ou go2bo*nl UIT 35 ASPERCETAART MET DRAGON mm Wint uw restaurant de SO2? www.pzc.nl/uit 4- DONDERDAG 12 JUNI 2014 Benodigdheden, hoofdgerecht voor 4 5 personen: 600 gram witte asper ges; 1 pak bric deeg (alternatief: filo- deeg), te koop bij Marokkaanse win kels; 2 eetlepels roomboter, gesmol ten; 125 gram serranoham, in reepjes gesneden; 4 eieren; 2 volle eetlepels bloem; 400 ml slagroom; 125 gram ge raspte oude kaas; versgemalen peper en zout2 eetlepels verse dragon, grof gehakt; 1/2 citroen, sap en rasp. Bereidingswijze: schil asperges zorg vuldig, breek harde kontjes eraf. Zet op in ruim koud water met zout (schil len en kontjes meekoken voor extra smaak). Laat 8 minuten koken, zet vuur uit en laat 8 minuten nagaren met deksel op pan tot ze beetgaar zijn. Spoel asperges af onder koud wa ter, Laat uitlekken in vergiet. Meng in kom room, eieren, bloem (losgeroerd met beetje room), kaas, helft van dra gon en citroensap. Verwarm oven voor op 180 graden hete lucht. Vet springvorm met door snee van 24 cm doorsnee in met ge smolten boter. Leg vel bricdeeg erin, uit het midden zodat ook deel van rand bedekt is. Kwast in met gesmol ten boter, leg volgende plak erop, steeds stukje overlappend. Kwast in met boter, ga zo door tot alle vellen op zijn en bodem en wand bedekt zijn. Snij asperges in stukjes, dep droog en bedek taartbodem ermee. Strooi reepjes ham erover en schenk vervolgens ei-roommengsel erover. Bak taart in midden van oven in ca. 35 minuten gaar en mooi goudbruin, ovenplaat eronder tegen lekken. Af en toe slagje draaien voor gelijkmatige ga ring. Haal uit oven, laat 5 minuten rus ten, steek zo nodig met mesje los en verwijder vorm. Meng citroenrasp met rest van gehak te dragon, strooi over bovenkant, ver deel in punten. Serveer met frisse sala de met tomaat. Tip: maak aspergesoep van het gezeef de kookwater. Pizzeria Milanol 't Groentje 11 J Domburg Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen is op zoek naar horeca ondernemers die hun restaurant in de spot lights willen zetten en de BO-kaal van hét grootste B2B event van Zeeuws-Vlaanderen willen winnen; de BO2! U kunt deelnemen wanneer uw restaurant; gevestigd is in Zeeuws-Vlaanderen streek- en seizoensproducten gebruikt minimaal een 3-gangen menu heeft geen Michelinster heeft minimaal 20 couverts heeft minimaal 3 FTE heeft Stuur uw gegevens en omschrijving van uw restaurant naar info@go2bo.nl en misschien staat u met uw restaurant op 31 oktober 201U wel in de spotlights! Meer informatie over de voorwaarden De sfeer is aangenaam en losjes bij Milano. De inrichting biedt een soort pijpenla met een rode bank tegen de wand en houten stoelen er tegenover. BustrjEsa oppoKTunrnES

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 35