UIT 5 heid, deels gedwongen door de be narde situatie waarin veel restau rants en cateraars zich bevinden. Maakt niet uit, het gaat om het eindresultaat en dat is dat er geen goed voedsel meer in de vuilnis bak terecht komt. Dit weekeinde is de Amsterdam se Groothandelsmarkt open voor publiek, tijdens de Markt van tooi Smaken. Een unieke gelegenheid om eens achter de schermen te kijken en te proeven van al het lekkers dat hier te koop is. De wed strijd om de Gou den Gehaktbal vindt er plaats; ie dereen mag mee doen! In de prachtige oude markthal, die niet voor niets op de mo numentenlijst staat, nemen jonge koks in opleiding het tegen elkaar op in een heuse No Waste Kook- battle. Koken met producten die in overvloed beschikbaar zijn, 'een vlekje' hebben of over de datum gaan. Ik ben erbij. Wedden dat daar weer goede ideeën en heerlij ke recepten vandaan komen! GRATIN VAN GEMENGDE GROENTEN www.pzc.nl/uit Thuis in uw situatie de notaris voor wonen en familie DONDERDAG 10 OKTOBER 2013 www.foodcenter.nl foto Thinkstock Benodigdheden, ovenschotel voor 4 personen: 500 gram harde groenten naar smaak, in gelijke stukjes (bijv: bloemkool, broccoli, wortel, ui, venkel, knolselderij, pompoen); 1 bouillonblok je; 2 vastkokende aardappelen, in plak ken; olijfolie; zout en peper; 3 grote rij pe tomaten, in plakken; 1 theelepel tijmblaadjes en Vi theelepel oregano (vers of gedroogd); 3 eetlepels pittige geraspte kaas; 3 eetlepels paneermeel (liefst zelfgemaakt, van oud brood) Bereidingswijze: warm oven voor op 180 graden. Vet ovenschaal in met olijfolie, leg aardappelplakken onderin, bestrooi met zout en peper. Daarop de gemengde groenten, verkruimel er een bouillonblokje overheen en voeg 2 eetlepels water toe. Bedek met plak ken tomaat, bestrooi met tijm en ore gano en besprenkel gul met olijfolie. Dek schaal af met aluminiumfolie, druk goed aan. Maak enkele gaatjes zo dat stoom kan ontsnappen. Bak ca. 1 uur in hete oven tot groenten gaar zijn. Neem schaal eruit, verwijder folie. Meng geraspte kaas door paneermeel en strooi als laag erover. Zet oven op grillstand en gratineer tot kaas is ge smolten en bovenlaag mooi goudbruin kleurt. Serveer met gebakken saucij zen, of hou het vegetarisch. Volle rode wijn past hierbij. Tip: spaar korstjes kaas in vriezer en maak er geraspte kaas van, als je ge noeg bij elkaar hebt. Gewoon laten ontdooien, kan geen kwaad. No waste, weet je wel. Restaurant De Werelt Wijngaardstraat 53 NOTARISPRAKTIJK VAN DONGEN De slabar. Dam 37, Middelburg 0118 629155 www.notaris-vandongen.nl De Werelt zit beneden en boven goed vol. foto's Mechteld"Jansen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 45