UIT 7 hoorn - huisdichter van De wereld draait door en wat mij betreft de leukste notulist van Nederland - als een glibberig stukje zeewier in het verkeerde keelgat. Hij was bij de prijsuitreiking aanwezig en le verde achteraf op zijn eigen wijze commentaar: „Jongens, dat kan sexyer! Als je toch een product in huis hebt dat klinkt als de nieuw ste Suske en Wiske!" De volgende allitererende zin borrelde spontaan bij hem op. „Wat zou het toch mooi zijn als mensen dit bestellen: 'Doe mij een portie Zonder zor gen, zuper zjieke, zichzelf naar bin nen zuigende, zwetende, zenzatio- nele zeewier!'" En dat op zijn volu me, met op elk woord een accent. Ik geef een heerlijk cheffie recept van de kok van Pit, waarmee je ab soluut gaat scoren. Niet moeilijk te maken, het lastigste zal zijn de zil te zeewierravioli te bemachtigen. Bestel hem anders gewoon een keer in een restaurant, want ik voorspel dat de horeca het breed gaat opnemen en het komend jaar op veel menukaarten zal verschij nen. Ze kunnen er verrassende ZILTE ZEEWIERRAVIOLI: VOORGERECHT VOOR 2 PERSONEN voorgerechten en mooie (vegetari sche) hoofdgerechten mee maken. Gezond, streekgebonden en met het accent op groenten; conform het manifest van Dutch Cuisine (de nieuwe Nederlandse keuken) dat op de openingsdag van Horeca- va 2015 werd ondertekend door zo wel vakorganisaties en producen ten als chefs. DONDERDAG 15 JANUARI 2015 La Bonne Auberge in Koudekerke, een huiskamer waar heerlijk gegeten wordt, foto's Ruben Oreel La Bonne Auberge Biggekerksestraat 3 Benodigdheden: 6 zeewier mezza- luna reuze ravioli in halvemaan- vorm); 2 eetlepels roomboter; hal ve theelepel versgeraspte citroen rasp; zeezout; scheutje olijfolie; 10 flinke kappertjes; 6 grote garnalen, gekookt en gepeld; enkele kleine lamsoorblaadjes; 1 eetlepel Parme zaanse kaasflinters. Bereidingswijze: Kook de ravioli beetgaar, in ruim water met een snufje zout. Laat uitlekken in bol- zeef, vermeng met olijfolie. Smelt ondertussen boter in steelpannetje (niet bruin laten worden). Meng ci troenrasp en beetje zout erdoor. Bak kappertjes in scheutje olijfolie. Schik in elk diep bord 3 mezzaluna, schenk citroenboter erover, leg gar nalen erop en kappertjes erom heen. Bestrooi met Parmezaanse kaas en garneer met kleine lamsoor blaadjes. Heerlijk met een koel glas sauvig- non blanc of witbier. Tip: Kant-en-klare ravioli is te koop bij de visboer. Grote supermarkten zijn ook van plan hem te gaan ver kopen. Vraag ernaar. Als dat maar vaak genoeg gebeurt, nemen de su pers het product vanzelf op in het assortiment. La Bonne Auberge bij avond.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 38