UIT 35 CLAFOUTIS (MET KERSEN) Duidelijkheid, tot op de komma www.pzc.nl/uit a Restaurant- \m Beachdub "Meer" NOTARISPRAKTIJK VAN DONGEN DONDERDAG 26 JUNI 2014 Benodigdheden, dessert voor 4 a 5 personen: 100 gram bloem 1 zakje vanillesuiker 100 gram fijne kristalsuiker 2 dl melk 2 eieren 500 gram rijpe kersen met pit mespunt zout 30 gram roomboter poedersuiker Bereidingswijze: verhit oven voor op 200 graden (heteluchtstand). Ver meng bloem, vanillesuiker, suiker (be waar 1 eetlepel), zout, losgeklopte ei eren en melk in hoge mengkom. Was kersen, verwijder steeltjes, en laat uit lekken in vergiet. Kwast ondiepe ovenschaal (liefst met ribbelrandje) rijkelijk in met boter, roer de rest van boter door beslag. Strooi 1 eetlepel kristalsuiker erin, wals rond zodat alle boter met suiker bedekt is. Verdeel kersen over bo dem en schenk beslag erover. Leg bo venop wat flinters roomboter. Plaats in midden van oven, breng tem peratuur terug tot 175 graden en bak in 40 tot 45 minuten goudbruin. Bruint hij te snel, dek dan laatste 10 minuten af met aluminiumfolie of bakpapier. Bestrooi met poedersui ker en serveer lauwwarm als dessert, eventueel met slagroom of zoals ze dat in Frankrijk doen, met crème fraïche. Tip! Hou je niet van pitten in je mond? Verwijder ze dan met een ker- senontpitter en bestrooi de boven kant met amandelschaafsel, voordat de clafoutis de oven in gaat. foto Thinkstock Dam 37, Middelburg 0118 629155 www.notaris-vandongen.nl Waar voorheen Vrouwe in de Pol der zat, is nu restaurant Meer neer gestreken. foto's Mechteld Jansen Vrouwenpolder Robin de Visser, uitbater van Meer.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 35