IMllLIlÊ |v%4- 4 IN HET NIEUWS «iif AMSTERDAM - Nederlanders doen deze week massaal in kopen voor het kerstdiner. Hoewel er culinair rijkelijk te kiezen valt, blijft varkens haas, biefstuk en zalm onge kend populair. Veel gezin nen gaan gourmetten. Dat bleek uit een onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van Albert Heijn. 24Kitchen-chef Rudolph van Veen herkent deze 'trend': „Kerstmis is het laat ste klassieke bolwerk op foodgebied. Het past bij de sterke drang naar traditie en huiselijkheid tijdens de feestdagen. Net zoals peper noten bij Sinterklaas horen en oliebollen bij oud en nieuw, heeft kerst ook zijn klassieke gerechten." Rutger Anema, hoofdredac teur van AH-magazine Al lerhande, sluit zich hier gro tendeels bij aan. „Mensen zijn wat het kerstdiner be treft best klassiek en tradi tioneel. Al is het wel een trend een twist te geven aan klassieke gerechten, zo als een gevulde rollade of carpaccio met pappadum." Ondanks dat er veel bij het oude blijft, zijn er ook ver anderingen merkbaar. Zo maken Nederlanders voor het kerstmenu bewustere keuzes. „Vooral de Scandina vische keuken is al een tijd je hip in Nederland. De pro ducten hieruit zijn eerlijk en seizoensgebonden", zegt Anema. Ook is er meer aan dacht voor groenterijke maaltijden en voor kleinere gerechten, zodat we aan het eind niet bomvol zitten. Van Veen raadt aan de tijd te nemen voor het diner, zo wel in de keuken als aan ta fel. „Kerstmis is namelijk een alibi voor avontuur en een mooie reden om eens iets speciaals te doen." U reist A CoinforiClaas LxfeJ A 8-daagse vlieg-bus rondreis Hoogtepunten van Ierland 0*1'. ÊÈt I S i uiu llfl ff: I I Diverse vertrekdata 2015 r 8/15-daagse vlieg-bus 8/15-daagse vlieg-bus i> A M /M r A I ari/\ 8-daagse vlieg-bus rondreis Rome, Sorrento 16-daagse vlieg-bus rondreis Bij Bolderman aanbetalen niet verplicht! Diverse vertrekdata 2015 Diverse vertrekdata 2015 Diverse vertrekdata 2015 Diverse vertrekdata 2015 i Brochure en (0318) 58 09 58 boekingen: www.bolderman.nl II ILL L IJ MUL PI

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 7