UIT 5
JT
KIP IN ROMIGE DRAGONSAUS
X
www.pzc.nl/uit
zji_
DONDERDAG 6 MAART 2014
Benodigdheden, hoofdgerecht voor 2
a 3 personen: 2 flinke biologische kip
penpoten (bijvoorbeeld polderhoen);
peper en zout; klont boter; 2 teentjes
knoflook, grof gehakt; 1 eetlepel glad
de Franse mosterd; 1 glas droge witte
wijn; 1/2 theelepel dragon, gedroogd
(of 1 takje verse, kleingesneden); 2 dl
slagroom (ongeklopt).
Bereidingswijze: scheid bij kniege
wricht dijen van onderpoten: even
draaien en lossnijden. Zo zijn ze han
delbaarder in de pan en iets sneller
gaar. Wrijf in met mosterd, bestrooi
met peper en zout. Smelt klont boter
in braadpan en bak ze in circa 5 minu
ten aan alle kanten goudbruin. Voeg
knoflook toe, giet wijn erbij en laat op
laag pitje circa 25 minuten zachtjes
stoven met deksel op pan. Check met
punt van mesje in dikste deel of ze
gaar zijn. Neem uit pan, bewaar onder
aluminiumfolie. Schep eventueel te
veel aan vet af van braadvocht. Voeg
snuf dragon en slagroom toe, roer aan
baksels los van bodem, daarin zit veel
smaak. Laat op hoog vuur inkoken.
Proef, breng saus hoog op smaak met
peper, zout en extra mosterd. Plaats
kip terug in saus, laat goed doorwar
men.
Serveer met aardappelrösti en frisse sa
lade. Drink er fruitige, rode wijn bij, bij
voorbeeld Beaujolais of Cótes du
Rhone.
Tip: dit recept valt of staat met de
kwaliteit van de kip. Neem biologische
merkkip (hoen) en proef het verschil.
Véél meer smaak en structuur.
Club Casco
't Scheld 22
Wemeldinge
Club Casco
't Scheld 22
Wemeldinge
Een drukke spits in de keuken van Club Casco.
Prominente plaatsen voor wie wil.
foto's Marcelle Davidse