De klant een goed gevoel geven is mooi
WERKEN 17
DMARC
DE UITDAGING
In De Uitdaging vertelt elke week iemand, aan de
hand van vijf vragen, over zijn of haar werk.
Wat is het voor werk? Wat geeft voldoening en waar
ligt de grootste uitdaging? Vandaag?Niek van Helle
man van wijnhandel De Moriaan in Middelburg.
foto Lex de Meester
Waaruit bestaat uw werk?
„Het verkopen van wijn aan particulie
ren en de horeca, het geven van advies
over te serveren wijnen en het samen
stellen van de wijnkaart als een restau
rant dat aan ons vraagt. Verder houd ik
de webwinkel in de gaten en we voeren
onze eigen administratie."
Hoe bent u in deze baan terechtgekomen?
„Ik en mijn compagnon Gertjan Franke
hebben dezelfde route gevolgd, deels
onafhankelijk van elkaar. Horeca-oplei-
ding, gastheerschap in een restaurant
en uiteindelijk zijn we elkaar voor het
eerst tegengekomen toen we samen
werkten bij wijnkoperij Van Leerzem.
We kwamen daar beiden terecht omdat
een wijnhandel beter te combineren is
met een gezin dan met het gastheer
schap in een restaurant."
Waar haalt u de meeste voldoening uit?
„Het tevredenstellen van de klant.
Dat-ie met een goed gevoel bij ons de
winkel uit loopt en vooral als-ie met
een goed gevoel weer bij ons terug
komt. Dat we een eigen zaak hebben en
bijna alles zelf doen en veel zelf kun
nen bepalen, geeft trouwens ook veel
voldoening."
Wat is het leukste aspect aan dit werk?
Dat het heel breed is, lekker divers, je
doet van alles: inkoop, verkoop, bezor
ging, administratie, contact met men
sen. Voor dat laatste plannen we graag
extra tijd in zoals bijvoorbeeld bij de be
zorging. Een oudere dame hoeft echt
niet zelf die doos wijn naar de keuken
te brengen. Dat doen wij voor haar."
Wat is de grootste uitdaging in uw werk?
„We willen graag bij de betere wijnwin
kels van Zeeland horen. We voeren op
dit moment meer dan zeshonderd ver
schillende wijnen, maar waar mogelijk
en zinvol willen we dat nog wel wat uit
breiden. En we willen graag een sterk
ere positie in de horeca. Laatst bij een
eetrecensie over de Kloveniersdoelen in
Middelburg werd onze wijn met name
genoemd en geroemd. Geweldig toch!"
band kan je geen goed product maken. Alles
gaat steeds gemakkelijker, maar je moet ook zor
gen dat je scherp blijft", vertelt Dorst. Vooral in
vastgoed en automotive heeft DMARC zich
door jarenlange relaties tot een specialist ont
wikkeld, waarbij frisse uitdagingen zeker niet
uit de weg worden gegaan. Recent werd door
DMARC nog de verpakkingslijn voor een
nieuw ijsmerk, Rebels, ontworpen.
Belangrijk uitgangspunt voor een campagne is
het vaststellen wat een ondernemer nu precies
wil en waarom. „Dat benaderen we heel prak
tisch. We gaan met onze klant sparren, informa
tie uitwisselen en uiteindelijk komen we tot
een onderbouwd advies. Dat kan ook zijn om
iets juist niet te doen. De klanten zijn kritisch,
ze willen graag weten waar hun geld naar toe
gaat en wat het oplevert." Komt het tot een
nieuw project dan volgt er een plan van aanpak
met meerdere opties en een concept als praat-
plaatje. De visie van de ondernemer wordt daar
in gerespecteerd, maar DMARC wil wel samen
tot keuzes komen die werken. „Als je het pro
ces samen in gaat dan kan je veel meer fijnstem-
men." Of het nu een design is waarmee de
klant vervolgens zelf aan de slag gaat, of het
compleet ontzorgen van een campagne, het
kan allemaal. „Je moet goed kijken naar wat je
Verkoopt' ten opzichte van het middel wat je
inzet. Met digitale nieuwsbrieven en social me
dia kan je veel bereiken, maar print moet je
niet uitvlakken. Een krant of magazine is tegen
woordig een relaxmomentje. Zelfs internetim
perium Google maakt vaak gebruik van traditio
nele print. Dat is toch een leuk spanningsveld",
lacht Dorst.
ZATERDAG 4 OKTOBER 2014
ons visitekaartje
DMARC is op 1 oktober 2002 opgericht.
Afgelopen jaar verhuisde DMARC naar de Smithweg in Goes.
DMARC biedt werk aan zeven medewerkers en een stagiaire.
De orders lopen van erg klein naar erg groot. In totaal verwerkt DMARC
zo'n 3000 opdrachten per jaar.
Sommige opdrachten lopen jaren door. Zo wordt er al zo'n vier jaar in fa
ses gewerkt aan de promotie rondom de nieuwbouwwijk Riethoek in
Goes.
De bedrijfsvorm van DMARC is een v.o.f.
Elke eerste donderdag van de maand kan elke Goese ondernemer gezellig
netwerken tijdens de Poelborrel. De Poelborrel is van 16.30 tot 18.30 uur
en wordt afwisselend georganiseerd door Bouman KantoorTotaal en
DMARC.
Bron: DMARC
Directeur Mare Dorst: Juist de crisisjaren waren voor ons erg goed."
7
Het kantoor van DMARC in Goes, foto's Mechteld
Jansen