UIT 7 len op een stokje, die speciaal voor dit feest toepasselijk roze, wit en groen worden gekleurd. Vaak fraai verpakt in kunstzinni ge bento-dozen; die hebberig makende Japanse lunchboxen met meerdere vakken. Verzot als wij zijn op koffie met rabarber- taart, hebben we zomaar een Ne derlandse variant uitgevonden op deze Japanse traditie. Hadden we misschien beter koude sake of groene thee kunnen drinken? Nee, we houden het lekker zo. FRISSE RABARBERTAART Tip: www.pzc.nl/uit Middelburg Nieuw- en Sint Joosland Restaurant Kachiquel Veerstraat 4 DONDERDAG 17 APRIL 2014 Benodigdheden, voor zes tot acht personen: Bodem: 150 gram suiker rasp van 1 citroen, alleen geel 150 gram zachte boter 3 eieren 150 gram zelfrijzend bakmeel Vulling: 2 zakjes vanillesuiker 500 gram rabarber, in kleine stukjes 3 eetlepels custardpoeder 30 gram suiker Bereidingswijze: Verwarm oven voor op 175 graden. Roer suiker en zachte boter los in kom, mix één voor één eieren er door. Voeg dan zelfrijzend bakmeel toe en meng tot dik cakebeslag. Vermeng ra- barberstukjes in andere kom, met va nillesuiker, suiker en custardpoeder. Vet een bakvorm met doorsnee van 24 cm in met boter. Stort beslag erin en verdeel vulling er overheen. Het zal beetje in beslag zakken. Zet in oven, draai temperatuur terug naar 150 graden en bak in een uur mooi bruin. Check of taart gaar is. Een prikker moet er droog uitkomen. Geef hem anders nog 15 minuten, dek af met aluminiumfolie tegen verbranden. Tenzij je van natte cake houdt, dan stop je eerder. Neem taart uit oven, haal uit vorm en laat afkoelen tot lauwwarm. Heerlijk bij koffie of thee, maar ook als desserttaart. Doe wat rijpe aardbeien door de ra- barbervulling. Smaakt heerlijk en hij kleurt er prachtig rozerood met groen van. Als kersenbloesem. Turks restaurant Kachique in Nieuw- en Sint Joosland. foto's Marcelle Davidse Een meze mix.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 47