UIT 5
heid, deels gedwongen door de be
narde situatie waarin veel restau
rants en cateraars zich bevinden.
Maakt niet uit, het gaat om het
eindresultaat en dat is dat er geen
goed voedsel meer in de vuilnis
bak terecht komt.
Dit weekeinde is de Amsterdam
se Groothandelsmarkt open voor
publiek, tijdens de Markt van tooi
Smaken. Een unieke gelegenheid
om eens achter de schermen te
kijken en te proeven van al
het lekkers dat hier te
koop is. De wed
strijd om de Gou
den Gehaktbal
vindt er plaats; ie
dereen mag mee
doen!
In de prachtige
oude markthal, die
niet voor niets op de mo
numentenlijst staat, nemen jonge
koks in opleiding het tegen elkaar
op in een heuse No Waste Kook-
battle. Koken met producten die
in overvloed beschikbaar zijn, 'een
vlekje' hebben of over de datum
gaan. Ik ben erbij. Wedden dat
daar weer goede ideeën en heerlij
ke recepten vandaan komen!
GRATIN VAN GEMENGDE GROENTEN
www.pzc.nl/uit
Thuis in uw situatie
de notaris voor
wonen en familie
DONDERDAG 10 OKTOBER 2013
www.foodcenter.nl
foto Thinkstock
Benodigdheden, ovenschotel voor 4
personen: 500 gram harde groenten
naar smaak, in gelijke stukjes (bijv:
bloemkool, broccoli, wortel, ui, venkel,
knolselderij, pompoen); 1 bouillonblok
je; 2 vastkokende aardappelen, in plak
ken; olijfolie; zout en peper; 3 grote rij
pe tomaten, in plakken; 1 theelepel
tijmblaadjes en Vi theelepel oregano
(vers of gedroogd); 3 eetlepels pittige
geraspte kaas; 3 eetlepels paneermeel
(liefst zelfgemaakt, van oud brood)
Bereidingswijze: warm oven voor op
180 graden. Vet ovenschaal in met
olijfolie, leg aardappelplakken onderin,
bestrooi met zout en peper. Daarop
de gemengde groenten, verkruimel er
een bouillonblokje overheen en voeg
2 eetlepels water toe. Bedek met plak
ken tomaat, bestrooi met tijm en ore
gano en besprenkel gul met olijfolie.
Dek schaal af met aluminiumfolie,
druk goed aan. Maak enkele gaatjes zo
dat stoom kan ontsnappen. Bak ca. 1
uur in hete oven tot groenten gaar
zijn. Neem schaal eruit, verwijder folie.
Meng geraspte kaas door paneermeel
en strooi als laag erover. Zet oven op
grillstand en gratineer tot kaas is ge
smolten en bovenlaag mooi goudbruin
kleurt. Serveer met gebakken saucij
zen, of hou het vegetarisch. Volle rode
wijn past hierbij.
Tip: spaar korstjes kaas in vriezer en
maak er geraspte kaas van, als je ge
noeg bij elkaar hebt. Gewoon laten
ontdooien, kan geen kwaad. No waste,
weet je wel.
Restaurant
De Werelt
Wijngaardstraat 53
NOTARISPRAKTIJK
VAN DONGEN
De slabar.
Dam 37, Middelburg 0118 629155
www.notaris-vandongen.nl
De Werelt zit beneden en boven
goed vol.
foto's Mechteld"Jansen