UIT 5 ZIERIKZEE beien erop. En dan twee op el kaar, het kan niet op! Dat klopt. Je hebt heel wat gasten aan tafel no dig, wil je deze dubbeldekker sol daat kunnen maken. Als tip geeft ze dat je de hoeveelheden ook kunt halveren, om een gewone pavlova te maken. Een zoet des sert waarvan je nog altijd met vier personen schaamteloos kunt snoepen. Dat advies volg ik wijse lijk (zie recept). Het spectaculaire idee van een dubbeldekkerpavlo- va hou ik in mijn achterhoofd, voor feesten en partijen. 'En nu', zoals Karin zegt, 'allez hop, aan de bak!' PAVLOVA MET AARDBEIEN www.pzc.nl/uit Grand café 't Genot Schuithaven 8 Mee, DONDERDAG 27 MAART 2014 Karin Luiten - Bakken met Karin. Nieuw Amsterdam, 9,95 euro. www.koken- metkarin.nl Benodigdheden, dessert voor 4 personen: 4 eiwitten (gebruik dooiers voor iets anders); snufje zout; 175 gram witte basterdsuiker plus 1 eetlepel extra; Vi eetlepel maïzena; 375 gram aardbeien; 3 takjes verse munt; 1/2 citroen; 250 ml slagroom Bereidingswijze: verwarm oven voor op 160 graden. Klop eiwitten met snufje zout in schone kom met mixer tot soepele pieken. Strooi in porties de basterdsuiker erdoor en klop tot glanzend geheel van stijve pieken (ge duld!). Klop maïzena erdoor. Schep mengsel op met bakpapier beklede bakplaat en maak er ronde vorm van. Zet in oven, verlaag temperatuur tot 125 graden en laat in vijf kwartier gaar en bros worden. Zet oven uit en laat minimaal 1 uur in oven afkoelen. Dit kan al ochtend of avond tevoren. Laatste moment: Rasp citroenschil en pers sap uit citroen. Meng 2 eetlepels citroensap met rasp en 1 eetlepel bas terdsuiker. Snij bijna alle muntblad in ragfijne reepjes en doe erbij. Snij grote aardbeien doormidden, hou kleintjes heel. Meng aardbeien voorzichtig door munt-citroensap, laat even mari neren. Klop slagroom stijf, zonder suiker (pa vlova is al zoet genoeg). Leg pavlova op schaal, schep slagroom en dan aardbeien erop. Bestrooi met achtergehouden muntblaadjes. Tip: Klop eiwitten stijf in brandschone vetvrije kom met dito gardes, zonder ook maar een spoortje eidooier. An ders lukt het niet. Drukte bij Steakhouse 't Genot in Zierikzee. eten r

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 41