ZEELAND 6 I UIT KOKEN MET PUCK Puck kookt Wannée Michiel Slager is bassist bij de band Nuff Said. Ook speelt hij in rockgroep The Pheromones. Hij woont al jaren in Amsterdam, maar zijn roots liggen, net als die van de andere twee bandleden, in Zeeland. door sharon van oost Basgitaristen zijn vaak de motor achter de band, regelen veel, proberen de groep bij elkaar te houden IVIIUM Favoriete instrument „De basgitaar, absoluut. Ik ben op mijn dertiende begonnen met muziek maken. Eerst op een gewone gitaar en niet veel la ter ging ik aan de slag met de bas. Basgi taristen zijn vaak de motor achter de band, regelen veel, proberen de groep bij elkaar te houden. Vaak zijn ze ook nog penningmeester. Dat merk ik bij mezelf, maar ook bij veel andere groepen, grap pig hè? Een muziekleraar zei me ooit dat je het kunt vergelijken met een trein: de drums zijn de rails en de gitaar en zang de aankleding. Maar de trein gaat pas rij den als je bas erbij komt." Festival „Ik houd van festivals, vind het gaaf om er op te treden. Vaak is het een groot feest. Het afgelopen weekend speelden we op muziekfestival Hrieps, bij Grijps- kerke. Dat evenement vierde alweer haar 22e editie. Zeker de moeite waard om daar eens naartoe te gaan als je van rock en popmuziek houdt. Ik kreeg er het ech te, warme, Zeelandgevoel van. Ik ben op gegroeid in Middelburg, ken bijna ieder een die daar rondloopt. Hetzelfde heb ik met Anywave, in Brogum in Zierikzee. Een grote reünie, supergezellig. Op 7 mei treden we er weer op met Nuff Said. Daar kijk ik naar uit. Bijzondere herinneringen heb ik ook aan Klomppop bij Ovezande. Toen we pas be gonnen met Nuff Said, en dat is echt ja ren geleden, gaven we daar een optreden. Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest. Gelukkig waren die zenuwen weg zodra we begonnen te spelen. Op de een of an dere manier maak je je meestal drukker dan uiteindelijk nodig is. Welk Zeeuws festival ik zelf nog eens zou willen bezoe ken? Concert at Sea lijkt me de moeite waard." Mooie plek „Ondanks dat mijn roots in Middelburg liggen, kom ik het liefst in Veere, als ik in Zeeland ben. Mijn vader heeft er een huis je en vroeger een boot waarmee we over het Veerse Meer voeren. Ik heb mooie herinneringen aan die plek. Als kind speelde ik er veel aan het water, toen ik wat ouder was ging ik er surfen. Het Veer se Meer wordt op de een of andere ma nier niet overspoeld door toeristen, geluk kig. Ik heb het idee dat de meeste men sen doorrijden naar Vrouwenpolder." Café „Toen ik nog in Middelburg woonde, was Seventy Seven mijn stamkroeg. Ik heb warme herinneringen aan die plek. We gingen daar met z'n allen naartoe om nieuwe rockmuziek te ontdekken, ze lie pen daar vaak voor op de rest. Ik ben be nieuwd of dat nog steeds zo is. Het leuke is dat ik in Amsterdam nu boven eenzelf de soort café woon, Cafe Sound Garden." Restaurant „Voor de lekkerste vis en mosselen moet je naar Proef Zeeland, dat restaurant bij Neeltje Jans. Het kan ook eigenlijk niet anders, de mosselen komen daar zo uit het water, verser kan eigenlijk niet." Toeristisch uitje „Mensen die de provincie voor het eerst bezoeken, vragen mij weieens om tips. De Lange Jan in Middelburg beklimmen is wel de moeite waard. Je hebt er een heel mooi uitzicht. Ik neem 'gasten' ook graag mee naar Kaasboerderij Schellach in Mid delburg. Daar worden nog echt ambachte lijke kazen gemaakt. Interessant om te zien hoe dat in zijn werk gaat." Nuff Said van broers Michiel en Marijn Slager en Willy Berrevoets, speelt zater dag 7 mei op de Anywave Pre Party in Brogum, Zierikzee. Kaarten kosten aan de deur 10,00 euro en in de voorverkoop via www.brogum.nl 7,50. Het concert be gint om 21.30 uur. De zaal gaat om 21.00 uur open. Wie is er niet opgegroeid met de Wannéekookboeken? 106 jaar na de eerste editie van dit handboek van de voormali ge huishoudscholen neemt Puck Kerkhoven een Wannéeklassieker onderhanden. Vandaag: j chocolade mousse met aardbeien Moederdag komt eraan, tijd voor iets lekkers met chocola, én aard beien. Een chocoladeverwen- toetje voor moeders, dat moet haast wel chocoladepudding worden. Warme herinnerin gen bewaar ik eraan. Mijn moeder maakte vaak chocola depudding voor mijn verjaar dag, met slagroom! Veel ande re kookboeken had ze niet, dus het recept zal uit haar Wannée zijn gekomen. Ik ga volgens de instructies aan de slag met Van Houten's cacao, suiker, vanillesuiker en Du- ryea maïzena, maar helaas; de smaak en de zware, lobbi ge structuur vallen tegen. De ze pudding smaakt naar te waterige chocolademelk en aangebrande zuivel. Het mag anno 2016 luchtiger en puur- Een chocoladeverwentoetje voormoeders, dat moet haast wel chocoladepudding worden der. Dus, tijd voor plan B. Ik heb een even lekker als sim pel Frans receptje voor zelfge maakte chocolademousse en maak daar lekkere Louisiana stijl aardbeitjes bij; dat wil zeggen (subtiel) gemarineerd in bruine rum en sinaasappel sap. Dronken aardbeien he ten ze hier in huis. Ze vormen een tópduo met de pure cho colade. Wil je liever geen alco hol gebruiken? Laat de rum dan weg en neem dan balsa- micosiroop. Of laat de aard beien puur, gemarineerd in poedersuiker, wat samen met hun sap een heerlijk verbin dend siroopje vormt. CHOCOLADE MOUSSE MET DRONKEN AARDBEIEN Woensdag 4 mei 2016 ZONDER bossisRIJDT DE TREIN NIET r Michiel Slager: „Ik ben opgegroeid in Mid delburg, ken bijna ie dereen die daar rond loopt. Hetzelfde heb ik met Anywave, in Brogum in Zierikzee. Een grote reünie, su- pergezellig." FOTO MAARTEN BRANTE Voor 6 porties 0,2 dl slagroom; 200 gram pure chocolade (reep), 70%, fijngehakt; 2 eieren, dooier en wit gescheiden; theelepel citroensap. 500 gram aardbeien; 3 eet lepels poedersuiker; 2 eet lepels bruine rum; I eetle pel sinaasappelsap; munt blaadjes Breng slagroom in panne tje aan de kook, haal van vuur en meng fijngehakte chocolade erdoor. Laat al roerende smelten. Meng ei dooiers erdoor. Klop eiwit ten stijf in vetvrije kom met brandschone klopper (kom en klopper inwrijven met ci troensap). Schep eiwit schuim behoedzaam door chocolademengsel. Schep in mooie glazen of bakjes en laat mousse opstijven in koelkast. Verwijder steel tjes en kroontjes van aard beien en halveer ze (grote in vieren). Doe in kom en vermeng met sinaasappel sap, rum en poedersuiker. Laat twee uur in koelkast marineren. Schep rum- aardbeien op chocolade mousse, garneer met munt blad. Lekker met slagroom. Tip voor de minder ervaren moederdagkok: koop kant en klare pure chocolade mousse

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 51