ZEELAND 27 maakt van geklopte eiwitten, bloem en veel zout. De slee gaat in de oven, of in de Big Green Egg, waarin ze 35 tot 45 minuten worden gegaard bij een tempera tuur van ten hoogste 180 graden celsius. Meer bijgerechten komen voorbij met zomerse salades en va riaties sla, bloemen, kruiden en groenten die gekweekt zijn in de tuin van 't Zilte Hof, de akker van Edwin Vinke. Koken begint bij de basis en dat is de keuze van een goed product, dat de tijd heeft gekregen om te rijpen. Blanche Vinke serveert een stoofpotje dat bereid is met bier van de Struise Brouwers. Het bier is zo vol van smaak, dat maakt van het vlees een feestje. Vinke: „We zoeken naar de mooi ste producten, die gemaakt zijn door mensen met een passie voor hun product." Gaar de ribeye eerst een uurtje voor op lage temperatuur DINSDAG 15 JULI 2014 Jaap Slcofs, Europees kampioen barbecuen I Chefkok Edwin Vinke (links) en gastvrouw Blanche Vinke in gesprek met Edwins broer, Robert Vinke. De Big green Egg voor grillen, bak ken, koken, stoven, roken en slow cooking, foto's Peter Nicolai De tomahawk steak - een stoere ribeye met een lang been.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 27