ZEELAND 44 8 I UIT 8? KOKEN MET PUCK Puck kookt Wannée Erika Schot (28) uit Bruinisse studeerde voeding en diëtiek in Rotterdam. Momenteel werkt ze als manager bij vishandel Habraken Vis in Stellendam en visrestaurant BRUI 7 in Bruinisse. Vorige week werd Erika uitgeroepen tot miss Visserij 2015. dansen, ga ik naar Rotterdam met vrienden. Restaurant „Ik ga graag uit eten met vrienden en fami lie. Ik ben een groot liefhebber van vis, schaal- en schelpdieren. Hiervoor kun je in Bruinisse bij restaurant BRU17 goed te recht. Er is een ruim assortiment van verse (streek)producten aan vis, schaal- en schelp dieren. Met een terras op de Vissershaven van Bruinisse zit je ook nog eens heel mooi. Ook kom ik graag in Zierikzee om te eten bij restaurant De Werf. Lekker eten voor een betaalbare prijs." Café „Bruinisse heeft een aantal leuke cafés voor jong en oud. Bij café Het Veerhuis nabij de haven kun je heerlijk zitten op het terras en genieten van een biertje. Terwijl je bij café Petit weer goed terecht kan voor een drankje en een dansje. Café De Biet in Zie rikzee bezoek ik ook wel eens. Een leuk ca fé met een goede sfeer waar ik altijd weer oude bekenden tegen kom." Discotheek „Als ik lekker wil dansen, ga ik graag naar Rotterdam met vrienden. Tegenwoordig maken we er dan wel gelijk een langer uitje van, eerst eten, daarna lekker dansen. Ik ga ook graag naar de Witte de Withstraat, een hele gezellige, drukke uitgaansstraat. Eerst wat drinken bij het bekende café De Witte Aap om vervolgens uit te gaan bij Blender. Een mooie club met een uitgebreide cock- tailkaart." Ergste horeca-ervaring „Mijn ergste horeca-ervaring had ik in Rot terdam. Tijdens mijn studie heb ik een tijd je gewerkt als kelner in een restaurant. Op een mooie zomeravond op een druk terras heb ik een heel dienblad bier laten vallen over een groep gasten. Ik ging natuurlijk door de grond, maar gelukkig pakten zij het sportief op en konden ze er wel om lachen." Museum „Helaas moet ik toegeven dat ik eigenlijk nooit musea in Zeeland bezoek. Afgelopen week mocht ik als miss Visserij een bezoek brengen aan het Visserijmuseum en de Oudheidkamer in Bruinisse, waar ik een hele leuke rondlei ding heb gehad. Zeer verrassend en erg interes sant. In het Visserijmuseum vind je een schat aan informatie over de vroegere en hedendaag se mosselvisserij. In de Oudheidkamer kun je zien hoe de mensen vroeger leefden." Favoriete muziek „Mijn muzieksmaak is erg uiteenlopend en ik houd niet van een bepaalde stijl. Als ik alleen ben, luister ik graag naar singer-songwri- ter-muziek zoals Damien Rice. Hij schrijft prachtige teksten op rake melodieën. Ook Ed Sheeran is één van mijn favorieten. Verder vind ik het leuk om naar (deep)house- of tech- nofeesten te gaan om een avondje lekker los te kunnen gaan." Leukste festival „Het is net achter de rug, maar ik kijk nu al weer uit naar volgend jaar: de visserijdagen in Bruinisse! Drie dagen lang een geweldig feest voor jong en oud met voor ieder wat wils. Vol op eten, drinken en genieten. Het leukste dans- festival in Zeeland vind ik Beachboom. Altijd een super feest op een ge weldige locatie. Wie wil er nou niet een avond je dansen met de voetjes in het zand bij de on dergaande zon en met vrienden in de buurt?" Een avond stappen met... „Mijn vriendinnen! Het is misschien een beet je saai antwoord, maar met mijn vriendinnen heb ik tot nu toe de mooiste avonden meege maakt. En ik hoop dat er nog vele gaan volgen." Veel ingrediënten waarmee we koken, waren een zeldzaam heid in de tijd van C.J. Wannée. Paprika bijvoor beeld; als je het al tegenkomt in haar kookboek, is het meestal in poedervorm. Een lepel papri ka toevoegen aan een saus, gou lash of schnitzel, gevulde eitjes ermee garneren, daar blijft het bij. Dan zal de aubergine er ook niet in staan, verwacht je. Toch wel! Hij wordt welgeteld één keer vermeld, onder zijn oude naam 'eiervrucht', waarin het Amerikaanse 'Eggplant' door klinkt. Ik raad aan haar recept 'gestoofde aubergines' vooral niét op die manier te maken, want Wannée suggereert 'de vrucht te schillen(?), in stuk ken van 5 cm te snijden en te stoven in een saus van in water met kruiden gekookte en met Als je paprika tegenkomt in haar kookboek is het in poedervorm bloem gebonden tomaten'. Wat? Die kenmerkende donker paarse schil eraf snijden? En niet even aanbakken of grillen om die volle, romige, licht vlees achtige smaak los te maken? Wij weten wel beter, met dank aan kookprogramma's op tv, Google en kookboeken over die heerlijke Italiaanse- en Midden Oosten keukens. Ik laat me graag inspireren door koks die zijn opgegroeid met deze pro ducten, zoals Claudia Roden en Antonio Carluccio. Nevenstaan de klassieke ovenschotel van ge grilde aubergine met tomaat en véél smeltende kaas heeft het beste van beide. PARMIGIANA Dl MELANZANE Wie is er niet opgegroeid met de Wannée-kookboeken? 105 jaar na de eerste editie van dit hand boek van de voormalige huis houdscholen neemt Puck Kerkhoven een Wannée- klassieker onder handen. Vandaag: Kleurrijke aubergine Donderdag 23 juli 2015 MET JE VOETEN IN WIE WIL DAT NOU NIET? HET ZAND, Erika Schot, miss Vis serij 2015: „Het is net achter de rug, maar ik kijk nu alweer uit naar volgend jaar: de visserij- dagen in Bruinisse! Drie dagen lang een gewel dig feest voor jong en oud met voor ieder wat wils." FOTO DIRK-JAN GJELTEMA Warm oven voor op 180 gra den. Verwijder kroontjes, snij aubergines in lengte in 1 cm dikke plakken. Besprenkel met olijfolie, grill in ca. 8 mi nuten in grillpan goudbruin, halverwege keren. Ontvel to maten (inkruisen, even onder dompelen in kokend water en vel eraf trekken), verwijder kroontjes, snij of hak in kleine stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie, smoor knoflook kort mee. Voegtomatenblokjes, laurier en snufje suiker toe. Laat al roerend inkoken tot dikke saus, voeg basilicum toe. Proef, breng op smaak met peper en zout. Leg auber- gineplakken in ondiepe oven schaal, bedek met tomaten saus. Leg hierop mozzarella en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak ca. 25 minuten in oven, tot saus bubbelt en kaas goudbruin kleurt. Gar neer met topjes basilicum. Hoofdgerecht (vegetarisch), voor 4 personen: 2 niet te grote aubergines; 3 eetlepels olijfolie; 1 teen knoflook, grof gehakt; 500 gram overrijpe tomaten; 2 laurierblaadjes; snuf suiker; versgemalen peper en zout; 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden; 2 bollen moz zarella, in blokjes; 3 eetle pels Parmezaanse kaas, grof geraspt.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 52