UIT 5 PAELLA MET CHORIZO EN KIP www.pzc.nl/uit DONDERDAG 13 MAART 2014 Benodigdheden, hoofdgerecht voor 3 4 personen: 300 gram rondkorrelige paellarijst (of risottorijst); 400 gram kippendij, in blokken (of restjes kip); versgemalen peper en zout; 150 gram chorizo, in stukjes; 2 eetlepels olijfolie; Vi rode en VS groene paprika, kleine blokjes; Vi courgette in blokjes; 2 tenen knoflook, fijngehakt; 1 dl dro ge witte wijn; 7,5 dl kippenbouillon (van blokje); plukje saffraan (te duur? gewoon weglaten); 1 theelepel papri kapoeder, mild; 100 gram doperwten (diepvries); 3 grote tomaten, ontveld, zaad verwijderd; naar smaak grote gar nalen, gekookte mosselen; 2 eetlepels peterselieblad, grof gehakt; 1 citroen, in 8 partjes. Bereidingswijze: spoel rijst goed met koud water in zeef, laat uitlekken. Kruid stukken kip met peper en zout. Verhit olie in paellapan, hapjespan of grote koekenpan. Bak kipstukjes rondom aan, schep uit pan, hou apart. Bak chorizo aan, voeg dan paprika, courgette en knoflook toe, roerbak tot groenten zacht zijn. Voeg rijst toe, bak korrels goed aan. Voeg witte wijn toe, laat inkoken. Voeg kippenbouil lon, saffraan en paprikapoeder toe, breng aan kook, doe kip terug in pan. Zet vuur lager, laat rijst rustig in ca. 15 minuten alle vocht opnemen, regelma tig roeren, zo nodig extra vocht toe voegen. Laat doperwten ontdooien, snij ontvelde tomaten in blokjes. Voeg toe aan paella, schep goed door. Proef, breng op smaak met peper en zout. Leg er naar keuze grote garnalen, stuk jes vis of mosselen op (niet nodig). Laat nog 10 minuten zacht doorwar men tot de rijst gaar is en nog net beet heeft. Aan de onderkant mag rijst tot gouden korstje bakken. Bestrooi met versgehakte peterselie. Leg ci troenpartjes rondom op paella, zet pan op tafel en schep uit. Gouden rijst- korstje van bodem schrapen en mee- scheppen! Besprenkel op bord met ci troensap. Drink er fruitige rode Spaanse wijn bij. Tip: kliekje paella over? Lekker opbak ken met wat olijfolie en een scheutje bouillon. Aankoeken mag! Westerschelde Restaurant Rosaura Tapas op de wijze van het Churchill Hotel eten Uitzicht op de Westerschelde foto's Peter Nicolai

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 45