Doorstartend Moeleker:
met vlag en wimpel geslaagd
Facilitaire dienstverlener Support Service Group:
Specialist voor Leisure en Hospitality
4
1 Hospitality support
/MOI
MOELEKER
Moeleker Custom
Personeelsmanagement
Flexpoules
Vast aanspreekpunt
Na een zakelijk indringende periode, eind 2012, ging Moeleker Custom
Cooking B.V., de Zeeuwse koploper in groot- en kleinkeukenapparatuur
voor de professionele keuken, de toekomst met hernieuwde energie
tegemoet. Met succes: in nauwe samenwerking met horecagroothandel
Kreko staat Moeleker als vanouds stevig in de markt.
Moeleker staat al 30 jaar bekend
om zijn uitmuntende adviezen,
producten, service en onderhoud
op maat. Juist deze kernwaarden
hebben er door de jaren heen voor
gezorgd dat opdrachtgevers in heel
maar vooral zuidelijk Nederland
telkens weer bij dit Goese bedrijf
uitkomen. Het productaanbod van
Moeleker omvat kook-, koel-, lucht
en vaatwastechniek, R.V.S. meubels,
uitgiftesystemen en apparatuur voor
de professionele keuken. Door samen
te gaan werken met Kreko is een
krachtig en veelzijdig dienstenpalet
ontstaan: Kreko levert de "software"
in de vorm van food en non-food
producten, Moeleker tekent voor de
"hardware".
'We hebben een goed gevulde
orderportefeuille en dat is na zo'n
spannende fase natuurlijk geweldig.
De basis van het Moeleker-team, 15
mensen in totaal, is als vanouds het
servicegericht werken,' vertelt Kees
Moeleker, verantwoordelijk voor
de afdeling Sales. Anco Moeleker,
neef van Kees en als medevennoot
verantwoordelijk voor de afdeling
Service Onderhoud, vult aan: 'Ons
service- en onderhoudsteam biedt
onze klanten volcontinu garantie op
continuïteit in hun bedrijf. Wij zijn
specialist in het technisch beheren
Kees en Anco Moeleker en hun team
werken elke dag weer hard aan het
bestendigen van het huidige succes
van het bedrijf. Harde groei houden
zij vooralsnog actief tegen. 'Dat klinkt
misschien vreemd, wantje zou zeggen:
hoe meer werk, hoe beter', legt Anco
Moeleker uit. 'Toch ligt daar nu niet
de nadruk op, omdat we eerst weer
een solide basis willen opbouwen.
Voorlopig willen we de wortels van
ons vernieuwde bedrijf nog dieper de
grond in laten gaan en een degelijke
partner zijn voor onze huidige
klanten.
Ons motto is en blijft "We doen wat
we zeggen, en zeggen wat we doen".
Cooking B.V.
Scottweg 10,4462 GS Goes
T: 0113-343910
www.moeleker.nl
ICROOTKEUKENAPPARATUUR
van keukens en zorgen ervoor dat
onze klanten nooit wakker hoeven te
liggen van het onverwacht uitvallen
van apparatuur. Dat doen we door
middel van repareren of vervangen
op afroep, of op basis van een
onderhoudscontract. Kiest de klant
voor een contract, dan komen we 1 tot
2 keer per jaar langs voor een allround
controle. Periodiek controleren heeft
als voordeel dat de apparatuur altijd
bedrijfszeker functioneert. Bovendien
ontvangt de klant bij deze constructie
korting op eventueel benodigde
onderdelen.' Behalve service- en
onderhoudswerkzaamheden verricht
Moeleker Custom Cooking ook NEN
3140-keuringen.
Moeleker heeft alles in huis
voor het creëren van een
aangename en efficiënte werk- en
verblijfsomgeving, zowel binnen
als buiten de keuken. Dat begint al
met het geven van een doortimmerd
advies dat exact aansluit op de
wensen en mogelijkheden van de
klant. De keuken van een brasserie,
aldus Kees Moeleker, vereist een
andere inrichtingsvisie dan die van
een ziekenhuis. Wij willen maatwerk
leveren en brengen ieder vraagstuk
tot in detail in kaart, voor de ultieme
oplossing.' Ook duurzaamheid
is een sleutelbegrip bij Moeleker
Kees (links) en Anco Moeleker
Custom Cooking. Kees Moeleker:
'90 procent van de totale kosten van
onze klanten betreft de operationele
kosten. De overige 10 procent betreft
de aanschaf van apparatuur. Als
ondernemer is het dus zaak je winst uit
die operationele kosten te halen. Dat
doe je bijvoorbeeld door te besparen
op energie (wat ook nog eens goed
is voor het milieu), op de dagelijks
terugkerende hygiënemaatregelen en
op arbeidskracht. Wij zoeken voor
de klant naar een totaaloplossing
die zo efficiënt, zo goedkoop en zo
duurzaam mogelijk is.'
GOES - Tijdelijk personeel nodig, iemand die een smakelijke maaltijd
bereidt of uw pand schoon houdt? Support Services Group (SSG) is specialist
bij uitstek in facilitaire dienstverlening binnen de Leisure en Hospitality
sector. Via de businessunits Hospitality Support, Gastro Support en Cleaning
Support is SSG in diverse disciplines actief. Vanuit haar vestiging in
Goes bedient de jonge onderneming heel Zeeland op het gebied van
personeelsdiensten, horecabeheer en schoonmaakservïce. Op elk terrein
in Horeca Recreatie levert SSG de juiste mensen op de juiste plaats.
"Zeeland is een toeristisch gebied. In
het hoogseizoen en in de weekenden
is het vaak moeilijk om aan geschikt
personeel te komen. Daar heb ik met
mijn bedrijf op ingespeeld. Ik zorg
bijvoorbeeld voor een oplossing als een
horecaondernemer op zondag met een
personeelsprobleem zit. Van campings
en strandpaviljoens tot bungalowparken
en hotels. Van restaurants tot een
bowlingbaan of skihal. Wij vullen in de
Leisure Hospitality alle vacatures in,
van afwashulp tot bedrijfsleider", aldus
Ruud van Houten.
Hij startte in 2011 met Hospitality
Support als kleine zelfstandige onder
neming. Kernactiviteit is personeels
management in de ruimste zin van het
woord. De divisie Hospitality Support
kan voor haar opdrachtgevers het hele
werving- selectieproces uit handen
nemen, een flexpoule beheren en ook
de payroll verzorgen van huidige en
toekomstige medewerkers. Het bedrijf
groeide flink door waardoor ook de
divisies Gastro Support en Cleaning
Support werden opgezet. Er zijn
inmiddels 150 tot 200 professionals
werkzaam voor Support Services
Group. Traditiegetrouw gaat het in
de Leisure Hospitality meestal om
parttime arbeidskrachten. Door gericht
te werven beschikt Hospitality Support
over een constante buffer (flexpoule)
aan oproep- en vakantiekrachten. Het
beheer bestaat uit het opmaken van
contracten, administratie en verloning.
Ruud van Houten leidt SSG samen met
Remco den Ouden. "Met onze flexpoules
voorzien we in de personeelsvoorziening
voor diverse grote clubs. Zo zijn er een
aantal strandpaviljoens klant bij ons,
waarvoor we ook alle administratieve
rompslomp uit handen nemen. Daardoor
kan de ondernemer zich toeleggen op
het feitelijke runnen van zijn bedrijf',
zegt Remco den Ouden.
De facilitaire dienstverlening van SSG
breidt zich ondertussen ook buiten Zee
land als een olievlek uit. Via agent
schappen wordt onder de vlag van
Hospitality Support het succesvolle
concept uitgerold in heel Zuidwest
Nederland.
Ruud en Remco zien hun klanten veel
meer als partner dan als opdrachtgever.
Meedenken met de klant staat
voorop, om een zo efficiënt mogelijke
dienstverlening te bewerkstelligen.
SSG ontwikkelt zich steeds meer
als vast aanspreekpunt voor de
recreatieondememer, met betrekking tot
een brede waaier aan facilitaire diensten.
"Zeker onder de huidige economische
omstandigheden waarin een onder-nemer
de kosten zoveel mogelijk binnen de
perken wil houden, loont het de moeite om
alle facilitaire diensten onder te brengen bij
dezelfde partij. Met een fiillservicecontract
kunnen ondernemers optimaal gebruik
maken van de voordelen van alle facetten
van onze dienstverlening."
Wellicht heeft u de mensen van
Support Service Group onlangs nog
gesproken op de Horecabeurs in Goes.
Van maandag 7 tot en met woensdag
9 april zijn ze ook actief op de beurs
Horeca Inspirations bij Hakvoort in
Vlissingen.
Support Service Group B.V.
Anthony Fokkerstraat 79
4462 ES Goes
Tel.: 085 - 9022 933
E-mail: info(a supportservicegroup.nl
www.supportservicegroup.nl
Remco den Ouden (links) en Ruud van Houten.