el en
starter
de Ondernemer
Voor ondernemend werkend Zeeland
Ron Diephout van hotel brasserie Katoen aan het
Bleekveld in Goes zag kansen op een plek waar anderen
die niet zagen. Dankzij goed denkwerk en hard werken
staat er nu een mooie zaak. "Het is een grote leerschool.'
Naam
Bedrijf
Begonnen
Meevaller
Tegenvaller
Website
Ron Diephout (36)
Katoen
mei 2015
goede medewerking van de gemeente
mets gaat zonder slag of stoot
www.katoengoes.nl
Tekst Peter Urbanus Foto Lex de Meester
De nieuwe gelegenheid aan het Bleekveld opende 9 mei de deuren.
Katoen verwijst volgens Diephout (36) onder meer naar de geschiedenis
in deze plek, waar ooit stoffen werden gebleekt. De panden waarin
zijn zaak is gevestigd, zijn vijf jaar geleden door de gemeente aan
particuliere investeerders verkocht. "Toen ik hier wilde beginnen,
verklaarden veel mensen me voor gek. Dat lege plein, met al die
hoogbouw. Als ik hier niet was begonnen, zouden deze panden nog
leeg staan en verder verpauperen", weet Diephout zeker. "Moet je
het nu eens zien: leven, graan en vaak spelende kinderen op het
plein, terwijl hun ouders toekijken toe vanaf ons terras." Diep
hout woont al lang In Goes en wil er absoluut niet weg. "Ik kom
uit een horecafamilie, werkte als kind al thuis mee en heb
ruime ervaring met het leiden van grote keukens. Wat ik hier
wilde, was een echt stadshotel met een brasserie waaraan
A alles klopt. Maar we kopiëren niemand."
Als je zo van start gaat valt er niks in te plannen, zegt
A Diephout. "Reken maar dat er elke dag iets aan de hand
is. Het is een grote leerschool. Geen wanklanken, maar
m i bijna niets gaat zonder slag of stoot. De gemeente
A werkt goed mee en is welwillend. Ze wilden ook graag
een invulling van dit gebied. Onze hotelgasten zor
gen weer voor leven in winkels en horeca. Maar
ook borrelaars en mensen die gaan stappen
zijn hier welkom, al sluiten we om twaalf
uur 's nachts wel de deuren."
In de hotelkamers zijn elementen uit
1700 nog zichtbaar en de brasse
rie gebruikt ook streekproduc-
\ten. Inmiddels heeft Diephout
- inclusief oproepkrachten -
t dertig man personeel. "Een
leuk team, van twintigers
die een horecaopleiding
volgen, tot veertigers die
I hun sporen verdiend heb
ben. De jongeren leren van
de oudere werknemers."