r-~t
'mmvmt
1
i
iJÉI te
t
üfè If
4Ü
Probeer
het zelf
Snijders zonder vergunning lopen kans op hoge boetes
ÉS
\tf li
NIEUWS 13
i
te
4
•V X
M
Zeekraal en lamsoor a la Lenie
Goed wassen, beetje water aan de
kook brengen, lamsoren erin, 5 mi
nuten koken, afgieten, klontje
roomboter erdoor en beschuit er
over kruimelen.
Met gekookte aardappelen en een
rundersudderlapj e.
Nu: goed wassen, kort wokken in
wat olie, stukje vis erbij en kriel
tjes.
Ook: goed wassen, beetje water
aan de kook brengen, net de kook
erover en weer afgieten. Stukje
zalm om en om bakken en met ge
kookte aardappeltjes of rijst.
Ook: goed wassen, eerst rijst ko
ken, lamsoren laatste paar minu
ten er bij; voor het opdienen wat
fijngehakte hazelnoten of andere
ongebrande, ongezouten noten er
door en dan hoeft er eigenlijk ver
der niks bij maar met hazenragout
is het helemaal smullen.
Zoals oma zeekraal graag lustte: goed
wassen, water en zeekraal aan de
kook brengen, kwartier koken, af
gieten; gekookte aardappelen met
botersaus en een gebraden zout
hamlapje er bij.
Nu: goed wassen, eerst rijst koken,
zeekraal laatste zes minuten er bij;
voor het opdienen wat fijngehakte
walnoten of andere ongebrande,
ongezouten noten erdoor en dan
hoeft er eigenlijk verder niks bij
maar stukje gebakken vis mag ook.
Ook: goed wassen, zeekraal in wa
ter zes minuten koken, afgieten;
met gekookte aardappelen en bo-
terjus over de zeekraal, gebakken
gezouten hamlapje er bij met wat
van de vleessaus over de aardappe
len.
Ook: goed wassen, kort wokken in
weinig olie met stukje zalm en
rijst of gekookte aardappelen.
ZATERDAG 20 JUNI 2015
Lenie Ponse uit Scherpenisse snijdt
zeekraal en lamsoor.
foto's Johan van der Heijden
Zoals oma lamsoren kookte: