UIT 5 Burgh-Ha; Kaartverkoop 0900 33 www.pzc.nl/uit luk- ,Zal het irdt ►het zel- ge- uge het lek- /aar vis iree erg mi- aan ne te lt is en tin gele gei- het ren oor t is lijs, /er- aus lag- taat itte Ibei liet zei- we een ste- /er- dat te ijft 1. sin- ruco- nieu- sta- mge- ïid- ;atie Ta- ze en vel fo- iten aan en te- in de zier oe- CHORIZO-AARDAPPELSALADE MET RUCOLA EN MANCHEGO wel ze zelf niets liever doet dan de hele dag in de keuken staan om dinertjes voor te bereiden voor vrienden. Ze schrijft erover met een aanstekelijk enthousias me, in het lettertype van een oude schrijfmachine. Katie weet hoe je salades extra lekker kunt maken; met wat ge roosterde noten of zaden erdoor of met kaas worden ze ineens een stuk spannender. Haar 'Aard appelsalade met gebakken chori zo, manchego en rucola' (zie re cept) is daarvan een goed voor beeld. Ze houdt een goed gelezen foodblog bij, 'What Katie Ate', ze ker de moeite waard is om eens te bezoeken. Het is ook gelijk de titel van haar eerste kookdag- boek, vertaald in het Nederlands: 'Wat Katie Eet\ Subtitel: Recep ten en andere kleine geheimen. SJNF0NIA ROTTERDAM KOOR Philharmonisch Koor Toonkunst Rotterdam 80 zangers'en solisten. Vooraf: het Ie vioolconcert van Max Bruch door soliste Lisa Jacobs. Vrijdag 27 september Basiliek Hulst, 20:00 uur 30,- DONDERDAG 19 SEPTEMBER 2013 Hotel Bom Noordstraat 1 Katie Quinn Davies - Wat Katie Karakter, 24,95. www.whatkatieate.com Benodigdheden, bijgerecht voor 4 tot 6 personen: 500 gram vastkokende aardap pels; 1 theelepel zout; olijfolie om in te bakken; 250 gram chorizo, in dunne halve plakjes; 75 gram zongedroogde tomaten op olie (uitgelekt); 1 citroen, schil en sap; 1 rode ui in dunne halve ringen; 1 teen knoflook, gehakt; 2 eetlepels extra vergine olijfolie; zeezout en versgemalen peper; 2 handen rucola, in reepjes; 150 gram manchego (harde Spaanse schapenkaas), in flinters geschaafd. Bereidingswijze: borstel aardappels schoon, kook in water met zout in ca. 20 mi nuten net gaar. Giet af, laat afkoelen en snij in schijfjes van ca. 2 cm dik. Doe in grote kom. Trek met zesteur reepjes schil van citroen (of rasp met fijne citrus- rasp). Verhit olie in koekenpan, bak op matig vuur chorizo knapperig in ca. 10 mi nuten. Doe chorizo met tomaten, sliertjes citroenschil en uiringen bij aardappel schijfjes. Klop knoflook, extra vergine olijfolie en citroensap door elkaar, breng dressing op smaak met peper en zout en giet over salade. Hussel voorzichtig door elkaar en leg op serveerbord. Strooi rucola en flinters manchego erover en ser veer. Tip: voeg opengesneden, zachtgekookte eieren toe en je hebt een heerlijke maal tijdsalade voor 2 a 3 personen. De nieuwe eigenaar heeft plannen om het interieur van Hotel Bom wat op te frissen, foto's Dirk-Jan Gjeltema GROOTS OPENINGSCONCERT VAN DE JUBILEUMEDITIE DE 9E SYMFONIE VAN L. VAN BEETHOVEN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 45