'Ambachtelijke,
eigen smaak
[heeft toekomst
starter
de Ondernemer
Voor ondernemend werkend Zeeland
Nauwelijks een jaar actief viel slager Jeroen ten Brink uit Middelburg in september al in de prijzen, tijdens de
internationale vakwedstrijd Slavakto. Hij behaalde zeven maal goud met onder meer erwtensoep, rookworst vol
gens vernieuwd recept, Oosterscheldeham, slagers achterham, tapenade en hausmacher leverworst en nog eens
vijf maal goud met ster voor zijn bacon, venkelworst, corned beef, salade van het huis en biltong, gedroogd rund
vlees naar Zuid-Afrikaans recept. Ambachtelijke producten hebben toekomst, is Ten Brink's overtuiging.
Ten BnnY.
Naam
Bedrijf
Begonnen
Meevaller
Tegenvaller
Website
Tekst Peter Urbanus Foto Lex de Meester
"We maken zoveel mogelijk zelf.
Zo creëer je echt je eigen smaken.
Slachten doen we niet zelf, maar
we werken wel met hoofdzakelijk
Zeeuws vlees, onder meer van een
veehouder en slachter in Sluis. De
kwaliteit is echt heel goed en het
is beter voor het dierenwelzijn om
slachtvee van hier te gebruiken."
Trots laat Ten Brink de koelcellen
zien waar ambachtelijke vleeswaren
rijpen of worden geprepareerd voor
verdere bereiding. Na de middel
bare school kon hij kiezen tussen
meao of de detailhandelsschool of
het slagersvak. "Werken met mijn
handen ligt me beter dan werken
met computers", verklaart de uit het
Drentse Roden afkomstige slager.
Hij nam deze bestaande slagerij in
een verspassage in de Langeviele
vorig jaar oktober over. "We zochten
via een gespecialiseerde makelaar
een ambachtelijke slagerij in een
verspassage, met een woning bij het
bedrijf. We hebben drie kinderen en
zo zien we ze tenminste opgroeien."
Zijn vrouw Nathalie werkt ook in de
slagerij.
Ook Multivlaai, Bakkerij Boer en de
Groentehal zijn hier te vinden. De
klant vindt veel producten onder
één dak en zo versterken de win
kels elkaar. Onlangs heeft Ten Brink
ook een kaasafdeling opgezet, om
een completer assortiment aan te
kunnen bieden. Het begin in Mid
delburg, vorig jaar oktober, was wel
erg hectisch, vertelt hij. "Werken,
verhuizen, de kinderen naar school.
We moesten direct aan de bak. Maar
de klanten wisten ons al snel te
vinden."