UIT 7
Precies de goede hoeveelheid pas
ta, rijst, quinoa, paneermeel, soja
saus, rucola, verse kruiden. lau
rierblaadje, een teentje knoflook
in plaats van een bol. citroen,
een minidoosje pijnboompitjes, t
bouillonblokje.
De recepten zijn bedoeld voor
twee personen, maar zo ruim be
meten dat een kind makkelijk
mee kan eten. Maar ook weer
niet zo ruim dat je standaard eten
weg moet gooien, want dat is
juist een van de belangrijkste
doelstellingen: voedselverspilling
tegengaan. Deze manier van wer
ken geeft wel meer afval in de
vorm van verpakkingsmateriaal,
maar dat proberen Plus en B&DC
tot een minimum te beperken en
waar mogelijk milieuvriendelijk
materiaal te gebruiken.
Ik ging thuis aan de slag met een
recept uit testweek In mijn pa
pieren draagtasje alle ingrediën
ten voor deze absoluut lekkere en
niet moeilijke verse pastaschotel
met tonijnballetjes, (zie recept).
Andere recepten: varkenshaas
met pepertjes en gebakken
bloemkool en broccolisoep met
munt en geitenkaas. De gemiddel
de prijs per persoon 5,49; een ech
te supermarktprijs, zeg dan 5,50.
TAGLIATELLE MET TONIJNBALLETJES4
DONDERDAG 16 APRIL 2015
Nieuwsgierig naar het nieuwe winke
len? Zie: www.bilderendeclercq.nl
ff?
Benodigdheden, hoofdge
recht voor 2 a 3 personen:
bosje bladpeterselie (20
gram); 1 citroen; 40 gram
pijnboompitjes; 2 blikken(a
160 gram) tonijn, MSC; 50
gram panko (grof Japans
broodkruim); 1 teentje knof
look; 1 pakje tomato frito
(350 gram) 1 ei; 250 gram
koelverse tagliatelle; 4 eetle
pels olijfolie; zout en peper
Bereidingswijze: breng in
pan water met zout aan kook.
Rasp schil van 1 citroen, snij
peterselie en knoflook fijn.
Giet olie van tonijn en doe in
kom. Voeg pijnboompitjes, ci
troenrasp, helft van peterse
lie, panko, ei, zout en peper
toe. Meng alles goed door el
kaar met een vork en vorm
hier met de hand 12 balletjes
van.
Verwarm in koekenpan op
middelhoog vuur 3 eetlepels
olijfolie en bak tonijnballetjes
in 5 minuten goudbruin. Haal
uit pan en leg op bord. Doe
tagliatelle in kokend water en
kook beetgaar, zie verpak
king voor kooktijd. Voeg 1
eetlepel olijfolie en knoflook
aan koekenpan en bak ca. 30
seconden. Voeg tomato frito
en 100 ml water toe en
breng aan kook. Voeg tonijn
balletjes toe en warm ze
zachtjes op. Giet pasta af,
maar bewaar beetje kook
vocht. Voeg pasta samen met
scheutje kookvocht aan saus
met balletjes. Schep voorzich
tig door elkaar. Verdeel over
2 (voorverwarmde) borden,
strooi restant van peterselie
eroverheen en serveer. Lek
ker met een glas frisse rosé
of een amber biertje, bijvoor
beeld Palm.
Tip: Panko vind je in het Azia
tische schap.
*Recept van
Bilder&De Clercq
Uitbater John Traas staat zelf aan
het fornuis.
foto's Johan van der Heijden
Mike is de gastheer van De Patrijs.
a» m it insvuji 1». in uut
ewMNaoniuuguuiMtu
ttUU
Café
De Patrijs
Voorstraat 40
N256
Tussen de gangen door een plaatje draaien? Het kan in De Patrijs.