■m n UIT 5 ,:V lekker aan tafel zit, dus zoek je een gerecht dat zich goed laat voorbereiden. Het werd dit herf stige, tikkeltje wilde pappardelle gerecht met geroosterde pom poen en rode ui. Geïnspireerd door velen, maar uiteindelijk toch zelfbedacht. PAPPARDELLE MET GEROOSTERDE POMPOEN EN RODE UI V ZIERIKZEE www.pzc.nl/uit DONDERDAG 14 NOVEMBER 2013 Flespompoen foto moodboard/Getty Images Benodigdheden, hoofdgerecht voor 4 personen: 1 flespompoen; 2 rode uien, in parten; 3 laurierblaadjes; 1 teen knoflook, geplet; takje rozemarijn; olijfolie; grof zee zout. Uiensaus: 3 zoete witte uien, in ringen; 1 theelepel worcestersaus; Zi theelepel gedroogde chilivlokken (of sambal); 1 eetlepel aceto balsamico; peper, en zout; 1 theelepel paprikapoeder; 1 eetlepel bloem; Zi glas witte wijn. 400 gram pappardelle (brede lintpasta); 1 eetlepel gehakte peterselie; Parmezaanse kaas Bereidingswijze: verwarm oven voor op 180 graden. Vet metalen ovenschaal in met olie. Was flespompoen (niet schillen) verwijder draden, snij in stukjes van 4 cm. Ver deel over bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zee zout. Hussel door elkaar, leg knoflookteen, rozemarijn en 1 laurierblad ertussen. Laat minimaal 1 uur goudbruin roosteren in oven, na half uur omscheppen. Leg rode ui- parten 20 minuten voor einde baktijd ertussen. Maak ondertussen uiensaus: verwarm scheutje olijfolie in braadpan. Bak op klein vuur uienringen zacht (niet bruin), bestrooi met zout en chilivlokken. Voeg laurierbladen, tijm, worcestersaus, aceto balsamico en scheutje water toe. Laat half uur langzaam gaar sudderen, deksel erop. Verwijder laurier en tijm. Bestrooi gestoofde uien met pa prikapoeder en bloem, laat doorwarmen. Voeg al roerend wijn en zoveel water toe tot gebonden saus ontstaat, weer even doorwarmen. Pureer uiensaus kort met staaf mixer of blender. Proef, breng op smaak met zout en pe per. Kook pappardelle in ruim water met zout beetgaar volgens aanwijzing op verpakking. Giet af, meng uiensaus en helft van geroosterde pompoen en ui erdoor. Schik rest er bovenop. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas en peterselie en serveer heet! Geef er wildzwijnkoteletjes bij of grove braadworst van Brandt en Levie. Tip: hou het vegetarisch en geef er gebakken portobello (paddestoel) bij. Plakjes bakken in boter met knoflook. Breng op smaak met peper, zeezout, drupje citroensap en peterselie. Verluwffuts fté gn. K/ti'fO£K er.. it Vtioz2é- tut- op ildd* met <ph chanpytnnf. m. sofa i\iU /- Jf c „rf V- stM**u M». Lunchcafe 11 in Zierikzee wordt 's avonds een Thais restauarant. foto Dirk-Jan Gjeltema DINING Visstraat Eetstokjes met namen van vaste klanten

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 45