UIT 7 dessert is me ook altijd bijgeble ven, omdat het daar voor het eerst was dat ik semifreddo (ijs koud bevroren mousse) proefde. Wat een feest. Volgende week op deze plek het recept. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig, wel een vriezer en minimaal 5 uur wachttijd. Maar terug naar de Zuppa Paveze; eigenlijk is het een klassiek soep recept uit Lombardije. Feitelijk ligt deze ten westen van Verona, dat in het district Veneto ligt (met Venetië als hoofdstad). Pave ze verwijst in dit geval naar Pa- via, een industriestad op de Po-vlakte ten zuiden van Milaan. Deze streek staat verder bekend om z'n risottogerechten en heer lijke polenta. Je kunt het jezelf zo makkelijk of moeilijk maken als je wil. Zelf bouillon trekken van een soepkip die een mooi leven heeft gehad, of met een bouil lonblokje aan de slag. Ik gebruik graag bouillon uit een pot waar kippenvlees in zit. Wat mij be treft een goed compromis tus sen lekker en snel. Wel even het vlees eruit zeven. Het brood moet wat mij betreft landbrood zijn dat al een paar dagen oud is. Snij of steek het ter gelegenheid van Valentijnsdag uit in een hartvorm voordat je het gaat bakken. Geen oven tot je beschikking? Eieren pocheren in hete bouil lon gaat ook heel goed. Volgende week alles over de zoe te kant van de liefde. Onder an dere over de Mandorlato (soort nougat met amandelen) en het ronde gistgebak Brassadela, waar Verona zo beroemd om is. ZUPPA PAVEZE (BOUILLON MET BROOD EN El) DONDERDAG 5 FEBRUARI 2015 Benodigdheden, lunchgerecht voor 2 personen: 5 dl geurige kippenbouillon (pot, blokje of zelfgemaakt2 flinke sneden brood; 2 grote verse eieren; 1 eetlepel boter; 1 eetlepel geraspte Par mezaanse kaas; versgemalen peper Bereidingswijze: warm oven voor op 160 graden. Zeef bouillon en breng aan de kook. Smelt boter in koekenpan en bak hierin sneetjes brood goudbruin. Een romantische ziel snijdt ze van tevo ren in hartvorm. Leg gebakken brood in ovenvaste diepe borden of schaaltjes. Breek één voor één ei in kommetje, zorg dat dooier heel blijft. Laat behoed zaam op gebakken boterham glijden. Schenk voorzichtig enkele soeplepels gloeiendhete bouillon erover, maar zorg dat het ei heel blijft. Bestrooi dooiers met Parmezaanse kaas en zet ca. 7 minuten in voorverwarmde oven. Eigeel moet licht vloeibaar blijven, zoals bij zachtgekookt ei. Maak met mespunt dooiers zichtbaar onder gesmolten kaaslaagje, bestrooi met wat versgema len peper en serveer heet. Geef er lepel en vork bij. Tip: Maak paddenstoelenbouillon met poeder of blokje voor een vegetarische variant. Het eeteiland van restaurant Tafelen biedt sushi, vis, schaal- en schelpdieren, een saladebuffet en een reeks Italiaanse hapjes, foto's Lex de Meester Middelburg Restaurant Tafelen Podium 31 Tafelen biedt gezinnen kinderkorting. Op zondag (foto) is het overigens minder druk.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 50