#V£ P. VAN EIJZEREN B.V.
B02: van en voor ondernemend Zeeuws-Vlaanderen
Nilfisk
ALTO
Evenement B02
Ervaring voor het leven
Businessprijs
voor 1.499,-
■HHMMMKIMI
ZATERDAG 17 MEI 2014
Junior Kamer zet in op horeca
Met de 22e editie van het jaarlijk
se B2B-event zet Junior Kamer
Zeeuws-Vlaanderen in op het the
ma horeca, de restaurants in het
bijzonder. Met een jaarlijkse om
zet van 115 miljoen euro is de ho
reca een van de belangrijkste pij
lers van de Zeeuws-Vlaamse eco
nomie, zegt Richard Reyniers,
dit jaar voorzitter van de organi
serende commissie. Alle reden
dus om de schijnwerpers van het
netwerkevenement te richten op
culinair Zeeuws-Vlaanderen. No
teer in uw agenda als voorlopige
datum alvast vrijdag 31 oktober.
Tekst: Peter Oggel
Foto: Mark Neelemans
ook dit jaar voort op het in 2012 inge
zette B02, afkorting van business op
portunities in het kwadraat. Wel sleu
telt hij aan het competitieve element
in deze formule. Dat betekent onder
meer, legt hij uit, meer interactie met
het publiek bij de keuze van de win
naar. "We willen onze gasten een gro
tere en belangrijkere rol geven. We
studeren nog op mogelijkheden hoe
we dat kunnen realiseren."
De organiserende commissie heeft ter
voorbereiding van het B2B-event in
middels negen vergaderingen achter
de rug. De ervaring leert dat de orga
nisatie van het netwerkevenement
tijd en energie vergt. Maar dat is het
dubbel en dwars waard, is Reyniers
overtuigd.
Hij is inmiddels ruim twee jaar lid
van Junior Kamer, de netwerkorgani
satie van jonge (tot 40 jaar) onderne
mers en managers. "De organisatie
van dit event is een ervaring voor het
leven. Je leert er veel van. Het lid
maatschap van JK is niet vrijblijvend;
elk lid wordt geacht zich in te zetten
voor de regio. B02 is publicitair ge
zien ons visitekaartje, waarvoor de
commissie elk jaar verantwoordelijk
is, met steun natuurlijk van alle le
den."
Reyniers beseft dat hij en zijn teamle
den met de organisatie van het event
zakelijk en privé prioriteiten moeten
stellen. Toch heeft hij niet geaarzeld
om dit jaar aanvoerder van de com
missie te zijn. "Ik ben nu dertig. Van
zelfsprekend heb ik overlegd met een
anatal mensen in mijn omgeving, on
der wie Paul de Schrijver (directeur
Zeeland Supply-red). Die is in 1995
zelf commissievoorzitter geweest en
zei direct: 'Doen!'. Privé is er even
min een probleem. En ook mijn va
der zei: 'zo'n kans moetje niet laten
lopen'."
De commissie hecht aan een goede re
latie met het Zeeuws-Vlaamse be
drijfsleven, feitelijk de basis van het
B2B-event. Zonder medewerking
van de regionale ondernemers geen
netwerkbijeenkomst, realiseert Rey
niers zich. In juni gaan brochures
naar ruim 500 bedrijven met het ver
zoek het evenement te ondersteunen.
Voor sponsoring zijn vier pakketten
ontwikkeld, in prijs variërend van
350 tot 3500 euro.
TERNEUZEN - Natuurlijk komt
hij graag in de horeca, een hapje en
een drankje op z'n tijd, zakelijk zowel
als privé. Als geboren en getogen
Zeeuws-Vlaming zijn de bourgondi-
sche levensstijl en de Vlaamse invloe
den hem welhaast met de paplepel in
gegeven. Maar dat neemt niet weg
dat Richard Reyniers als accountma
nager sales en marketing bij Zeeland
Supply Industrial Stores.in Terneuzen
ook de impact van de regionale hore
ca onderkent. "De sector draagt in de
vorm van omzet en werkgelegenheid
direct en indirect bij aan de economie,
van Zeeuws-Vlaanderen. Daarmee is
de horeca van groot belang voor deze
regio."
Reyniers (30) fungeert dit jaar als
voorzitter van de commissie die na
mens Junior Kamer Zeeuws-Vlaande
ren het traditionele B2B-event organi
seert en vormgeeft. Eigenlijk hebben
hij en zijp acht commissieleden niet
erg lang hoeven nadenken om een
thema te koppelen aan de grootste
netwerkbijeenkomst van
Zeeuws-Vlaanderen.
Horeca dus. Zeeuws-Vlaanderen telt
afgerond 500 gelegenheden, maar
Richard Reyniers: 'De horeca is van groot belang voor deze regio.'
Reyniers en de zijnen richten zich na
drukkelijk op de restaurants. Dat
heeft een goede reden, geeft hij aan.
In de afgelopen twee decennia heb
ben Zeeuws-Vlaamse restaurateurs
met catering, buffetten en walking
dinners een belangrijke bijdrage gele
verd aan het succes van de
B2B-events van Junior Kamer. "Nu
willen we de horeca een podium ge
ven, de restaurants met name. Zij zijn
ons altijd zeer ter wille geweest en
hebben een fantastisch aandeel in de
events gehad."
Het betekent dat één van de
Zeeuws-Vlaamse restaurants eind dit
jaar wordt gekroond met de JK-busi-
nessprijs. De commissie is inmiddels
druk met het opstellen van selectie-
voorwaarden. Helemaal eruit zijn de
leden nog niet, niettemin noemt Rey
niers er al enkele: geen sterren, deel
nemers moeten plaats bieden aan min
stens 20 couverts, een driegangenme
nu serveren, streekproducten gebrui
ken en btw-plichtig zijn. Onder meer
via advertenties in de maand juni in
PZC en BNDeStem worden restaura
teurs uitgenodigd zich te melden
voor deelname.
Reyniers en zijn werkgroep borduren
woriutaryou
Poseidon 5-56 PA koudwater HD reiniger
Pompdruk 200 bar, 1.050 liter wateropbrengst per uur
6,1 kW vermogen, Aansluitwaarden: 400V, 3~, 50Hz
compleet met 10m hogedrukslang, Ergo 2000 spuitpistool,
5m elektrokabel en TornadoPlus lans Vdfl 2.026,-
Van en voor ondernemend
Zeeuws-Vlaanderen, is de basis van
het jaarlijkse B2B-event van Junior
Kamer Zeeuws-Vlaanderen. Het
netwerkevenement is sinds de start
in 1993 uitgegroeid tot het grootste
in de regio, met jaarlijks tussen vijf-
en zeshonderd bezoekers, in hoofd
zaak vertegenwoordigers van het re
gionale bedrijfsleven en (semi-)over
heidsinstellingen.
Het gaat Junior Kamer -netwerkor
ganisatie van jonge ondernemers en
managers- vooral om ontmoeting.
Maar ook inhoudelijk besteedt JK
veel aandacht aan het evenement,
specifiek bedoeld om de ontwikke
ling van de Zeeuws-Vlaamse econo
mie te stimuleren. In de vorm van
een competitie plaatst het event re
gionale bedrijven met bijzondere
prestaties in de schijnwerper van de
publiciteit.
In ruim twee decennia heeft JK
met wisselende formules vorm gege
ven aan de B2B-events. Te begin
nen met BOV (Beste Onderne-
mings Visie), aansluitend BOS (Bu
siness on Stage), vervolgens
BOOST en sinds 2012 B02, afkor
ting voor business opportunities in
het kwadraat. Bijzonder elk jaar is
ook de locatie waar het event plaats
vindt; in die plaats van handeling
dient de kracht van het
Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven tot
uiting te komen.
Voor ondernemend Zeeuws-Vlaan
deren is het evenement eigenlijk
niet te missen, mede dankzij de in
leiders en presentatoren die jaarlijks
worden uitgenodigd om het pu
bliek te inspireren. Elke editie is
vanuit het JK-devies learning by
doing een commissie in wisselende
samenstelling verantwoordelijk
UeCHAMSATie- CONSTRUCTIE- EN INSTALLATIEBEOWE
Qufitentxag 21
4454 PZ BorsMto
tal 1» 352040
Fax (0113) 352259
Emal. in»o4lvanallz«rtn.nl
Memel: www.vaneijrartn nl
voor organisatie en uitvoering. Die
commissie regelt ook de financiën,
onder meer op basis van sponsor
pakketten voor het bedrijfsleven.
De commissie 2014 bestaat uit Ri
chard Reyniers (voorzitter), Ube
van der Zee, Stijn Guilliet, Bas Op-
rins, Anne-Marie Roffel, Frederic
Kole, Robin van Hal, Robert Rijn
berg en Marijn Regoort.
Het B2B-event wordt gekoppeld
aan een thema, dit jaar horeca. In
zet is de businessprijs van JK
Zeeuws-Vlaanderen, bedoeld als im
puls voor het regionale bedrijfsle
ven. Voor de BO-kaal 2014 wor
den na selectie uiteindelijk drie
Zeeuws-Vlaamse restaurants geno
mineerd. Het publiek kiest tijdens
het even op vrijdag 31 oktober
(voorlopige datum) uiteindelijk de