20 CONSUMENT
ledereen een
pizzabakker
PROEFWERK
het apparaat in deze test óf een
kloon van een concurrent, weet
ik niet. Wat me wel helder voor
ogen staat, is dat ik dacht: die is
voor mij. Voor Pinksteren, Pasen,
Koningsdag, voor mijn part war-
me-truiendag: er is altijd een ex
cuus voor een pizza. Herstel: een
lékkere pizza. Niet zo'n slap fa-
briekskartonnetje, maar een met
een bodem die geen reclamepraat
behoeft, een met verse toppings,
een met zo'n heerlijke, 'ademen
de' korst die stoom uitblaast als je
er met je vork inprikt. En de Pizza-
rette belooft dat allemaal.
Bij het eerste gebruik val ik me
teen van mijn geloof. Het voorne
men zelf deeg en saus te maken,
gaat overboord. We zijn met het
gezin op voorjaarsvakantie op
Ameland. Veel te druk met belang
rijker dingen dan eten voorberei
den: vliegeren, schelpen zoeken,
een vuurtoren beklimmen. De
supermarkt biedt uitkomst.
Kant-en-klaar pizzadeeg, net
zoiets als dat waarmee je in een
oogwenk croissants bakt. Er zit
ook een pot rode saus in de ver
pakking. Wat een verwennerij,
en dat voor nog geen 3 euro per
doos. Met vier pakken onder de
arm snel ik terug naar ons duin
huisje, waar de Pizzarette al staat
warm te draaien. Eromheen twee
hongerige kinderen en een beden
kelijk kijkende echtgenote. Dat
apparaat moet extreem goed zijn
om met kant-en-klaar spul aan de
torenhoge verwachtingen te kun
nen voldoen, zie ik haar denken.
Wat blijkt, als we een kwartier la
ter - een minipizzaatje beleggen
en bakken duurt vijf minuten -
een tussentijdse stemronde doen:
de Pizzarette maakt alle beloftes
waar. Een dikke, op en neer gol
vende rand, perfect gelijkmatig
verhit, mooi op temperatuur, goe
de smaak. En dat gecombineerd
met die gezellige sfeer van samen
bakken aan tafel. Perfect!
De steenovenpizza van Mario, de
meesterpizzabakker in mijn stad,
is nóg lekkerder, maar het scheelt
bijna niks. Als we de volgende
keer verse producten nemen, kan
zelfs die Italiaan wel inpakken.
Pizzarette is haar naam.
Mooi Frans. Aan de klank
zal het niet liggen. Maar
wat je met dit apparaat
moet kunnen, is héél hoog gegre
pen: pizza's bakken zoals alleen
de échte pizzabakker kan.
Fonduen, steengrillen, gourmet
ten: niks mis mee, op een feest
dag. Maar je wilt ook wel eens
iets anders. Toch? Toen een paar
maanden geleden, goed getimed
zo net voor kerst, de Blokker-fol
der op de deurmat viel, stond-ie
pontificaal op de voorpagina: de
Pizzarette. Een bakplaat met terra
cotta koepel erop, geschikt voor
het bakken van vier minipizza's
tegelijk. Of het dezelfde was als
Vergeet dat onhandige regenpak of
die Ma Flodder-poncho. De regenja
anno nu is hip en heerlijk om te dr
gen.
De regenjas is een echt mode-iti
geworden. Websites als Happyrai-
nydays.nl, Hipinderegen.nl en Te-j
genregen.pl zijn gespecialiseerd
in regenkleding. Trendy labels ko
men met jlssen (en bijpassende
accessoires) waarin je niet alleen
droog blijft, maar ook modieus bent.
Zo'n designexemplaaf heeft vaak een pittige prijs,
maar een mooie regenjas heb je voor het leven.
Neem de modellen van het Franse merk Wanda
Nylon. Vaak (semi-)transparant, altijd trés chic
en met de allure van couture. Liever een onsje
minder? Kijk dan eens rond bij de Denen. Bijvoor
beeld bij het label Ilse Jacobsen, dat tevens toffe
regenlaarzen en -mutsen heeft. Ook zijn er mer
ken als Rains, tijdloos doch trendy, en het vrolij
ke Blaest en Danefae.
Ook Nederlandse ontwerpers leggen zich steeds
meer toe op regenkleding. Zoals het merk WA
TERDICHT Amsterdam van Mascha van Horik
en Judith Nelis: „Onze Straincoats (een samen
trekking van 'stylish' en 'raincoat') mixen Parijse
chic met Hollandse functionaliteit. Ze hebben
een klassieke look en zijn bedoeld voor zelfbewus-
te, smaakgevoelige mensen, die een beetje kek
door de regen willen." De collectie bestaat uit ver
schillende modellen in uiteenlopende stoffen en
stijlen. „Top voor echte modeliefhebbers, maar
ook handig op de fiets."
Laat dit laatste nu net de reden zijn dat Daphne
Gerritse met haai
merk PIOGG is gestart. „Als je
elke dag fietsend tiaar je werk gaat, wil je een jas
die multifunctioneel is, zodat je hem aankunt bij
elk type weer." Dus kwaln ze eind 2013 met een
collectie 'doordraagjassen' die ze de naam PIOGG
gaf. Afgeleid van het Italiaanse pioggia, dat 'regen'
betekent.
Gerritse werkte jarenlang als marketingmanager
bij een internationaal modebedrijf en heeft een
heel eigen signatuur: haar jassen zijn uitgespro
ken vrouwelijk, afgewerkt met nostalgische bies
jes en pipings en, net als bij WATERDICHT Am
sterdam, voorzien van slimmigheidjes. Zo zijn de
stoffen hightech, dus ademend, maar gegaran
deerd water- en winddicht. Achter de knopen zit
een waterproof rits en de capuchon is afneem
baar. Daarbij heeft elke jas een losse bodywarmer,
zodat je hem zomer én winter kunt dragen.
door Jan van Mullem
Pizzarette van Waves. Adviesprijs,,
49,99 euro (4 pers.) en 69,99 euro
(6 pers.). Info: www.foodandfun.nl.
O slecht Q redelijk goed
door Janice Deul foto's PR
Ilse Jacobsen, 129 euro. Turqoise jas, design Lisbeth
Lilleboe, 235 euro (Blaest)
I Trenchcoat in polyurethaan, 783
euro (Wanda Nylon)'
regen
Jack met katoenen voering, 109,95 Legergroene poncho in anorakstijl,
euro (Happy Rainy Days) 95 euro (Rains)
reageren?
consument@depersdienst.nl