fijn mogelijk. Verkruimel de helft van de feta en voeg dit met de ui- en knof- looksnippers bij het kipgehakt. Hak de olijven en voeg iets meer dan de helft hiervan bij het ge hakt. Voeg zout, peper en oregano naar smaak toe en meng alles door elkaar. Ale ingrediënten moeten goed en gelijkmatig gemengd zijn. Vorm van dit mengsel vier afge platte ballen. Leg ze bij voorkeur even koel voor ze op de grill gaan. Bestrijk ze met olie. Grill de kipburgers in ca. 4-5 mi nuten per kant mooi bruin en gaar. Snijd de kerstomaten in vieren. Meng ze met de resterende feta en zwarte olijven. Garneer hiermee de burgers. Lekker met een (pita)broodje of met veel sla en partjes gebakken aardappel met rozemarijn. Ook lekker om er tzatziki (yog hurt met knoflook, komkommer, zout en peper en even tueel wat kleinge sneden munt) bij te geven. JANNY VAN DER HEIJDEN woensdag 18 mei 2016 Al ruim veertig jaar is dit schilderij in mijn bezit. En al die jaren ben ik heel benieuwd naar de schilder van dit kunstwerk. Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Voor de seniorensoos zijn wij op zoek naar het bingoverhaal van RoodkapjeWie kan ons hieraan helpen? Elly Kopmels, elhakopmels@gmail.com Ik ben al heel lang op zoek naar een uitklapbaar platenboek met dikke bladen uit de jaren zestig. Ik weet de titel en auteur niet. Het is een kinderprentenboek met, wat ik me herinner, een Gijs de glazen wasser en een dikke beer onder een honingvat. Het waren prenten met alleen die ren en daaronder stond een kort rijmpje. Wie kan me daar aan hel pen? R.mesu, rwqrmesu@zeelandnet.nl Sinds de geboorte van onze zoon in 1983 spaar ik geboorte- en adoptiekaartjes. Wie heeft er nog een kaartje voor mijn verzame ling? Ik woon in Terneuzen maar spaar kaartjes overal vandaan, ook uit het buitenland. Oud en re cent, alles is welkom. Alvast be dankt! Marijke van Schipstal, marijkevanschipstal@hotmail.com Wie o wie kan mij helpen aan film opnamen van de schietvereniging uit Sint Maartensdijk (gemaakt door Ton Wagenveld?)? Zowel Wie kan mij vertellen wie de maker is? Cees de Rooij, ctderooij@hotmail.com van de schietbaan als van de op tocht van 30 april 1959. A. M. Stoutjesdijk, Zierikzee, Cobra4@zeelandnet.nl Gratis af te halen; suikerzakjes, parfummonstertjes, cream-mon- stertjes. A. Rijckaert, Breskens, 0117 383353, ajrijckaert@zeelandnet.nl Gratis af te halen: ingebonden jaargangen 1977 t/m 1996 van het maandblad Filatelie. J. Heijnen, Rilland, jheijnen@zeelandnet.nl Voor een weeskinderenprogram- ma in Tanzania zijn we op zoek naar grote koffers met een harde buitenkant, liefst met wielen. Graag in of nabij de Hoeksche Waard. Annelies de Groot, info@iopnederland.nl Kan iemand mij helpen aan een po- lijsttrommel voor stenen? Karin Bluijs, krint@live.nl Mijn kleinzoon speelt met Con- strux van Fisher Price, speelgoed dat nog van zijn vader geweest is. Wie heeft er werktekeningen van? Anne Marie Lijdsman, a.m.lijdsman@ziggo.nl Naar Nieuw-Zeeland geëmigreer de landgenoten zoeken foto's of andere afbeeldingen van het schip De Waterman. W. van Bavel, wlc.van.bavel@hetnet.nl HOOFDGERECHT 4 PERSONEN De kipburgers wor den gegrild, maar ze kunnen ook worden gebakken in een koekenpan met antiaanbak laag. Let er op dat de kipburgers ook echt gaar zijn. 500 g kipgehakt 1 rode ui 1 teen knoflook 100 g feta ca. 10 ontpitte zwarte olijven 1 theelepel olijfolie zout, peper oregano (ge droogd) 6 kerstomaatjes DONDERDAG Camemberttaart. De taart smaakt het lekkerst als deze even een kwartiertje heeft kun nen uitdampen na het uit de oven halen. VRIJDAG Maple-chocolade mousse. Deze mousse wordt bereid met ahorn- of esdoornsiroop in plaats van suiker. De Engelse vertaling hiervan is maple syrup. Voor de mousse wordt naast chocolade en maple syrup ook mascarpone gebruikt. ZATERDAG Zalm in venkelbouillon. Met onder andere ook Amerikaanse rivierkreeftjes. GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aan biedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klanten service voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindi gen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigin gen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrij dag voor 7.00 uur bezorgd en op za terdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De be zorgservice is bereikbaar van maan dag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepas sing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databank rechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukke lijk voorbehouden. Deze rechten be rusten bij de PZC c.q. de desbetref fende makers. Wet Bescherming Persoonsgegevens De PZC is een onderdeel van De Persgroep Nederland. De Pers groep legt abonneegegevens vast voor de uitvoering van de (abonne mentsovereenkomst. Deze gege vens kunnen gebruikt worden om u te informeren over relevante dien sten en producten van de PZC en onderdelen van de Persgroep. In dien u op deze informatie geen prijs stelt, kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 088-0139910 of ga naar pzc.nl/service. PZC Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 bekend van Heel Holland Bakt

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 23