ZEELAND
6 I UIT
KOKEN MET PUCK
Puck kookt
Wannée
Michiel Slager is bassist bij de band Nuff Said. Ook speelt hij in
rockgroep The Pheromones. Hij woont al jaren in Amsterdam,
maar zijn roots liggen, net als die van de andere twee bandleden,
in Zeeland. door sharon van oost
Basgitaristen
zijn vaak de
motor achter de
band, regelen
veel, proberen de
groep bij elkaar
te houden
IVIIUM
Favoriete instrument
„De basgitaar, absoluut. Ik ben op mijn
dertiende begonnen met muziek maken.
Eerst op een gewone gitaar en niet veel la
ter ging ik aan de slag met de bas. Basgi
taristen zijn vaak de motor achter de
band, regelen veel, proberen de groep bij
elkaar te houden. Vaak zijn ze ook nog
penningmeester. Dat merk ik bij mezelf,
maar ook bij veel andere groepen, grap
pig hè? Een muziekleraar zei me ooit dat
je het kunt vergelijken met een trein: de
drums zijn de rails en de gitaar en zang
de aankleding. Maar de trein gaat pas rij
den als je bas erbij komt."
Festival
„Ik houd van festivals, vind het gaaf om
er op te treden. Vaak is het een groot
feest. Het afgelopen weekend speelden
we op muziekfestival Hrieps, bij Grijps-
kerke. Dat evenement vierde alweer haar
22e editie. Zeker de moeite waard om
daar eens naartoe te gaan als je van rock
en popmuziek houdt. Ik kreeg er het ech
te, warme, Zeelandgevoel van. Ik ben op
gegroeid in Middelburg, ken bijna ieder
een die daar rondloopt. Hetzelfde heb ik
met Anywave, in Brogum in Zierikzee.
Een grote reünie, supergezellig. Op 7 mei
treden we er weer op met Nuff Said. Daar
kijk ik naar uit.
Bijzondere herinneringen heb ik ook aan
Klomppop bij Ovezande. Toen we pas be
gonnen met Nuff Said, en dat is echt ja
ren geleden, gaven we daar een optreden.
Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest.
Gelukkig waren die zenuwen weg zodra
we begonnen te spelen. Op de een of an
dere manier maak je je meestal drukker
dan uiteindelijk nodig is. Welk Zeeuws
festival ik zelf nog eens zou willen bezoe
ken? Concert at Sea lijkt me de moeite
waard."
Mooie plek
„Ondanks dat mijn roots in Middelburg
liggen, kom ik het liefst in Veere, als ik in
Zeeland ben. Mijn vader heeft er een huis
je en vroeger een boot waarmee we over
het Veerse Meer voeren. Ik heb mooie
herinneringen aan die plek. Als kind
speelde ik er veel aan het water, toen ik
wat ouder was ging ik er surfen. Het Veer
se Meer wordt op de een of andere ma
nier niet overspoeld door toeristen, geluk
kig. Ik heb het idee dat de meeste men
sen doorrijden naar Vrouwenpolder."
Café
„Toen ik nog in Middelburg woonde, was
Seventy Seven mijn stamkroeg. Ik heb
warme herinneringen aan die plek. We
gingen daar met z'n allen naartoe om
nieuwe rockmuziek te ontdekken, ze lie
pen daar vaak voor op de rest. Ik ben be
nieuwd of dat nog steeds zo is. Het leuke
is dat ik in Amsterdam nu boven eenzelf
de soort café woon, Cafe Sound Garden."
Restaurant
„Voor de lekkerste vis en mosselen moet
je naar Proef Zeeland, dat restaurant bij
Neeltje Jans. Het kan ook eigenlijk niet
anders, de mosselen komen daar zo uit
het water, verser kan eigenlijk niet."
Toeristisch uitje
„Mensen die de provincie voor het eerst
bezoeken, vragen mij weieens om tips. De
Lange Jan in Middelburg beklimmen is
wel de moeite waard. Je hebt er een heel
mooi uitzicht. Ik neem 'gasten' ook graag
mee naar Kaasboerderij Schellach in Mid
delburg. Daar worden nog echt ambachte
lijke kazen gemaakt. Interessant om te
zien hoe dat in zijn werk gaat."
Nuff Said van broers Michiel en Marijn
Slager en Willy Berrevoets, speelt zater
dag 7 mei op de Anywave Pre Party in
Brogum, Zierikzee. Kaarten kosten aan
de deur 10,00 euro en in de voorverkoop
via www.brogum.nl 7,50. Het concert be
gint om 21.30 uur. De zaal gaat om 21.00
uur open.
Wie is er niet opgegroeid met
de Wannéekookboeken? 106
jaar na de eerste editie van
dit handboek van de voormali
ge huishoudscholen neemt
Puck Kerkhoven een
Wannéeklassieker
onderhanden.
Vandaag: j
chocolade
mousse met
aardbeien
Moederdag komt
eraan, tijd voor
iets lekkers met
chocola, én aard
beien. Een chocoladeverwen-
toetje voor moeders, dat moet
haast wel chocoladepudding
worden. Warme herinnerin
gen bewaar ik eraan. Mijn
moeder maakte vaak chocola
depudding voor mijn verjaar
dag, met slagroom! Veel ande
re kookboeken had ze niet,
dus het recept zal uit haar
Wannée zijn gekomen. Ik ga
volgens de instructies aan de
slag met Van Houten's cacao,
suiker, vanillesuiker en Du-
ryea maïzena, maar helaas;
de smaak en de zware, lobbi
ge structuur vallen tegen. De
ze pudding smaakt naar te
waterige chocolademelk en
aangebrande zuivel. Het mag
anno 2016 luchtiger en puur-
Een chocoladeverwentoetje
voormoeders, dat moet haast
wel chocoladepudding worden
der. Dus, tijd voor plan B. Ik
heb een even lekker als sim
pel Frans receptje voor zelfge
maakte chocolademousse en
maak daar lekkere Louisiana
stijl aardbeitjes bij; dat wil
zeggen (subtiel) gemarineerd
in bruine rum en sinaasappel
sap. Dronken aardbeien he
ten ze hier in huis. Ze vormen
een tópduo met de pure cho
colade. Wil je liever geen alco
hol gebruiken? Laat de rum
dan weg en neem dan balsa-
micosiroop. Of laat de aard
beien puur, gemarineerd in
poedersuiker, wat samen met
hun sap een heerlijk verbin
dend siroopje vormt.
CHOCOLADE
MOUSSE MET
DRONKEN
AARDBEIEN
Woensdag 4 mei 2016
ZONDER bossisRIJDT
DE TREIN NIET
r Michiel Slager: „Ik
ben opgegroeid in Mid
delburg, ken bijna ie
dereen die daar rond
loopt. Hetzelfde heb ik
met Anywave, in
Brogum in Zierikzee.
Een grote reünie, su-
pergezellig."
FOTO MAARTEN BRANTE
Voor 6 porties
0,2 dl slagroom; 200 gram
pure chocolade (reep),
70%, fijngehakt; 2 eieren,
dooier en wit gescheiden;
theelepel citroensap.
500 gram aardbeien; 3 eet
lepels poedersuiker; 2 eet
lepels bruine rum; I eetle
pel sinaasappelsap; munt
blaadjes
Breng slagroom in panne
tje aan de kook, haal van
vuur en meng fijngehakte
chocolade erdoor. Laat al
roerende smelten. Meng ei
dooiers erdoor. Klop eiwit
ten stijf in vetvrije kom met
brandschone klopper (kom
en klopper inwrijven met ci
troensap). Schep eiwit
schuim behoedzaam door
chocolademengsel. Schep
in mooie glazen of bakjes
en laat mousse opstijven in
koelkast. Verwijder steel
tjes en kroontjes van aard
beien en halveer ze (grote
in vieren). Doe in kom en
vermeng met sinaasappel
sap, rum en poedersuiker.
Laat twee uur in koelkast
marineren. Schep rum-
aardbeien op chocolade
mousse, garneer met munt
blad. Lekker met slagroom.
Tip voor de minder ervaren
moederdagkok: koop kant
en klare pure chocolade
mousse