el en starter de Ondernemer Voor ondernemend werkend Zeeland Ron Diephout van hotel brasserie Katoen aan het Bleekveld in Goes zag kansen op een plek waar anderen die niet zagen. Dankzij goed denkwerk en hard werken staat er nu een mooie zaak. "Het is een grote leerschool.' Naam Bedrijf Begonnen Meevaller Tegenvaller Website Ron Diephout (36) Katoen mei 2015 goede medewerking van de gemeente mets gaat zonder slag of stoot www.katoengoes.nl Tekst Peter Urbanus Foto Lex de Meester De nieuwe gelegenheid aan het Bleekveld opende 9 mei de deuren. Katoen verwijst volgens Diephout (36) onder meer naar de geschiedenis in deze plek, waar ooit stoffen werden gebleekt. De panden waarin zijn zaak is gevestigd, zijn vijf jaar geleden door de gemeente aan particuliere investeerders verkocht. "Toen ik hier wilde beginnen, verklaarden veel mensen me voor gek. Dat lege plein, met al die hoogbouw. Als ik hier niet was begonnen, zouden deze panden nog leeg staan en verder verpauperen", weet Diephout zeker. "Moet je het nu eens zien: leven, graan en vaak spelende kinderen op het plein, terwijl hun ouders toekijken toe vanaf ons terras." Diep hout woont al lang In Goes en wil er absoluut niet weg. "Ik kom uit een horecafamilie, werkte als kind al thuis mee en heb ruime ervaring met het leiden van grote keukens. Wat ik hier wilde, was een echt stadshotel met een brasserie waaraan A alles klopt. Maar we kopiëren niemand." Als je zo van start gaat valt er niks in te plannen, zegt A Diephout. "Reken maar dat er elke dag iets aan de hand is. Het is een grote leerschool. Geen wanklanken, maar m i bijna niets gaat zonder slag of stoot. De gemeente A werkt goed mee en is welwillend. Ze wilden ook graag een invulling van dit gebied. Onze hotelgasten zor gen weer voor leven in winkels en horeca. Maar ook borrelaars en mensen die gaan stappen zijn hier welkom, al sluiten we om twaalf uur 's nachts wel de deuren." In de hotelkamers zijn elementen uit 1700 nog zichtbaar en de brasse rie gebruikt ook streekproduc- \ten. Inmiddels heeft Diephout - inclusief oproepkrachten - t dertig man personeel. "Een leuk team, van twintigers die een horecaopleiding volgen, tot veertigers die I hun sporen verdiend heb ben. De jongeren leren van de oudere werknemers."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 82