- d Jetkamer - Beoordeling 't is maar dat je 't eet! Uiteten ZEELAND 9 Kokkerellen in de buitenlucht Een welkomstbord aan de gevel geeft weg dat we vanavond een date hebben met horecareus Amadore. Vlissingen igenaar Jerry van Zuijlen startte met een midgetgolfbaan plus pannenkoeken restaurant. Dat werd een indrukwekkend Zeeuws imperium: vier hotels en acht eetgelegenheden, met straks nog een eetcafé erbij. Stijlvolle za ken op de mooiste locaties, maar kun je er ook prettig tafelen? In- ternetrecensies reppen over een heidsworst, kant en klare spul len, onattent personeel. We gaan het onderzoeken en kiezen voor Arion, een vertrouwd gezicht aan zee. Bekend van het zaterdagse di nerbuffet en de zondags- brunch.Het menu biedt eenden borst, oesters en kreeft en belooft dus luxe. De zaak is enorm. De vrolijke gastheer John informeert waar we willen zitten. „Waar hebben we zeezicht?", vraag ik. „Nergens, want het is donker", is het gevatte antwoord. Aan een strategisch tafeltje in het midden van de balzaal zit meneer Van Zuijlen toevallig ook te eten. Een aangename manier van quality control, lijkt ons. Het is knap hoe de grote ruimte toch intiem is ge maakt, met verschillende zithoe ken, rustige kleuren, kaarslicht en haardvuur. Voor het zeezicht oriënteren we ons op de lichtjes van België. Af en toe vaart er een kolossale schaduw door het duis ter: machtige zeeschepen, die alle conversatie even laten stokken. Serveerster Sasha brengt als amuse tataki van tonijn en se rieus lekker brood. De kaart is overzichtelijk, met teksten vol schuimpjes, crunchdingen en kro- De tweepits-brander Onja van Primus maakt het makke lijker om te koken in de bui tenlucht. Het compacte ont werp, gemaakt van roestvrij- staal, leder, eik en messing, is makkelijk op te zetten en op te bergen. Met het openklap pen van de koffer ontstaat een stevige, stabiele kook- unit, die de branders goed af schermt tegen de wind. Het fornuis is krachtig genoeg om te koken voor vier personen. De deksel van eikenhout is te gebruiken als snijplank, maar ook als plateau om eten op te serveren. Een draagriem maakt het makkelijk om Onja onderweg mee te nemen. Ver krijgbaar bij de outdoor spe ciaalzaak en online. Advie sprijs: 129,95 euro. Papa Kazmi Pure Cook Book Papa Kazmi Pure Cook Book van Sheraz en Nawaz Kazmi is uitgeroepen tot kookboek van de maand februari. De held van het boek, Papa Kazmi, trok op zijn zestiende met alleen zijn kleine zusje uit Pakistan naar Londen en settelde vervolgens met de jonge Nederlandse Carla in ons land. Ruim veertig jaar la ter hielpen zijn zonen Sheraz en Nawaz hem zijn droom te verwezenlijken: een eigen res taurant, Hills Mills, in de binnenstad van Delft. Daar kookt Papa Kazmi sinds drie jaar elke dag Indiase klassie kers, opgevrolijkt met wester se invloeden. Het boek, dat voor en met Pa pa Kazmi is gemaakt door zijn zonen, is verkrijgbaar voor 34 euro. €24,50 p.p. www.hoteldeleugenaar.nl restaurant Amadore Hotel Restaurant Arion Boulevard Bankert 266 Vlissingen amadore.nl/restaurant -zeeland/vlissingen/arion/ toegankelijk en fris de wijn ook is. De vleeskeuze van het dagme nu intrigeert: Zweedse varkensfi let uit de oven. Ik zie even beige saus en bessenjam voor me. Het varkensvlees is speciaal geïmpor teerd, vertelt Sasha. Op tafel ko men drie malse plakken filet, met een piepklein randje vet. Sap pig en vol van smaak, ook door de lekkere dragonsaus. Komt dit uit de oven? Het vlees rust op een bergje hartige paddenstoel tjes en repen rode paprika met schil. Mijn tafeldame koos heil botfilet 26,50), die mooi ge stoomd is maar wel een extra draai van de molentjes krijgt. De gemarineerde kerstomaatjes van het voorgerecht maken een come back, maar nu minder zoet en ver sierd met basilicum. Topper is de jus met kokkels, zilt en vol smaak. Het menu repte nog over een krokantje van parmaham, maar die mist. Net zoals de be loofde salade. Maar de porties zijn zo flink dat we geen bijge rechten blieven. Mijn tafeldame sluit dus af met cappuccino en die komt met een enorme lading bonbonnetjes en snoepjes. Mijn 'petit grand dessert' is duidelijk een improvisatie vanwege mijn notenallergie. Om me heen zie ik mooie groene torentjes van pista che. Maar ik krijg een vlak sma kende crème brülée in een koffie kopje, een eenzaam bolletje ijs dat wegsmelt in een apart schotel tje (waarom?) en vriezervrucht jes in rode saus, met sinistere bloedrode kiwi. De rekening blijkt exact hon derd euro te zijn. „Dat hebben jul lie knap gedaan", zegt John. Dat had ik graag welgemeend terug gezegd. Het lijkt ons geen sinecu re, een horeca-imperium runnen. Hoe hou je al die ballen steeds weer hoog? Het personeel van Arion krijgt pluimen en we heb ben prima getafeld. Alleen niet zo heel goed gedineerd. kantjes. Vegetariërs moeten het met pasta en een groentetaartje doen. We starten allebei met zalm: op een leisteen komen vier mooie gemarineerde porties. We speuren naar coquilles maar vin den er één, die korter en feller ge bakken had mogen worden. Ook de aangekondigde crème van bloemkool proeven we niet te rug. Het bord is versierd met twee verdrietige takjes groen. In een weckpotje komt een antiboi- se van komkommer: een soort zoete salsa, bijna marmelade, met gemarineerde tomaatjes en veel kruidigheid. Een vrolijk, luid- Alsof je naar een strijkorkestje luistert en er plotseling een clown met een gastoeter opduikt' ruchtig sausje, al vloekt het in combinatie met de zalm. Alsof je naar een strijkorkestje luistert en er plotseling een clown met een gastoeter opduikt. De menuzalm is ook van de categorie strijkor kest: keurige plakken gerookte zalm en forel. Ze liggen alleen be dolven onder een enorme berg slablaadjes. Zulke vis hoefje toch niet te verstoppen? De knapperi ge sla is subtiel aangemaakt met peterselievinaigrette, kappertjes en kleine stukjes gezouten ci troen, die wel een vondst zijn. De witte huiswijn komt in twee smaken: Chenin blanc en Sauvig- non blanc. Met 4,90 voor een glaasje vinden we dat prijzig, hoe DONDERDAG 4 FEBRUARI 2016 Marloes Matthijssen Amadore Hotel Restaurant Arion Boulevard Bankert 266 In Eten doen de PZC-redacteuren Marloes Matthijssen en Frank Balkenende beurtelings verslag van een bezoek aan Zeeuwse eetgelegenheden. Prijs-kwaliteit: Behalve de kokkeljus was er weinig echt memorabel. Entourage: Mooie grote zaak, superlocatie aan de boulevard. Bediening: John en Sasha maken vele kilometers met een glimlach en zijn vrolijk en at tent. Conclusie: Gulle porties, vriendelijke sfeer, geen uitbundig feestje op je bord. VLISSINGEN VLISSINGEN HOTEL BRASSERIE DE LEUGENAAR MMMMMaandmenu Februari Rundercarpaccio Pasta a la Kayleigh: Tagliatelle met gerookte zalm, broccoli en champignons in een romige saus Semifreddo met espressosaus Op vertoon van deze advertentie ontvangt u 2,00 p.p korting op ons maandmenu. LEKKER ANDERS EN PUUR GENIETEN wagenaarstraat 13-15 Tel.0118-635 676 www.eetkamermiddelburg.nl Hotelmanager John Brakeboer bedient zijn gasten in hotel restaurant Arion. foto's Ruben Oreel Prima tafelen Mooie gemarineerde porties zalm op een leisteen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 41