Jobbird.com grootste vacaturebank DE WERKPLEK 14 WERKEN rrrn Vacaturesite Jobbird.com was vorig jaar - net als in 2012 - de grootste vacaturebank van Neder land. Werk.nl van het UWV eindigde op een tweede plek. Jobbird heeft een marktaandeel van bijna zeven procent. Werk.nl komt tot vijf procent. Directeur en oprichter van Jobbird.com, Jan-Peter Cruiming, reageert enthousiast op de uitkomst: „Het is goed om te horen dat wij op nieuw de grootste van Nederland zijn, en ande re sites als Werk.nl, Nationale Vacaturebank, Monsterboard en Intermediair hiermee ver ach ter ons laten. Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen en met onze site met straks bijna 40.000 vacatures online wordt dit voor werkzoekenden een stuk makkelijker." Jobbird.com is een ideële vacaturebank zonder winstoogmerk, opgericht door Jan-Peter Crui ming, voormalig eigenaar van Nationale Vacatu rebank. Zijn doel is om de arbeidsmarkt transpa rant te maken, zodat werkzoekenden, snel en eenvoudig een passende baan vinden. Jobbird.com is de grootste vacaturebank van Ne derland. In 2014 gaat de site ook live in Enge land, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje. Cruiming: „Hiermee gaan we de concurrentie met Monsterboard aan. We hopen dat ons nieu we concept daar net zo zal aanslaan als hier in Nederland, zodat werkzoekenden binnen Euro pa straks makkelijker een baan of stageplaats vin den." Op Jobbird.com staan nu bijna 18.000 vacatures in vaste banen, 3200 uitzendbanen, ruim vijftien honderd stages/bijbanen en bijna vierhonderd freelance klussen. In totaal staan er op de site ruim 37.000 vacatures. Eten. We hebben er allemaal wat mee. Het is een dagelijks terugkeren de levensbehoefte waar iedereen anders mee omgaat. Is het na een drukke dag snel nog wat op tafel toveren of een essentieel onderdeel van het gezinsleven waar we even de tijd voor elkaar nemen? Hoe we er ook mee bezig zijn, eten vormt onderdeel van ons levenspatroon. Een eetpatroon kan bewust, maar he laas vaker ook onbewust ontstaan. Voedsel heeft een niet te onder schatten invloed op onze gezond heid en fitheid en dat kan dus zo wel positief als negatief uitpakken. Ester de Bos (37) uit Bruinisse is daarom op haar werkplek continu bezig met het vinden van de juiste balans tussen gezond en lekker eten. Bang voor een betekenisvolle blik van de baas als ze onder werktijd weer eens met een recept bezig is, hoeft Ester niet te zijn. Ester is al vijftien jaar diëtist, waarvan de laatste zeven jaar zelfstandig. Ze is aangesloten bij de landelijke franchiseorganisatie Diëtheek en werkt samen met collega Inge de Vlieger vanuit vijf verschillende locaties in Schou- wen-Duiveland. Voedsel is voor de diëtist natuurlijk veel meer dan een lekker receptje. Het is de balans van wat we binnen krijgen. De juiste hoeveelheden eiwitten, vetten, koolhydraten en veel verschil lende vitamines en mineralen helpen lichaam en geest ontwikkelen, functioneren en herstel len. Er kunnen allerlei redenen zijn om de ba lans aan te passen. Over- of ondergewicht, ge zondheidsproblemen die om een aanpassing van het dieet vragen, zoals diabetes mellitus, maag- en darmklachten, hart- en vaatziekten, longziekten, kanker, een te hoog cholesterolge halte of voedselovergevoeligheid. De diëtist kan ook helpen bij het vinden van een goed eetpa troon bij zwangerschap, moeilijk etende kinde ken of sportvoeding. Om tot een evenwichtig en gezond dieet op basis van de persoonlijke behoefte te ko men, heeft de diëtist niet alleen een grondi ge kennis en inzicht van voeding en voedings stoffen, maar ook van de problematiek waar over de klant een voedingsadvies nodig heeft. Het vak van diëtist valt daarom onder de Wet BIG (Wet op de beroepen in de individuele ge zondheidszorg). Voeding en wetenschappelijke inzichten zijn continu aan verandering onder hevig en de diëtist zal steeds moeten bijscho len. „Als diëtist begeleid je, adviseer je en coach je mensen vanuit de kern van hun probleem. Uiteindelijk zal iedereen zelf de motivatie op moeten brengen om het eetpatroon te veran deren. Je kijkt naar barrières en je zoekt naar een oplossing die op persoonlijk vlak haalbaar is en op de lange termijn ook passend en leuk kan blijven. Daarom zorg je voor een stukje be wustwording en leer je de mensen beter met hun eetprobleem om te gaan. Dat alles maakt het werk heel uitdagend en plezierig", vertelt Ester. Het persoonlijk contact met de klant is voor een diëtist essentieel. Zonder wederzijds ver trouwen is het een stuk moeilijker om het ad vies van de diëtist blijvend op te volgen. De dië tist heeft daarom mensenkennis, inlevingsver mogen en kan goed luisteren. Ester: „We stel len een diëtistische diagnose op. Je kijkt bijvoor beeld naar het ziektebeeld, stelt een voedings analyse van het oorspronkelijke eetpatroon op en vervolgens kom je met een plan inclusief uit leg voor de bewustwording van de klant." In het plan worden ook doelen gesteld die goed haalbaar zijn omdat anders het risico ontstaat dat mensen te hoog inzetten en vervolgens hun motivatie verliezen. Om een compleet beeld te krijgen, werken diëtisten nauw samen met onder andere artsen, praktijkondersteu ners, diabetesverpleegkundigen, fysiotherapeu ten en psychologen. 'TTm *T'f~ P" iT'"T' l Veel mensen willen in 2014 op zoek naar een nieuwe baan. foto Phil Nijhuis Ester en Remco de Schenk van De Fyzieo adviseren een cliënt. Balans zoeken door John de Kok Het gewicht van een cliënt wordt nauwkeurig bijgehouden. Kiezen tussen lekker, of toch gezond.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2014 | | pagina 14