UIT 7
len op een stokje, die speciaal
voor dit feest toepasselijk roze,
wit en groen worden gekleurd.
Vaak fraai verpakt in kunstzinni
ge bento-dozen; die hebberig
makende Japanse lunchboxen
met meerdere vakken. Verzot als
wij zijn op koffie met rabarber-
taart, hebben we zomaar een Ne
derlandse variant uitgevonden op
deze Japanse traditie. Hadden we
misschien beter koude sake of
groene thee kunnen drinken?
Nee, we houden het lekker zo.
FRISSE RABARBERTAART
Tip:
www.pzc.nl/uit
Middelburg
Nieuw- en
Sint Joosland
Restaurant Kachiquel
Veerstraat 4
DONDERDAG 17 APRIL 2014
Benodigdheden, voor zes tot acht
personen:
Bodem:
150 gram suiker
rasp van 1 citroen, alleen geel
150 gram zachte boter
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
Vulling:
2 zakjes vanillesuiker
500 gram rabarber, in kleine stukjes
3 eetlepels custardpoeder
30 gram suiker
Bereidingswijze:
Verwarm oven voor op 175 graden.
Roer suiker en zachte boter los in
kom, mix één voor één eieren er
door.
Voeg dan zelfrijzend bakmeel toe en
meng tot dik cakebeslag. Vermeng ra-
barberstukjes in andere kom, met va
nillesuiker, suiker en custardpoeder.
Vet een bakvorm met doorsnee van
24 cm in met boter. Stort beslag erin
en verdeel vulling er overheen. Het
zal beetje in beslag zakken. Zet in
oven, draai temperatuur terug naar
150 graden en bak in een uur mooi
bruin.
Check of taart gaar is. Een prikker
moet er droog uitkomen. Geef hem
anders nog 15 minuten, dek af met
aluminiumfolie tegen verbranden.
Tenzij je van natte cake houdt, dan
stop je eerder. Neem taart uit oven,
haal uit vorm en laat afkoelen tot
lauwwarm.
Heerlijk bij koffie of thee, maar ook
als desserttaart.
Doe wat rijpe aardbeien door de ra-
barbervulling. Smaakt heerlijk en hij
kleurt er prachtig rozerood met
groen van. Als kersenbloesem.
Turks restaurant Kachique in
Nieuw- en Sint Joosland.
foto's Marcelle Davidse
Een meze mix.