UIT 7 Precies de goede hoeveelheid pas ta, rijst, quinoa, paneermeel, soja saus, rucola, verse kruiden. lau rierblaadje, een teentje knoflook in plaats van een bol. citroen, een minidoosje pijnboompitjes, t bouillonblokje. De recepten zijn bedoeld voor twee personen, maar zo ruim be meten dat een kind makkelijk mee kan eten. Maar ook weer niet zo ruim dat je standaard eten weg moet gooien, want dat is juist een van de belangrijkste doelstellingen: voedselverspilling tegengaan. Deze manier van wer ken geeft wel meer afval in de vorm van verpakkingsmateriaal, maar dat proberen Plus en B&DC tot een minimum te beperken en waar mogelijk milieuvriendelijk materiaal te gebruiken. Ik ging thuis aan de slag met een recept uit testweek In mijn pa pieren draagtasje alle ingrediën ten voor deze absoluut lekkere en niet moeilijke verse pastaschotel met tonijnballetjes, (zie recept). Andere recepten: varkenshaas met pepertjes en gebakken bloemkool en broccolisoep met munt en geitenkaas. De gemiddel de prijs per persoon 5,49; een ech te supermarktprijs, zeg dan 5,50. TAGLIATELLE MET TONIJNBALLETJES4 DONDERDAG 16 APRIL 2015 Nieuwsgierig naar het nieuwe winke len? Zie: www.bilderendeclercq.nl ff? Benodigdheden, hoofdge recht voor 2 a 3 personen: bosje bladpeterselie (20 gram); 1 citroen; 40 gram pijnboompitjes; 2 blikken(a 160 gram) tonijn, MSC; 50 gram panko (grof Japans broodkruim); 1 teentje knof look; 1 pakje tomato frito (350 gram) 1 ei; 250 gram koelverse tagliatelle; 4 eetle pels olijfolie; zout en peper Bereidingswijze: breng in pan water met zout aan kook. Rasp schil van 1 citroen, snij peterselie en knoflook fijn. Giet olie van tonijn en doe in kom. Voeg pijnboompitjes, ci troenrasp, helft van peterse lie, panko, ei, zout en peper toe. Meng alles goed door el kaar met een vork en vorm hier met de hand 12 balletjes van. Verwarm in koekenpan op middelhoog vuur 3 eetlepels olijfolie en bak tonijnballetjes in 5 minuten goudbruin. Haal uit pan en leg op bord. Doe tagliatelle in kokend water en kook beetgaar, zie verpak king voor kooktijd. Voeg 1 eetlepel olijfolie en knoflook aan koekenpan en bak ca. 30 seconden. Voeg tomato frito en 100 ml water toe en breng aan kook. Voeg tonijn balletjes toe en warm ze zachtjes op. Giet pasta af, maar bewaar beetje kook vocht. Voeg pasta samen met scheutje kookvocht aan saus met balletjes. Schep voorzich tig door elkaar. Verdeel over 2 (voorverwarmde) borden, strooi restant van peterselie eroverheen en serveer. Lek ker met een glas frisse rosé of een amber biertje, bijvoor beeld Palm. Tip: Panko vind je in het Azia tische schap. *Recept van Bilder&De Clercq Uitbater John Traas staat zelf aan het fornuis. foto's Johan van der Heijden Mike is de gastheer van De Patrijs. a» m it insvuji 1». in uut ewMNaoniuuguuiMtu ttUU Café De Patrijs Voorstraat 40 N256 Tussen de gangen door een plaatje draaien? Het kan in De Patrijs.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 51