4_
m
UIT 5
jk
KAISERSCHMARRN
Thuis in uw situatie
uw notaris voor
wonen en familie
www.pzc.nl/uit
DONDERDAG 23 JANUARI 2014
I Apfelstrudel foto Thinkstock
Benodigdheden, lunchgerecht voor 4
personen: 50 gram rozijnen; 4 eetle
pels rum (of appelsap); 4 verse eie
ren; 130 gram bloem; 1,25 dl melk;
3 eetlepels kristalsuiker; 1 zakje vanil
lesuiker (8 gram); mespunt zout; mes
punt kaneel; 100 gram roomboter;
poedersuiker om te bestuiven; 4 eet
lepels appel- of pruimencompote.
Bereidingswijze: Wel rozijnen in rum,
laat uitlekken en dep droog met keu
kenpapier. Split eieren, doe dooiers
in schaal en eiwitten in mengkom van
keukenmachine. Roer dooiers los
met vanillesuiker, melk, 2 eetlepels
suiker, zout en kaneel. Voeg gezeefde
bloem toe, meng tot glad beslag. Dek
af, laat 15 minuten rusten. Sla eiwit
ten stijf in keukenmachine of met
mixer. Voeg rest van suiker toe zodra
mengsel wit kleurt. Mix tot pieken
blijven staan. Meng eiwitschuim voor
zichtig door beslag met rubberen spa
tel. Niet roeren, maar omscheppende
bewegingen maken, beslag moet luch
tig blijven.
Laat koekenpan heet worden, voeg
14 van boter toe. Zodra boter gesmol
ten is, voeg helft van beslag toe. Pan
nenkoek mag wel 1 cm dik zijn. Draai
vuur laag, laat in ca. 4 minuten onder
kant goudbruin bakken. Strooi halver
wege baktijd rozijnen over oppervlak
en laat in beslag zakken. Af en toe
kleur checken door pannenkoek op
te lichten met paletmes. Draai pan
nenkoek als volgt om: groot bord op
koekenpan, hand erop, pan met bord
samen omdraaien. Koekenpan terug
op vuur, klontje boter erin en pannen
koek op ongebakken kant in pan la
ten glijden. Bak goudbruin. Trek pan
nenkoek met 2 vorken in stukken van
ca. 2 cm. Bewaar op warm bord. Bak
rest van beslag op dezelfde manier.
Voeg op laatst alle stukken samen in
koekenpan..Bestrooi met poedersui
ker en bak al omschuddend nog
even, zodat suiker rond stukjes Kaiser-
smarrn kan karamelliseren. Verdeel
over borden, bestrooi met poedersui
ker. Schep compote van pruimen of
groene appel erbij. Lekker met glas
koude melk of kop thee.
Variatietip: Roer in plaats van kaneel
wat geraspte citroenschil door be
slag. Voeg tijdens karamelliseren
1 eetlepel amandelschaafsel toe.
VLISSINGEN
Sofra
Aagje Dekenstraat 4
NOTARIS PRAKT UK
VAN DONGEN
Restaurant en pizzeria Sofra aan
het Scheldeplein in Vlissingen.
foto's Lex de Meester
Dam 37, Middelburg j 0118 629155
www.notaris-vandongen.nl