UIT 7 www.pzc.nl/uit de Spanjaarden meegebracht. He te rode pepers en cassave (of ma niok) worden ten onrechte vaak geassocieerd met Afrika. Deze ko men oorspronkelijk juist van het Zuid-Amerikaanse continent en werden naar Afrika verscheept. De wereld in beweging. DONDERDAG 5 JUNI 2014 Brasserie BLVD Boulevard Evertsen 9 MOQUECA DE CAMARAO (GARNALEN GESTOOFD IN KOKOSMELK) Zeebaars en 'zeevruchten'. BLVD is een echo van de villa die er tegenover staat, het Wooldhuis. foto's Lex de Meester Bereidingswijze: Ontdooi grote gar nalen, spoel kort met koud water. Laat uitlekken, dep droog met keu kenpapier. Kook rijst met zout vol gens aanwijzingen op verpakking, laat 10 minuten uitstomen. Verwarm olie in medium grote kookpan. Bak hierin zachtjes uisnippers, ca. 5 minuten, tot ze glazig zijn, maar niet bruin. Voeg knoflook en groene chilipeper toe, laat 1 minuut meebakken, voeg dan tomatenblokjes en gerookte pa prika toe. Bak tot tomaten uit elkaar vallen, doe garnalen en koriander er bij. Bak voorzichtig roerend, tot garna len roze gekleurd zijn. Voeg kokos melk toe, verwarm maar laat niet ko ken. Proef, breng op smaak met chili saus, zout, peper en limoensap. Vet dessertschaaltje in met olie, leg korianderblad onderin. Schep portie rijst erop, druk goed vast. Stort omge keerd op bord, schep garnalen en ko- kossaus er omheen. Garneer met par tjes limoen. Lekker met frisse Sauvig- non blanc of Weizen bier. Tip: Geen chilisaus in huis? Gebruik tabasco en zwak af met een schepje suiker. Lekkere toevoegingen: jala- penopepers, plakken sinaasappel, zwarte olijven. Benodigdheden, hoofdgerecht voor 4 personen: 500 gram grote garna len, gepeld en van darmkanaal ont daan (diepvries); 300 gram plakkerig kokende rijst (bijv. Pandam); 3 eetle pels olijfolie; 2 uien, gesnipperd; 1 teen knoflook, fijngehakt; 2 groene chilipepers, in ringetjes; 3 rijpe toma ten, van zaad en vocht ontdaan, in blokjes; 1 theelepel gerookt paprika poeder; 2 eetlepels verse koriander, grof gehakt, plus takje voor garne ring; 400 ml kokosmelk (blik); zout en peper; 1 eetlepel chilisaus; 1 li moen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 51