'Ambachtelijke, eigen smaak [heeft toekomst starter de Ondernemer Voor ondernemend werkend Zeeland Nauwelijks een jaar actief viel slager Jeroen ten Brink uit Middelburg in september al in de prijzen, tijdens de internationale vakwedstrijd Slavakto. Hij behaalde zeven maal goud met onder meer erwtensoep, rookworst vol gens vernieuwd recept, Oosterscheldeham, slagers achterham, tapenade en hausmacher leverworst en nog eens vijf maal goud met ster voor zijn bacon, venkelworst, corned beef, salade van het huis en biltong, gedroogd rund vlees naar Zuid-Afrikaans recept. Ambachtelijke producten hebben toekomst, is Ten Brink's overtuiging. Ten BnnY. Naam Bedrijf Begonnen Meevaller Tegenvaller Website Tekst Peter Urbanus Foto Lex de Meester "We maken zoveel mogelijk zelf. Zo creëer je echt je eigen smaken. Slachten doen we niet zelf, maar we werken wel met hoofdzakelijk Zeeuws vlees, onder meer van een veehouder en slachter in Sluis. De kwaliteit is echt heel goed en het is beter voor het dierenwelzijn om slachtvee van hier te gebruiken." Trots laat Ten Brink de koelcellen zien waar ambachtelijke vleeswaren rijpen of worden geprepareerd voor verdere bereiding. Na de middel bare school kon hij kiezen tussen meao of de detailhandelsschool of het slagersvak. "Werken met mijn handen ligt me beter dan werken met computers", verklaart de uit het Drentse Roden afkomstige slager. Hij nam deze bestaande slagerij in een verspassage in de Langeviele vorig jaar oktober over. "We zochten via een gespecialiseerde makelaar een ambachtelijke slagerij in een verspassage, met een woning bij het bedrijf. We hebben drie kinderen en zo zien we ze tenminste opgroeien." Zijn vrouw Nathalie werkt ook in de slagerij. Ook Multivlaai, Bakkerij Boer en de Groentehal zijn hier te vinden. De klant vindt veel producten onder één dak en zo versterken de win kels elkaar. Onlangs heeft Ten Brink ook een kaasafdeling opgezet, om een completer assortiment aan te kunnen bieden. Het begin in Mid delburg, vorig jaar oktober, was wel erg hectisch, vertelt hij. "Werken, verhuizen, de kinderen naar school. We moesten direct aan de bak. Maar de klanten wisten ons al snel te vinden."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 82