Alleen dit weekend Inspelen op veranderend uitgaansgedrag of alles bij het oude laten? op de hele Morres collectie zitmeubelen WALCHEREN 7 Idee voor proef met twee uur latere sluitingstijd voor Vlissingse horeca leidt tot uiteenlopende reacties. Kom zaterdag shoppen Westerschelde- tunnel is tolvrij, j FRAN3E BROGANTE MARKT Maar ik heb er echt geen behoefte aan om na middernacht nog open te zijn", legt hij uit. Alewijnse kan zich voorstellen dat collega's in het uitgaanscen trum van de stad - 'ik zit toch wat aan de rand' - wel graag langer open blijven. Maar Josine Meijer van café De Concurrent aan het Bellamypark denkt dat maar wei nig caféhouders op andere slui tingstijden zitten te wachten. De Concurrent heeft een nachtver gunning. Maar die wordt niet meer gebruikt sinds een café met traditioneel jeugdig publiek ook een nachtvergunning veroverde. „De markt in Vlissingen is ge woon niet groot genoeg voor meer dan één nachtvergunning. Ook al omdat je een portier bij de deur moet hebben", denkt Meijer. Ze misgunt anderen hun vergun ning niet, maar waarschuwt voor andere gevolgen. „Als je geen nachtvergunning aanvraagt, moet je een uur eerder dicht. Nu mag je tot drie uur open blijven, dan slechts tot twee uur. Zeker op za terdagen scheelt ons dat toch be- Cafés in Vlissingen tot vijf uur 's mor gens open? „O, dan ga ik wel een uur tje eerder dicht, 's Avonds om acht in plaats van om negen uur", zegt Ra mon Alewijnse lachend. De uitbater van café 't Archief aan de Kleine Markt gunt colle- 'De uitgaansmarkt is te klein in Vlissingen en je moet wel een portier voor de deur zetten' ga's een langere openingstijd, maar kijkt er zelf niet naar uit. „Ik ben om half negen 's morgens open, tot een uur of acht, negen 's avonds. Wat langer als er kaarters zijn of er voetbal op televisie is. hoorlijk wat omzet." Collega's die hun zaak ook als restaurant-café gebruiken, hebben minder moeite met een proef van de gemeente. „Wij hebben geen nachtcafé en we zijn voor tweeën al lang dicht", zegt Jacqueline de Meijer van Stadscafé De Dighter. Dennis Phoelich van de etablis sementen Speyk bar bistro en Tripel Blond is wel een groot voor stander van latere sluitingstijden. „Het gemeentelijk horecabeleid is al vijftien jaar hetzelfde, maar het uitgaansgedrag is sterk veranderd. Jongeren komen vaak pas om half één naar de stad. Als je dan om drie uur al weer dicht moet." Voor Phoelich is een sluitings tijd van vijf uur een 'uitkomst'. Extra maatregelen hoeft hij niet te nemen, want zijn zaken hebben al een sluis (een tweede deur na een gangetje om geluid in het café te houden) en er staat al een portier voor de veiligheid bij de entree. Ook Phoelich heeft overigens wel behoefte aan wat 'finetuning' van de horecanota. „In het hoog seizoen zitten mensen tot slui tingstijd op het terras. Het kan een probleem zijn als ze nu om één uur al naar binnen moeten." ooU dit weekend bij Morres Meer dan 40 kramen, proeverijen workshops en meer in Franse stijl en sfeer. EEN WERELD VOL WOONPLEZ! mi zaterdag 27 zondag 28 februari van 10-18 uur Gratis entree en parkeren Kijk op morres.com/brocante VRIJDAG 26 FEBRUARI 2016 Niet elk café wil lang open door René Hoonhorst Josine Meijer De Concurrent Dennis Phoelich op het terras van Speyk, een etablissement dat hij graag tot vijf uur open houdt, foto Ruben Oreel 10% CAD ELKE ZONDAG OPEN - Industrieweg 2, Hulst

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 39