r-~t 'mmvmt 1 i iJÉI te t üfè If 4Ü Probeer het zelf Snijders zonder vergunning lopen kans op hoge boetes ÉS \tf li NIEUWS 13 i te 4 •V X M Zeekraal en lamsoor a la Lenie Goed wassen, beetje water aan de kook brengen, lamsoren erin, 5 mi nuten koken, afgieten, klontje roomboter erdoor en beschuit er over kruimelen. Met gekookte aardappelen en een rundersudderlapj e. Nu: goed wassen, kort wokken in wat olie, stukje vis erbij en kriel tjes. Ook: goed wassen, beetje water aan de kook brengen, net de kook erover en weer afgieten. Stukje zalm om en om bakken en met ge kookte aardappeltjes of rijst. Ook: goed wassen, eerst rijst ko ken, lamsoren laatste paar minu ten er bij; voor het opdienen wat fijngehakte hazelnoten of andere ongebrande, ongezouten noten er door en dan hoeft er eigenlijk ver der niks bij maar met hazenragout is het helemaal smullen. Zoals oma zeekraal graag lustte: goed wassen, water en zeekraal aan de kook brengen, kwartier koken, af gieten; gekookte aardappelen met botersaus en een gebraden zout hamlapje er bij. Nu: goed wassen, eerst rijst koken, zeekraal laatste zes minuten er bij; voor het opdienen wat fijngehakte walnoten of andere ongebrande, ongezouten noten erdoor en dan hoeft er eigenlijk verder niks bij maar stukje gebakken vis mag ook. Ook: goed wassen, zeekraal in wa ter zes minuten koken, afgieten; met gekookte aardappelen en bo- terjus over de zeekraal, gebakken gezouten hamlapje er bij met wat van de vleessaus over de aardappe len. Ook: goed wassen, kort wokken in weinig olie met stukje zalm en rijst of gekookte aardappelen. ZATERDAG 20 JUNI 2015 Lenie Ponse uit Scherpenisse snijdt zeekraal en lamsoor. foto's Johan van der Heijden Zoals oma lamsoren kookte:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 13