UIT 5
Burgh-Ha;
Kaartverkoop 0900 33
www.pzc.nl/uit
luk-
,Zal
het
irdt
►het
zel-
ge-
uge
het
lek-
/aar
vis
iree
erg
mi-
aan
ne
te
lt is
en
tin
gele
gei-
het
ren
oor
t is
lijs,
/er-
aus
lag-
taat
itte
Ibei
liet
zei-
we
een
ste-
/er-
dat
te
ijft
1.
sin-
ruco-
nieu-
sta-
mge-
ïid-
;atie
Ta-
ze
en
vel
fo-
iten
aan
en
te-
in de
zier
oe-
CHORIZO-AARDAPPELSALADE MET RUCOLA EN MANCHEGO
wel ze zelf niets liever doet dan
de hele dag in de keuken staan
om dinertjes voor te bereiden
voor vrienden. Ze schrijft erover
met een aanstekelijk enthousias
me, in het lettertype van een
oude schrijfmachine.
Katie weet hoe je salades extra
lekker kunt maken; met wat ge
roosterde noten of zaden erdoor
of met kaas worden ze ineens
een stuk spannender. Haar 'Aard
appelsalade met gebakken chori
zo, manchego en rucola' (zie re
cept) is daarvan een goed voor
beeld. Ze houdt een goed gelezen
foodblog bij, 'What Katie Ate', ze
ker de moeite waard is om eens
te bezoeken. Het is ook gelijk de
titel van haar eerste kookdag-
boek, vertaald in het Nederlands:
'Wat Katie Eet\ Subtitel: Recep
ten en andere kleine geheimen.
SJNF0NIA ROTTERDAM KOOR
Philharmonisch Koor Toonkunst
Rotterdam 80 zangers'en solisten.
Vooraf: het Ie vioolconcert van Max
Bruch door soliste Lisa Jacobs.
Vrijdag 27 september Basiliek Hulst,
20:00 uur 30,-
DONDERDAG 19 SEPTEMBER 2013
Hotel Bom
Noordstraat 1
Katie Quinn Davies - Wat Katie
Karakter, 24,95.
www.whatkatieate.com
Benodigdheden, bijgerecht voor 4 tot 6 personen: 500 gram vastkokende aardap
pels; 1 theelepel zout; olijfolie om in te bakken; 250 gram chorizo, in dunne halve
plakjes; 75 gram zongedroogde tomaten op olie (uitgelekt); 1 citroen, schil en
sap; 1 rode ui in dunne halve ringen; 1 teen knoflook, gehakt; 2 eetlepels extra
vergine olijfolie; zeezout en versgemalen peper; 2 handen rucola, in reepjes; 150
gram manchego (harde Spaanse schapenkaas), in flinters geschaafd.
Bereidingswijze: borstel aardappels schoon, kook in water met zout in ca. 20 mi
nuten net gaar. Giet af, laat afkoelen en snij in schijfjes van ca. 2 cm dik. Doe in
grote kom. Trek met zesteur reepjes schil van citroen (of rasp met fijne citrus-
rasp). Verhit olie in koekenpan, bak op matig vuur chorizo knapperig in ca. 10 mi
nuten. Doe chorizo met tomaten, sliertjes citroenschil en uiringen bij aardappel
schijfjes. Klop knoflook, extra vergine olijfolie en citroensap door elkaar, breng
dressing op smaak met peper en zout en giet over salade. Hussel voorzichtig door
elkaar en leg op serveerbord. Strooi rucola en flinters manchego erover en ser
veer.
Tip: voeg opengesneden, zachtgekookte eieren toe en je hebt een heerlijke maal
tijdsalade voor 2 a 3 personen.
De nieuwe eigenaar heeft plannen om het interieur van Hotel Bom wat op te frissen, foto's Dirk-Jan Gjeltema
GROOTS OPENINGSCONCERT
VAN DE JUBILEUMEDITIE
DE 9E SYMFONIE VAN L. VAN BEETHOVEN