r V >5» r f 0 Rijstepap ofwel Riestepap m m Bi V5* m ft ft Recept van het Suukermeisje, geboren in Breskens, nu woon achtig in Sint Laurens. Hoeveelheid voor 4 personen. Tijd: 5 minuten voorbereiden, 45 minuten koken. Ingrediënten: 1 liter volle melk 100 gram dessertrijst (Bosto) 100 gram fijne kristalsuiker 14 gram vanillesuiker 1 vanillestokje 1 kaneelstokje 1 snufje saffraan Bereidingswijze: Vul een ruime pan met de melk, rijst, suiker, vanillesuiker, het merg uit het vanillestokje, het kaneelstokje en een snufje saffraan en breng alles aan de kook. Blijf constant roeren met een houten lepel tot de pap dik is. Dit duurt ongeveer 45 minu ten. Schep na het koken de rijstepap over in schaaltjes en laat afkoelen. Keukenbenodigdheden: Ruime pan, mesje houten lepel. Geschiedenis: Mijn oma in België maakte deze lekkernij voor de hele familie als het Nieuwjaar of kermis was. Ve le neven en nichten keken reik halzend uit naar deze dagen in het jaar. Mijn mémé heeft heel wat liters melk gekookt om ie dereen van lekkers te voorzien. De schaaltjes waar het in geser veerd werd heb ik in mijn bezit. Als ik zelf rijstepap kook, gebruik ik die. I m ia# 3 ■ft. m f 0 Ji# m w J* - m 0 rm - "V -.-V, «ft. ft# ft ft* ft. Jfe1 0 v .r. -j, v"? V* cB «f maakt a <r-) lm V* M *ft 0 0 1 «V i f* t o V *.#1 t M m ft ft ft v»* %ft ft - - - p f *ft f

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 96