Brasserie d'Anvers bruist weer na de brand Van Antwerpen Milieutechniek zet stap in zuiveren water foodbedrijven BEVELANDEN en THOLEN 27 All-Insure houdt inspiratieavond Rijbewijskeuring voor ouderen Jeugdtherapie met muziek Ondernemersplein „Natuurlijk doet het pijn als je iets ziet verdwijnen waar je zo lang aan hebt gewerkt. Maar alles is relatief', redeneert Knaepen. „Het doet me meer pijn dat mijn vader een maand voor de opening is overleden. Mensenlevens zijn onvervangbaar. Alle materialisti sche zaken kunnen worden ver vangen." Ruim een jaar geleden ontstond er door brandstichting een grote brand in de Magdalenastraat in Goes. De brand begon in de ka mers die boven restaurant Het Pa leis werden verhuurd. Uiteinde lijk sloeg de vuurzee over naar Brasserie d'Anvers. Binnen enkele uren lagen beide historische pan den in de as. „We hebben de boel vanaf de fundering opnieuw moe ten opbouwen", aldus Knaepen. Restaurant Het Paleis gooide na de brand de handdoek in de ring. Knaepen en Hillebrand hebben toen besloten dat pand over te ne men. „Onze borrelhoek is daar door groter geworden dan voor heen", verklaart de eigenaresse. Ze wijst erop dat ze de brasserie in principe hetzelfde hebben la ten herbouwen als het originele pand. „We hebben geprobeerd de sfeer zo goed mogelijk na te bootsen. Het concept (Belgisch genieten) is ook hetzelfde gebleven." Knaepen woont inmiddels al dertien jaar in Zeeland, maar is van origine een Belgische. Acht jaar geleden begon ze samen met Hillebrand, nog altijd haar compagnon, voor het eerst met Brasserie d'Anvers. „Voor de brand uitbrak, liep dat erg goed. Vandaar dat we nu op dezelfde manier verder willen gaan." Toch zijn er wel een aantal din gen veranderd. „We hebben een We hebben geprobeerd de sfeer zo goed mogelijk na te bootsen paar negatieve dingen vervan gen", licht Knaepen toe. Zo zit de keuken van de brasserie nu op de begane grond. Via een doorkijk kunnen de gasten zien hoe het eten daar wordt bereid. „Voor heen zat de keuken op de boven verdieping en moesten we alles via een lift naar beneden halen. Dat was niet praktisch." Verder hebben de ondernemers ook een authentieke trap laten in bouwen. De trap begint als een enkele opgang, maar splitst zich boven in tweeën. „Toen de trap er stond, grapten de klusmannen nog dat wij ieder langs een kant in een galajurk naar beneden kon den komen", zegt Hillebrand. „Maar, hoe dankbaar we die man nen ook zijn, dat gaan we niet doen hoor. Daar zijn we veel te nuchter voor." WEMELDINGE - Financieel adviesbu reau All-Insure uit Wemeldinge houdt vandaag, dinsdag, een inspi ratieavond in de Maartenskerk in Wemeldinge. Maurice van den He mel, Stefan Duchateau en Remco Klaassen spreken over vermogens beheer, leiderschap en keuzes ma ken. De inspiratieavond begint om 19.00 uur met een ontvangst. Na de sprekers wordt het glas ge heven op het nieuwe jaar. OUD-VOSSEMEER - Regelzorg houdt op 20 januari en 17 februari rijbewijskeuringen voor ouderen in dorpshuis De Vossekuil in Oud-Vossemeer. Een keuring kost 35 euro voor rijbewijs B/E en 52,50 euro voor het rijbewijs C/D/E. Opgeven is noodzakelijk: 088-2323300. Een afspraak maken op een andere dag kan ook via www.regelzorg.nl. THOLEN - Berdi Pekelsma van psy chologiepraktijk Goed Gestemd in Tholen, begint deze maand met kind- en jeugdtherapie die in combinatie kan worden gegeven met muziektherapie. De behande lingen richten zich de ontwikke ling van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en dergelijke. Ouders kunnen kinderen zonder tussenkomst van een arts opge ven: www.kjpgoedgestemd.nl Gisteren opende gedeputeerde Ben de Reu (economie) het labo ratorium, waarin een recent aan getrokken medewerker 'onder zoek en ontwikkeling' waterzuive ringstechnieken kan verbeteren. De watertechnologie van het be drijf zorgt ervoor dat foodbedrij ven 95 procent afvalwater bespa ren. Ook worden agrofoodproduc- ten volledig gezuiverd van pestici den, ziektekiemen en bacteriën. Dat leidt enerzijds tot kostenbe sparingen (een veel lager water verbruik) en anderszijds tot een hogere voedselveiligheid en een langere houdbaarheid van aardap pel-, groente- en fruitproducten. Het Borssele bedrijf gaat vanaf 1 februari verder onder de naam VAM Watertech en introduceert dan een nieuw logo. De focus op waterzuivering voor de foodindus- trie heeft geleid tot een toename van de export. Inmiddels verlaat 85 procent van zuiveringsmodu les het land. „Nederland heeft een goede naam op het gebied van wa ter en landbouw. Bedrijven weten ons te vinden. We verkopen steeds meer in Duitsland en Enge land, maar de vraag uit de Vere nigde Staten en Canada neemt ook toe", zegt algemeen manager Hans Blaak van Van Antwerpen Milieutechniek. Het drie jaar jonge bedrijf wil nu de groeispurt echt inzetten. Dit jaar zal het aantal medewerkers groeien van 15 naar 17 of 18. Ook zullen vaker krachten worden in geleend. Algemeen manager Hans Blaak voorspelt ook een omzet groei. Momenteel is het Borsselse bedrijf goed voor 2,7 miljoen euro omzet per jaar. DINSDAG 13 JANUARI 2015 De nieuwe bar van brasserie d'Anvers; dezelfde sfeer, alleen een stukje groter, foto Marcelle Davidse door Janneke Koster GOES - Nadat een grote brand Bras serie d'Anvers aan de Magdalena- straat in Goes in de as legde, is de horecagelegenheid nu heropend. „Het was een pittig jaar, maar ik ben blij dat alles er weer staat", ver klaart Isabelle Knaepen. Samen met Jeannet Hillebrand runt zij de brasserie. Isabelle Knaepen Directeur Eduard van Antwerpen geeft gedeputeerde Ben de Reu, die giste ren het nieuwe laboratorium opende, tekst en uitleg, foto Marcelle Davidse door Frank Balkenende BORSSELE - Met een nieuw labora torium wil Van Antwerpen Milieu techniek in Borssele zijn waterzui veringstechniek voor agrofoodbe- drijven verder verfijnen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2015 | | pagina 58