UIT 5 JT KIP IN ROMIGE DRAGONSAUS X www.pzc.nl/uit zji_ DONDERDAG 6 MAART 2014 Benodigdheden, hoofdgerecht voor 2 a 3 personen: 2 flinke biologische kip penpoten (bijvoorbeeld polderhoen); peper en zout; klont boter; 2 teentjes knoflook, grof gehakt; 1 eetlepel glad de Franse mosterd; 1 glas droge witte wijn; 1/2 theelepel dragon, gedroogd (of 1 takje verse, kleingesneden); 2 dl slagroom (ongeklopt). Bereidingswijze: scheid bij kniege wricht dijen van onderpoten: even draaien en lossnijden. Zo zijn ze han delbaarder in de pan en iets sneller gaar. Wrijf in met mosterd, bestrooi met peper en zout. Smelt klont boter in braadpan en bak ze in circa 5 minu ten aan alle kanten goudbruin. Voeg knoflook toe, giet wijn erbij en laat op laag pitje circa 25 minuten zachtjes stoven met deksel op pan. Check met punt van mesje in dikste deel of ze gaar zijn. Neem uit pan, bewaar onder aluminiumfolie. Schep eventueel te veel aan vet af van braadvocht. Voeg snuf dragon en slagroom toe, roer aan baksels los van bodem, daarin zit veel smaak. Laat op hoog vuur inkoken. Proef, breng saus hoog op smaak met peper, zout en extra mosterd. Plaats kip terug in saus, laat goed doorwar men. Serveer met aardappelrösti en frisse sa lade. Drink er fruitige, rode wijn bij, bij voorbeeld Beaujolais of Cótes du Rhone. Tip: dit recept valt of staat met de kwaliteit van de kip. Neem biologische merkkip (hoen) en proef het verschil. Véél meer smaak en structuur. Club Casco 't Scheld 22 Wemeldinge Club Casco 't Scheld 22 Wemeldinge Een drukke spits in de keuken van Club Casco. Prominente plaatsen voor wie wil. foto's Marcelle Davidse

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 45