ou
go2bo*nl
UIT 35
ASPERCETAART MET DRAGON
mm
Wint uw restaurant de SO2?
www.pzc.nl/uit
4-
DONDERDAG 12 JUNI 2014
Benodigdheden, hoofdgerecht voor 4
5 personen: 600 gram witte asper
ges; 1 pak bric deeg (alternatief: filo-
deeg), te koop bij Marokkaanse win
kels; 2 eetlepels roomboter, gesmol
ten; 125 gram serranoham, in reepjes
gesneden; 4 eieren; 2 volle eetlepels
bloem; 400 ml slagroom; 125 gram ge
raspte oude kaas; versgemalen peper
en zout2 eetlepels verse dragon,
grof gehakt; 1/2 citroen, sap en rasp.
Bereidingswijze: schil asperges zorg
vuldig, breek harde kontjes eraf. Zet
op in ruim koud water met zout (schil
len en kontjes meekoken voor extra
smaak). Laat 8 minuten koken, zet
vuur uit en laat 8 minuten nagaren
met deksel op pan tot ze beetgaar
zijn. Spoel asperges af onder koud wa
ter, Laat uitlekken in vergiet. Meng in
kom room, eieren, bloem (losgeroerd
met beetje room), kaas, helft van dra
gon en citroensap.
Verwarm oven voor op 180 graden
hete lucht. Vet springvorm met door
snee van 24 cm doorsnee in met ge
smolten boter. Leg vel bricdeeg erin,
uit het midden zodat ook deel van
rand bedekt is. Kwast in met gesmol
ten boter, leg volgende plak erop,
steeds stukje overlappend. Kwast in
met boter, ga zo door tot alle vellen
op zijn en bodem en wand bedekt
zijn. Snij asperges in stukjes, dep
droog en bedek taartbodem ermee.
Strooi reepjes ham erover en schenk
vervolgens ei-roommengsel erover.
Bak taart in midden van oven in ca. 35
minuten gaar en mooi goudbruin,
ovenplaat eronder tegen lekken. Af en
toe slagje draaien voor gelijkmatige ga
ring. Haal uit oven, laat 5 minuten rus
ten, steek zo nodig met mesje los en
verwijder vorm.
Meng citroenrasp met rest van gehak
te dragon, strooi over bovenkant, ver
deel in punten. Serveer met frisse sala
de met tomaat.
Tip: maak aspergesoep van het gezeef
de kookwater.
Pizzeria Milanol
't Groentje 11 J
Domburg
Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen is op zoek naar
horeca ondernemers die hun restaurant in de spot
lights willen zetten en de BO-kaal van hét grootste B2B
event van Zeeuws-Vlaanderen willen winnen; de BO2!
U kunt deelnemen wanneer uw restaurant;
gevestigd is in Zeeuws-Vlaanderen
streek- en seizoensproducten gebruikt
minimaal een 3-gangen menu heeft
geen Michelinster heeft
minimaal 20 couverts heeft
minimaal 3 FTE heeft
Stuur uw gegevens en omschrijving van uw restaurant
naar info@go2bo.nl en misschien staat u met uw
restaurant op 31 oktober 201U wel in de spotlights!
Meer informatie over de voorwaarden
De sfeer is aangenaam en losjes bij Milano.
De inrichting biedt een soort pijpenla met een rode bank tegen de wand en houten stoelen er tegenover.
BustrjEsa oppoKTunrnES