Het perfecte boek voor de klant vinden
WERKEN 17
maar
den voor
van bijvoo
gekoppeld
DE UITDAGING
In De Uitdaging vertelt elke week iemand, aan de
hand van vijf vragen, over zijn of haar werk.
Wat is het voor werk? Wat geeft voldoening en waar
ligt de grootste uitdagingVandaag: Anne de Jager,
boekverkoper foto: Dirk-Jan Gjeltema
Waaruit bestaat uw werk?
„Eén van de belangrijkste onderdelen
van mijn werk is het voorlichten van
mensen, het ondersteunen van klanten.
Bijvoorbeeld als ze een boek zoeken
voor iemand in een bepaalde leeftijds
groep of met bepaalde interesses. En na
tuurlijk is nieuwe boeken bestellen ook
een heel belangrijk onderdeel van mijn
werk. Ik lees zelf ook heel veel."
Hoe bent u in deze baan terechtgekomen?
„Ik ben gek op boeken. Altijd geweest.
Ik ben ooit begonnen in een biblio
theek, maar dat werk vond ik te eenzij
dig. Ik wilde meer met boeken doen.
Daarna heb ik gewerkt bij boekhandel
Fanoy in Middelburg, wat nu de Drvk-
kery is. Ik heb toen ook heel veel aan
voorlichting op scholen op Walcheren
gedaan. En nu werk ik bij boekhandel
De Vries in Zierikzee, waar ik ook een
kookwinkel heb. Héél anders, maar ook
heel leuk."
Waar haalt u de meeste voldoening uit?
Het allerleukste is als iemand een boek
bij je heeft gekocht en dan na een paar
dagen of een week weer in de boekhan
del komt en zegt van 'Dat boek dat je
me verkocht hebt was écht een schot in
de roos.'
Wat is het leukste aspect aan dit werk?
„Je hoopt altijd de liefde voor het boek
over te kunnen dragen. Want ondanks
alle digitale belezing blijft er toch be
hoefte aan een tasbaar boek. Dus ga je
in de winkel met mensen in gesprek en
probeer je uit dat gesprek te destilleren
welk boek iemand zoekt. Vaak kun je
met goede gerichte vragen heel veel te
weten komen. Dat is voor mij echt een
sport geworden."
Wat is de grootste uitdaging in uw werk?
„De grootste uitdaging is precies dat
boek te vinden dat iemand zoekt. Het
perfecte boek voor de klant."
rd
e
lar
len
kt
?t mo
■recht
etagè
t kun
Duffet
proe
verijtjes met daarbij uiteraard ook een onbreek
bare, slijtvaste en vaatwasbestendige variant.
Het geheel is afgemaakt in een prachtige bro
chure vol food en foodgerelateerde producten.
Als ondernemer word je in één keer op de
.trend geattendeerd, krijg je heldere uitleg over
je zoiets aanpakt, word je geïnspireerd met
voor gerechten en presentatie en je kan
op één adres verkrijgen. De filosofie van
is dat ze graag klanten wil helpen zich-
te onderscheiden. Er zijn ook mogelijkhe-
voor bedrijfsondersteuning op het gebied
bijvoorbeeld evenementen, workshops, een
administratiesysteem en een cen
traal bestelsysteem.
Sinds dit jaar introduceert Sligro een heel
nieuw concept voor haar zelfbedieningsgroot-
handel onder de naam 'Sligro 3.0'. Hiermee pre
senteert het concern zich versterkt op de markt
als foodprofessional. Het concept zit boordevol
versspecialisme (van 1500 soorten kaas tot 750
exclusieve wijnen) en zelf proeven heeft een
grote rol. Koole: „Ik denk dat de groothandel in
de toekomst niet zonder vers kan." Het bedrijf
wil 'Sligro 3.0' de komende vijfjaar over Neder
land uitrollen. Culinair Nederland wordt
steeds gevarieerder en bourgondischer en Sli
gro speelt daarin een vooruitstrevende rol.
SLICRO TERNEUZEN, DE FEITEN
ZATERDAG 1 NOVEMBER 2014
a onderscheidend
ag
i
„We willen een horecagroothandel en totaalleve
rancier voor foodprofessionals zijn", zegt Peter
Koole (r), vestigingsdirecteur van Sligro Terneu-
zen.
foto Ronald den Dekker
Sligro Food Group is op 17 april 1935 opge
richt als groothandel in margarine, vetten en
oliën door Abel Slippens, grootvader van de
huidige directievoorzitter Koen Slippens.
In 1961 werd de eerste Sligro Zelfbedienings
groothandel geopend. Het huidige netwerk
omvat 47 Sligro-vestigingen en 8 bezorggroot-
handels.
Door de overname van EMTE Supermarkten
in mei 2002, werd Sligro Food Group voor
het eerst met eigen supermarkten actief.
Op 20 oktober 2014 was het 25 jaar geleden
dat Sligro Food Group N.V. - destijds Sligro Be
heer N.V. - naar de beurs ging.
Sligro Food Group N.V. had in 2013 een to
taal omzet van circa 2,5 miljard euro
Sligro Terneuzen biedt werk aan 10 fte en 2
parttimers.
In totaal biedt het concern op fte-basis werk
aan zo'n 5000 mensen.
Sligro Terneuzen heeft rond de 30.000 artike
len in het assortiment. Het totale Sligro assor
timent ligt rond de 60.000 artikelen.
Zo'n 70% van de artikelen is food, de overige
30% gerelateerde non food.
Sligro Terneuzen ontvangt zo'n 1100 bezoe
kers per week.
De bedrijfsvorm is een N.V.
In Maastricht en Gouda bevinden zich de eer
ste twee Sligro 3.0. Het nieuwe groothandels
concept.
Bron: Sligro Terneuzen.