UIT 7
www.pzc.nl/uit
de Spanjaarden meegebracht. He
te rode pepers en cassave (of ma
niok) worden ten onrechte vaak
geassocieerd met Afrika. Deze ko
men oorspronkelijk juist van het
Zuid-Amerikaanse continent en
werden naar Afrika verscheept.
De wereld in beweging.
DONDERDAG 5 JUNI 2014
Brasserie BLVD
Boulevard Evertsen 9
MOQUECA DE CAMARAO (GARNALEN GESTOOFD IN KOKOSMELK)
Zeebaars en 'zeevruchten'.
BLVD is een echo van de villa die
er tegenover staat, het Wooldhuis.
foto's Lex de Meester
Bereidingswijze: Ontdooi grote gar
nalen, spoel kort met koud water.
Laat uitlekken, dep droog met keu
kenpapier. Kook rijst met zout vol
gens aanwijzingen op verpakking, laat
10 minuten uitstomen. Verwarm olie
in medium grote kookpan. Bak hierin
zachtjes uisnippers, ca. 5 minuten,
tot ze glazig zijn, maar niet bruin.
Voeg knoflook en groene chilipeper
toe, laat 1 minuut meebakken, voeg
dan tomatenblokjes en gerookte pa
prika toe. Bak tot tomaten uit elkaar
vallen, doe garnalen en koriander er
bij. Bak voorzichtig roerend, tot garna
len roze gekleurd zijn. Voeg kokos
melk toe, verwarm maar laat niet ko
ken. Proef, breng op smaak met chili
saus, zout, peper en limoensap.
Vet dessertschaaltje in met olie, leg
korianderblad onderin. Schep portie
rijst erop, druk goed vast. Stort omge
keerd op bord, schep garnalen en ko-
kossaus er omheen. Garneer met par
tjes limoen. Lekker met frisse Sauvig-
non blanc of Weizen bier.
Tip: Geen chilisaus in huis? Gebruik
tabasco en zwak af met een schepje
suiker. Lekkere toevoegingen: jala-
penopepers, plakken sinaasappel,
zwarte olijven.
Benodigdheden, hoofdgerecht voor
4 personen: 500 gram grote garna
len, gepeld en van darmkanaal ont
daan (diepvries); 300 gram plakkerig
kokende rijst (bijv. Pandam); 3 eetle
pels olijfolie; 2 uien, gesnipperd;
1 teen knoflook, fijngehakt; 2 groene
chilipepers, in ringetjes; 3 rijpe toma
ten, van zaad en vocht ontdaan, in
blokjes; 1 theelepel gerookt paprika
poeder; 2 eetlepels verse koriander,
grof gehakt, plus takje voor garne
ring; 400 ml kokosmelk (blik); zout
en peper; 1 eetlepel chilisaus; 1 li
moen.