ZEELAND 8 8? KOKEN MET PUCK Puck kookt Wannée Geert van Oorschot (20) groeide op in Vlissingen. Inmiddels woont hij in Tilbur g, waar hij aan de Rockacademie studeert. Daar ontstond de band Moeders Mooiste, waarvan hij leadzanger en gitarist is. door sharon van oost Stiekem vind ik sommige nummers van Blof best mooi. Al houd ik lang niet van al hun muziek Inspiratie „Op de Rockacademie koos ik voor de rich ting songwriting. Je creëert de basis van muziek, maakt iets dat nog niet bestond. Dat vind ik het mooiste om te doen. Ik speel ook gitaar, maar ik vind dat je dat pas echt goed kunt doen als je begrijpt hoe een liedje in elkaar steekt. Ik laat me door heel verschillende artiesten inspire ren. Toen ik net begon, luisterde ik veel naar de Amerikaanse singer-songwriter Jason Mraz. Even later was het Herman Brood, toen David Bowie en tegenwoor dig komt Ramses Shaffy veel voorbij. Op het eerste gezicht heel verschillende ar tiesten, maar ik zie overeenkomsten. Ze benaderen muziek als kunstvorm, durven - of durfden - te experimenteren. Op de een of andere manier roept hun muziek bij mij een romantische sfeer op. Dan beeld ik me in dat ik door een zonnig Pa rijs loop. Blof heeft dat ook op een bepaal de manier. Stiekem vind ik sommige van hun nummers best mooi. Al houd ik lang niet van al hun muziek. Super dat ze zo groot zijn geworden, maar daardoor lijkt het alsof ze te veel en te snel albums wil len produceren. Gewoon omdat het van hen verwacht wordt, zonde." Zeeuwse artiesten „Danny Vera behoort tot mijn Zeeuwse fa vorieten. Maar ook de jongens van de Walcherse band Keaton zijn erg goed be zig. Hun muziek is lekker funky, tijdens optredens hangt er altijd een goede sfeer. En dan heb je nog Monsun, zij hebben zo als ik het noem een 'we hebben schijt aan alles'-factor. Ze staan er gewoon, genie ten keihard van de muziek die ze maken en dat zie je. Het is zeker de moeite waard om ze eens live te bekijken als je van de wat hardere muziek houdt." Festivals „Wie zegt dat er in Zeeland niets te doen is, heeft niet goed opgelet. Je hebt er veel leuke festivals. Het Zeeland Nazomerfesti val in Middelburg bijvoorbeeld. En Festi val Onderstroom in Vlissingen. Maar denk ook aan Vestrock bij Hulst, Klomp pop en het Straatfestival Ovezande. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Waar ik zelf zou willen staan met Moeders Mooi ste? Als Lowlands belt, zeggen we natuur lijk geen nee, maar het lijkt me gaver om uiteindelijk op een wat kleiner festival als Down the Rabbit Hole op te treden. Ik heb het idee datje daar net iets gekker kunt doen, meer kunt experimenteren." Fijne plek „Hoewel ik niet meer in Vlissingen woon, kom ik er nog graag. Als ik me even hele maal wil afzonderen, ga ik naar de boule vard. Vlakbij het standbeeld van Michiel de Ruyter is een gangetje naar een stei ger. Als ik op die steiger zit en naar de zee kijk, geeft me dat een gevoel van ultie me rust. Ik vind het strand sowieso een hele fijne en mooie plek. Toen ik er nog in de buurt woonde, vergat ik dat soms een beetje, maar in Tilburg heb je geen strand, dan realiseer je je hoe bijzonder het eigenlijk is." Uitgaan „In café Hoppit aan de Walstraat in Vlis singen kun je legendarische avonden bele ven. Het is zo'n café waar iedereen komt, van visser tot zakenman en alles ertussen in. Naast wie je ook gaat zitten, het resul teert altijd in een bijzonder gesprek. Ik liep er een keer binnen met een vriend die zo'n Hawaïbloesje droeg, alleen dat leidde al tot hilarische gesprekken. Als je meer op zoek bent naar elektronische mu ziek, kun je naar de Timmerfabriek, daar heb je leuke feestjes. Hoewel ik niet zo van de muziek houd, ging ik er regelma tig naartoe, gewoon om gezellig rond te hangen, gesprekken te voeren met Jan en alleman." Moeders Mooiste staat vanavond vanaf 20.00 uur in De Spot in Middelburg, en tree is gratis. Zaterdag treedt de band op tijdens de muzikale wedstrijd Steenworp in de Protestantse Kerk in Hulst. Wie is er niet opgegroeid met de Wannéekookboeken? 106 jaar na de eerste editie van dit handboek van de voormali ge huishoudscholen neemt Puck Kerkhoven een Wannéeklassieker onderhanden. Vandaag: Zakeieren op toast Pasen betekent eieren eten. De kippen leg gen weer volop, dus grijp je kans om iets lekkers te maken met kakel verse eitjes. Die zijn veel sma kelijker dan oude. Bovendien is hun eiwit nog mooi stevig van structuur; ideaal voor het kloppen van eiwitschuim of het maken van gepocheerde eieren. Even opzoeken wat mevrouw Wannée in dit ka der adviseert. Gepocheerde ei eren kent ze niet, zakeieren wel. Dat blijkt hetzelfde: eie ren die (zonder schaal!) in wa ter worden gegaard. Ik vind het een rare naam, zakeieren, krijg er een zwaar gevoel bij. Gepocheerde eieren zijn zo al lekker, maar helemaal als je er iets meer mee doet. Heer lijk zijn ze in een slasoepje of sterke bouillon met lente-ui. De lekkerste gepocheerde eieren aten wij in de hippe LondensewijkShoreditch Klassiek zijn gepocheerde ei tjes a la Florentine; geser veerd op geroerbakte bladspi- nazie en overgoten met Hol- landaisesaus, even gegrati neerd. De lekkerste gepo cheerde eieren aten wij in de Londense wijk Shoreditch, in een garagebox, gezeten op kantinestoelen tussen retro- hangplanten. Ze kwamen met gegrilde trostomaatjes en gro te verse basilicumbladen. De baardige knotjesmannen schonken er fantastische cap puccino met ragfijn melk- schuirn bij. Dit mag in de hoe ken als super-ontbijt. Aanra der voor de paastafel! GEPOCHEERDE EIEREN MET BASILICUM Donderdag 24 maart 2016 DE ZEE GEEFT ME EEN GEVOEL VAN ultieme rust Geert van Oorschot: „Wie zegt dat er in Zeeland niets te doen is, heeft niet goed op gelet. Je hebt er veel leuke festivals." Ontbijt of brunch, voor 2 personen: 4 kakelverse eie ren; zout; I eetlepel witte wijnazijn; bosje groot basi licumblad; versgemalen zwarte peper en grof zee zout; 2 flinke witte boter hammen, liefst zelf gesne den; boerenroomboter, ge zouten; 2 takjes trostomaa tjes; scheutje olijfolie Gril met olijfolie besprenkel de trostomaten ca. 8 minu ten onder voorverwarmde hete ovengril op 200 gra den. Rooster witte boter hammen goudbruin, be smeer met gezouten room boter. Breng in wijde kook pan water met snuf zout aan de kook. Voeg scheut azijn toe en laat water heel zacht borrelen. Breek ei in kom, hou vlak boven water oppervlak en laat erin glij den. Vouw met twee eetle pels, zodra het begint te stollen, eiwit om de dooier heen. Keer het ei zo nodig. Pocheer zo ook overige eie ren. Haal eieren er na 3 mi nuten uit. Zodra ze matwit zijn maar nog zacht aan voelen, zijn ze goed. Schep eieren met schuimspaan uit water, laat uitlekken op keukenpapier. Snij grillige uitsteeksels weg. Beleg bo terhammen met 2 warme gepocheerde eieren. Be strooi met basilicumblad, zwarte peper en grof zee zout, drapeer gegrilde to maatjes erover. Steek vlak voor serveren dooier open en laat uitvloeien.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 60