4_ m UIT 5 jk KAISERSCHMARRN Thuis in uw situatie uw notaris voor wonen en familie www.pzc.nl/uit DONDERDAG 23 JANUARI 2014 I Apfelstrudel foto Thinkstock Benodigdheden, lunchgerecht voor 4 personen: 50 gram rozijnen; 4 eetle pels rum (of appelsap); 4 verse eie ren; 130 gram bloem; 1,25 dl melk; 3 eetlepels kristalsuiker; 1 zakje vanil lesuiker (8 gram); mespunt zout; mes punt kaneel; 100 gram roomboter; poedersuiker om te bestuiven; 4 eet lepels appel- of pruimencompote. Bereidingswijze: Wel rozijnen in rum, laat uitlekken en dep droog met keu kenpapier. Split eieren, doe dooiers in schaal en eiwitten in mengkom van keukenmachine. Roer dooiers los met vanillesuiker, melk, 2 eetlepels suiker, zout en kaneel. Voeg gezeefde bloem toe, meng tot glad beslag. Dek af, laat 15 minuten rusten. Sla eiwit ten stijf in keukenmachine of met mixer. Voeg rest van suiker toe zodra mengsel wit kleurt. Mix tot pieken blijven staan. Meng eiwitschuim voor zichtig door beslag met rubberen spa tel. Niet roeren, maar omscheppende bewegingen maken, beslag moet luch tig blijven. Laat koekenpan heet worden, voeg 14 van boter toe. Zodra boter gesmol ten is, voeg helft van beslag toe. Pan nenkoek mag wel 1 cm dik zijn. Draai vuur laag, laat in ca. 4 minuten onder kant goudbruin bakken. Strooi halver wege baktijd rozijnen over oppervlak en laat in beslag zakken. Af en toe kleur checken door pannenkoek op te lichten met paletmes. Draai pan nenkoek als volgt om: groot bord op koekenpan, hand erop, pan met bord samen omdraaien. Koekenpan terug op vuur, klontje boter erin en pannen koek op ongebakken kant in pan la ten glijden. Bak goudbruin. Trek pan nenkoek met 2 vorken in stukken van ca. 2 cm. Bewaar op warm bord. Bak rest van beslag op dezelfde manier. Voeg op laatst alle stukken samen in koekenpan..Bestrooi met poedersui ker en bak al omschuddend nog even, zodat suiker rond stukjes Kaiser- smarrn kan karamelliseren. Verdeel over borden, bestrooi met poedersui ker. Schep compote van pruimen of groene appel erbij. Lekker met glas koude melk of kop thee. Variatietip: Roer in plaats van kaneel wat geraspte citroenschil door be slag. Voeg tijdens karamelliseren 1 eetlepel amandelschaafsel toe. VLISSINGEN Sofra Aagje Dekenstraat 4 NOTARIS PRAKT UK VAN DONGEN Restaurant en pizzeria Sofra aan het Scheldeplein in Vlissingen. foto's Lex de Meester Dam 37, Middelburg j 0118 629155 www.notaris-vandongen.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 45