10 ZEELAND HET RESTAURANT Bij Juuls in Domburg vieren we de lente met een keur aan groentegerechten. De grilloven voegt een extra dimensie toe. Vrouwen kunnen niet kaartle zen!", mompelt mijn disgenoot terwijl hij mijn mobiel met plat tegrond afpakt. Volgens de kaart zijn we al twee keer langs foodcafé Juuls gelopen, het ver nieuwde restaurant van hotel Juliana in Dom burg. Gastheer Cassian heeft ons al een paar keer voorbij zien schuifelen en houdt nu grijn zend de deur voor ons open. Bij Juuls kun je el ke dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. De avondkaart biedt een overzichtelijk rijtje vlees, vis en vegetarisch. Zaken voor de vakantiegan ger (fish and chips, hamburger) en interessan tere zaken: rillettes van eend, tomaten tarte ta- tin, boerenkip uit de houtskooloven met ci troen, knoflook en hazelnoot. Gegrilde groen ten staan als hoofdgerecht op de kaart. Juuls valt op in Domburg vanwege de kos mopolitische no-nonsense uitstraling. Drink, Eet en Chill is het devies. Eigenaresse Simone was devoot fan van ontwerper Piet Boon en sa men met hem is het strandgevoel binnenge bracht. Serene zandkleuren, de strakke lijnen van horizon en meerpalen. Een modern en rustgevend interieur, met robuuste granieten tafels. De haard knappert, de loungemuziek knispert. Er staan kleine wilde roosjes op tafel en in de kraakheldere toiletten een verdieping lager zit de blower gewoon in de kraan. Op de begane grond is een wc voor mensen die slecht ter been zijn. Juuls wil koken zonder veel poespas, goed eten met verse ingrediënten. Dat blijkt meteen uit de voorgerechten. Disgenoot kiest burrata, een vers Italiaans kaasje uit Puglia in de vorm van een buideltje. Bedacht om restjes mozza rella te verwerken, met een extra romige vul ling. Juuls combineert het milde bolletje kaas met plakken bloedsinaasappel en een behoed zame dressing van koriander en basilicumolie. Een fijn licht begin, net zoals mijn salade met rode quinoa. Ik begrijp de obsessie met het Zuid-Amerikaanse snottergraantje niet zo, maar hier begint het te dagen. De rode qui- noagraantjes zijn spikkels met een nootachtige bite, in een grote kom vol verse slabladeren en partjes zoete aardappel. Smaakmakers zijn brokkelzoute feta en zoete abrikoos. Koriander blaadjes verbinden alle smaken met elkaar. In een klein kommetje zijn nonchalant wat stuk ken knapperig brood gepropt, voor erbij. Geen boter of olie, maar we dweilen met liefde de dressing van onze borden. Gastheer Cassian en serveerster Jamila ko men geregeld informeren of alles naar wens is. Allebei schakelen ze mid-conversatie plotse ling over op het Duits, met oprechte veront schuldigingen erachteraan. Zeeuwse horecade- formatie: na een zomer knallen droom je vast ook met Umlaut en Esszet. Om in de sfeer te blijven bestel ik Flammkuchen: een brosse broodbodem, buitengewoon rijk belegd. Een ei gentijdse variant met groene aspergepuntjes en plakken gerookte zalm, die net een tikje hit te hebben meegekregen. Verder nog peperige rucola, blokjes pompoen en ook een overdaad aan bolletjes couscous die naar niks smaken. Vast gedaan om er een volledige maaltijd van 'Sexy spinazie, dat is knap. We vechten om de laatste blaadjes' te maken, maar de pompoen biedt al smaak, massa en een gezellig kleurtje. Voor het ultie me vakantiegevoel kies ik van de leuke wijn kaart nog een glaasje 'Riff Pinot Grigio van wijnmaakfamilie Lageder. Licht, mineralig, met een zweempje perzik. Disgenoot heeft een dikke moot kabeljauw, Hollandse garnaaltjes staat keurig als soldaat jes in het gelid. Zacht gegaarde minipreitjes en zoetige courgettelinten maken de maaltijd af. WAAR DE KAART Juuls Food Café Ooststraat 9 Die houtskooloven, dat pre door Marloes Matthijssen Het goedkoopste ge recht op de menukaart van Juuls is knolselderij- soep met pittige bloem kool en een kwartelei 7,-), de duurste keus is de butcher's steak met gepofte aardappel, coleslaw en bearnaise saus 24,-). Geen frikandellen hier voor de kleintjes: zij kun nen kiezen uit gegrilde bio-kipfilet, Flammku chen met kaas en to maat of visfilet met friet en appelmoes. Wij vonden de side-dis- hes erg leuk. Dit zijn ver rassende seizoensgroen ten voor 3,- zoals spruitjes met pecanno- ten. Toetjes die op dit mo ment op de kaart staan zijn chocoladetaart, ba naantosti en wisselende soorten ijs.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 42