UIT 5 Thuis in uw situatie uw notaris voor wonen en familSe schept in een plastic bak wat je lekker vindt, neemt het mee of eet het snel op aan informele lan ge tafels. Wat er allemaal samen komt in die bakken, wil je niet weten. Vaak past het van geen kanten bij elkaar. Maar je hebt het wel zelf gekozen. De omge ving is wat liefdeloos (plastic vor ken, jak) maar het eten is top! Het kan zijn dat het komt door dat ik hier al wat dagen rondloop, maar ik begin ze toch een beetje te begrijpen, die New Yorkers. Het heeft wel wat om precies te kunnen zeggen hoe je het heb ben wilt. Ik ben bijvoorbeeld dol op klassieke pizza calzone; zo'n dubbelgeklapte. Maar ik kan niet goed tegen champignons, daar krijg ik hoofdpijn van. In Neder land, maar ook in Italië heb ik al zo vaak gehoord dat calzone zon der champignons niet hoort en niet kan, dat ik het niet eens meer probeer te bestellen. Braaf selecteer ik van de kaart een piz za zonder paddestoelen. Maar hier durf ik het wel aan. De vrolij ke, overbehulpzame serveerster verblikt niet. Uiteraard kan dat, vanzelfsprekend. En hij was heer lijk! Met haar fooi zit het wel goed. Zo werkt het dus kennelijk. De klant bepaalt, want die betaalt je salaris. Wansmaak bestaat niet, goede smaak heeft de status van een goedbedoeld advies. Persoon lijke smaak, daar draait het alle maal om. BROOKLYN STYLE SALAD MET GEROOSTERDE WORTELS www.pzc.nl/uit DONDERDAG 22 MEI 2014 NOTARISPRAKTIJK VAN DONGEN Dam 37, Middelburg 0118 629155 www.notarls-vandongen.nl Benodigdheden, lunchgerecht voor 2 personen: 6 tot 8 jonge dunne wortels, ge schrapt; 2 eetlepels olijfolie; 10 muntblaadjes, fijngesneden; 1 dl dikke yoghurt; 2 handen baby leaf sla; 6 radijsjes, flinterdun gesneden. Dressing: 2 eetlepels roomboter; 2 eetlepel vloeibare honing; 2 eetlepels amandelsnippers; 1,5 eetlepel appelazijn; 1 eetlepel citroensap; 1/2 rood pepertje, zonder zaad, fijnge sneden; zout en peper; 4 eetlepels olijfolie; citroenrasp. Bereidingswijze: verwarm boter in kleine koekenpan tot de boter bruin kleurt, voeg honing toe. Roer en draai om op te lossen. Voeg amandelsnip pers toe, laat karameliseren. Voeg azijn toe en laat inkoken, meng van vuur af citroensap en chilipeper er door. Klop met olie tot dikke dressing, proef, breng op smaak met zout. Wrijf wortels in met olie, leg op met bakpapier bedekte bakplaat. Rooster onder hete grill ca. 15 minuten. Hussel om en grill tot ze gaar zijn en hier en daar bruine plekken vertonen. Doe over in schaal, bestrooi met wat zout, vermeng met helft van dressing, rasp er wat citroenschil over. Laat afkoelen, vermeng met slablaadjes. Vermeng yoghurt met munt en snufje zout. Schep op borden, drapeer wor tels en sla erop. Besprenkel met rest van amandel-honing dressing, en be strooi met radijsplakjes. Naar eigen smaak uit te breiden met reepjes biefstuk of gegrilde kip. Lek ker met blond bier. Bordje Tapas in de Tave'rne. Tip: bestrooi met kruimels zachte gei tenkaas en/of gepofte quinoa. eten Spaanse sferen in Vakantiepark Schouwen in Renesse. foto's Dirk-Jan Gjeltema

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 45