r
V
>5»
r f
0
Rijstepap
ofwel Riestepap
m
m
Bi
V5*
m
ft
ft
Recept van het Suukermeisje,
geboren in Breskens, nu woon
achtig in Sint Laurens.
Hoeveelheid voor 4 personen.
Tijd:
5 minuten voorbereiden, 45
minuten koken.
Ingrediënten:
1 liter volle melk
100 gram dessertrijst (Bosto)
100 gram fijne kristalsuiker
14 gram vanillesuiker
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
1 snufje saffraan
Bereidingswijze:
Vul een ruime pan met de melk,
rijst, suiker, vanillesuiker, het
merg uit het vanillestokje, het
kaneelstokje en een snufje
saffraan en breng alles aan de
kook. Blijf constant roeren met
een houten lepel tot de pap dik
is. Dit duurt ongeveer 45 minu
ten. Schep na het koken de
rijstepap over in schaaltjes en
laat afkoelen.
Keukenbenodigdheden:
Ruime pan, mesje houten lepel.
Geschiedenis:
Mijn oma in België maakte deze
lekkernij voor de hele familie als
het Nieuwjaar of kermis was. Ve
le neven en nichten keken reik
halzend uit naar deze dagen in
het jaar. Mijn mémé heeft heel
wat liters melk gekookt om ie
dereen van lekkers te voorzien.
De schaaltjes waar het in geser
veerd werd heb ik in mijn bezit.
Als ik zelf rijstepap kook,
gebruik ik die.
I
m
ia#
3
■ft.
m
f
0
Ji#
m
w
J* -
m
0
rm
- "V
-.-V,
«ft.
ft#
ft
ft*
ft.
Jfe1
0
v
.r. -j, v"?
V*
cB
«f
maakt
a
<r-)
lm
V*
M
*ft
0
0
1
«V
i f*
t o V
*.#1
t
M
m ft
ft
ft
v»*
%ft
ft
- - - p
f *ft
f