■m
n
UIT 5
,:V
lekker aan tafel zit, dus zoek je
een gerecht dat zich goed laat
voorbereiden. Het werd dit herf
stige, tikkeltje wilde pappardelle
gerecht met geroosterde pom
poen en rode ui. Geïnspireerd
door velen, maar uiteindelijk
toch zelfbedacht.
PAPPARDELLE MET GEROOSTERDE POMPOEN EN RODE UI
V
ZIERIKZEE
www.pzc.nl/uit
DONDERDAG 14 NOVEMBER 2013
Flespompoen foto moodboard/Getty Images
Benodigdheden, hoofdgerecht voor 4 personen:
1 flespompoen; 2 rode uien, in parten; 3 laurierblaadjes; 1
teen knoflook, geplet; takje rozemarijn; olijfolie; grof zee
zout. Uiensaus: 3 zoete witte uien, in ringen; 1 theelepel
worcestersaus; Zi theelepel gedroogde chilivlokken (of
sambal); 1 eetlepel aceto balsamico; peper, en zout; 1
theelepel paprikapoeder; 1 eetlepel bloem; Zi glas witte
wijn. 400 gram pappardelle (brede lintpasta); 1 eetlepel
gehakte peterselie; Parmezaanse kaas
Bereidingswijze: verwarm oven voor op 180 graden. Vet
metalen ovenschaal in met olie. Was flespompoen (niet
schillen) verwijder draden, snij in stukjes van 4 cm. Ver
deel over bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zee
zout. Hussel door elkaar, leg knoflookteen, rozemarijn en
1 laurierblad ertussen. Laat minimaal 1 uur goudbruin
roosteren in oven, na half uur omscheppen. Leg rode ui-
parten 20 minuten voor einde baktijd ertussen.
Maak ondertussen uiensaus: verwarm scheutje olijfolie in
braadpan. Bak op klein vuur uienringen zacht (niet bruin),
bestrooi met zout en chilivlokken. Voeg laurierbladen,
tijm, worcestersaus, aceto balsamico en scheutje water
toe. Laat half uur langzaam gaar sudderen, deksel erop.
Verwijder laurier en tijm. Bestrooi gestoofde uien met pa
prikapoeder en bloem, laat doorwarmen. Voeg al roerend
wijn en zoveel water toe tot gebonden saus ontstaat,
weer even doorwarmen. Pureer uiensaus kort met staaf
mixer of blender. Proef, breng op smaak met zout en pe
per. Kook pappardelle in ruim water met zout beetgaar
volgens aanwijzing op verpakking. Giet af, meng uiensaus
en helft van geroosterde pompoen en ui erdoor. Schik
rest er bovenop. Bestrooi rijkelijk met Parmezaanse kaas
en peterselie en serveer heet!
Geef er wildzwijnkoteletjes bij of grove braadworst van
Brandt en Levie.
Tip: hou het vegetarisch en geef er gebakken portobello
(paddestoel) bij. Plakjes bakken in boter met knoflook.
Breng op smaak met peper, zeezout, drupje citroensap en
peterselie.
Verluwffuts fté
gn. K/ti'fO£K
er..
it Vtioz2é- tut-
op ildd* met
<ph chanpytnnf. m. sofa
i\iU /- Jf c
„rf V-
stM**u M».
Lunchcafe 11 in Zierikzee wordt
's avonds een Thais restauarant.
foto Dirk-Jan Gjeltema
DINING
Visstraat
Eetstokjes met namen van vaste klanten