ZEELAND 27
maakt van geklopte eiwitten,
bloem en veel zout. De slee gaat
in de oven, of in de Big Green
Egg, waarin ze 35 tot 45 minuten
worden gegaard bij een tempera
tuur van ten hoogste 180 graden
celsius. Meer bijgerechten komen
voorbij met zomerse salades en va
riaties sla, bloemen, kruiden en
groenten die gekweekt zijn in de
tuin van 't Zilte Hof, de akker van
Edwin Vinke.
Koken begint bij de basis en dat is
de keuze van een goed product,
dat de tijd heeft gekregen om te
rijpen. Blanche Vinke serveert
een stoofpotje dat bereid is met
bier van de Struise Brouwers. Het
bier is zo vol van smaak, dat
maakt van het vlees een feestje.
Vinke: „We zoeken naar de mooi
ste producten, die gemaakt zijn
door mensen met een passie voor
hun product."
Gaar de ribeye
eerst een uurtje
voor op lage
temperatuur
DINSDAG 15 JULI 2014
Jaap Slcofs, Europees kampioen
barbecuen
I Chefkok Edwin Vinke (links) en gastvrouw Blanche Vinke in gesprek met Edwins broer, Robert Vinke.
De Big green Egg voor grillen, bak
ken, koken, stoven, roken en slow
cooking, foto's Peter Nicolai
De tomahawk steak - een stoere ribeye met een lang been.