UIT 7 Waarom eigenlijk biologische ho ning? Omdat je er dan vanuit mag gaan dat de imkers hun bijenvol ken zorgvuldig en duurzaam be handelen. Deze honing wordt niet verhit of gepasteuriseerd, waardoor de waardevolle bij en-enzymen behouden kunnen blijven. En biologische honing mag niet worden vermengd met suikerwater, wat helaas bij gewo ne honing vaak wel het geval is. Kijk maar eens naar de suikerkris tallen rond de hals van de gemid delde goedkope knijpfles. De goede kwaliteiten van honing zijn niet te tellen, maar in dit ka der is het goed om te weten dat honing de hersenen stimuleert, de atletische prestaties verhoogt en de stem smeert. Dus mocht je nog een romantische serenade in gedachten hebben: take it away! Ik versier mijn honinggele semi- freddo met eetbare bloemen en geef er een vlammend rode cou- lis van frambozen bij. Deze heer lijke frisse saus is heel makkelijk te maken: pureer 125 gram fram bozen (uit de diepvries) met 40 gram poedersuiker, 1 eetlepel ci troensap en 1 theelepeltje balsa- mico azijn. Zeven mag, maar hoeft niet. Wat je ook kunt doen: een bolle tje van deze romige honing-se- mifreddo in een mooi hoog glas scheppen en vervolgens overgie ten met versgezette, loeisterke es presso. Zo maak je je eigen 'Afïö- gato' (letterlijk vertaald: verdron ken). Dit is dé klassieke Italiaanse ijskoffie, die momenteel überhip is van Amsterdam tot New York. Nou, als je daarmee geen indruk maakt op je Valentijn... SEMIFREDDO MET HONING DONDERDAG 12 FEBRUARI 2015 Benodigdheden dessert voor 4 personen: 1 groot vers ei; 4 eidooiers; 100 gram geurige honing, bijvoorbeeld acacia- of oranjebloesemhoning; 3 dl slagroom; mespuntje zout, eetbare bloemen (Valen tijn optie) Bereidingswijze: klop ei en eidooiers met vloeibare honing in een kom op een pan met zachtjes kokend water (au bain marie) tot een bleke, dikke massa. Let op dat het kokende water de kom niet raakt. Neem van vuur en blijf roeren tot mengsel handwarm is. Klop slagroom met paar korrels zout stijf en spatel be hoedzaam door honing-dooier massa. Schep over in een serveerschaal en zet deze minimaal 5 uur (liever hele nacht) afgedekt in vriezer. Zet koude schaal zo uit de vriezer op tafel en schep uit. Garneer met eetba re bloemen voor dat speciale Valentijnseffect. Of bekleed de lange zijkanten en onderkant van klei ne cakevorm met bakpapier en stort massa erin. Nachtje in de vriezer. Snij vlak voor serveren de kopse kanten los en stort op een schaal. Verwijder bakpapier en snij er plakken van. Tip: Heerlijk met zelfgemaakte frambozen coulis en geroosterde, gehakte hazelnoten. *Naar een recept van Claudia Roden, uit De smaak van Italië Fontaine Uitgevers, 39,95 euro Nick Bril in de keuken van the Ja ne. Groot geworden onder de vleu gels van Sergio, foto Eric Kleinberg Antwerpen De vissoep van The Jane komt uit de school van Oud Sluis, foto Eric Kleinberg The Jane Paradeplein 1

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 47