Hulster chefkok Thomas d'Hooghe verrast door prestigieuze nominatie Matty Verkamman en Hugo Borst doen bod op het voetbalmuseum ZEEUWS-VLAANDEREN 21 'Geen overlast bij Motel West' Oosterling sluit zomerseizoen af Conny wil naar de bioscoop zonnebloem.nl/ikgamee Najaarsbloeiers te zien in vier tuinen Vier tuineigenaren in de ge meente Hulst tonen van daag en morgen najaars bloeiers in hun tuin. Het gaat om Taraxacum Urti- ca, Zeildijk 45, Hulst; Ria van Heese, Zeildijk 3, Terho le; De Hemelsleutel, Lage- weg 2, Ossenisse, en familie Dek, Sasdijkweg 2, Vogel waarde. Alle tuinen zijn open tussen 10 en 17 uur. Met boswachter door nieuwe natuur Groei Bloei houdt vanmid dag een wandeltocht met een gids door de nieuwe na tuur bij De Braakman. De wandeling is zes kilometer lang. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de Braakmanboer derij aan de Braakmanweg. Niet-leden betalen 3 euro. Brainstormen over bestemming kerk In de gesloten rk Cuypers- kerk in Sas van Gent wor den vandaag, zaterdag, om 11.00 uur ideeën gepresen teerd voor toekomstig ge bruik. De kerk is de hele dag open, met onder meer een springkussen. SCHOONDIJKE - Burgemeester An- nemiek Jetten van de gemeente Sluis ziet geen reden om op te tre den tegen vermeende overlast door bewoners van Motel West in Schoondijke. Omwonenden had den -overigens anoniem- per brief aan de bel getrokken bij de gemeente. Ze wezen op asociaal gedrag van de bewoners, zoals ge luidsoverlast en het dumpen van afval. Gesprekken tussen de eige naar van het gebouw en de ge meente boden volgens de buren geen soelaas. „We zijn er verschil lende keren wezen kijken, maar hebben niets gezien dat in aan merking komt voor handhaving", vertelde Jetten onlangs aan een commissie van de Sluise gemeen teraad. In Motel West verblijven meerde re Oost-Europese arbeiders, al dan niet met hun gezin. GROEDE - Kleinkunstenaar Adrie Oosterling sluit zijn serie zomer voorstellingen in De Twee Dui ven in het Slijkstraatje in Groede vanavond af. Nog één keer brengt hij het programma Het Verlangen voor het voetlicht. De voorstelling begint om 21.00 uur en kan wor den gecombineerd met een diner vooraf. Toegang: 11 euro. De jonge chef (23) staat nu bijna anderhalf jaar achter het fornuis van 't Hemelrijk, het restaurant met uitzicht op de Willibrordus- basiliek, wat eerst bestierd werd door zijn vader Frank. Thomas deed veel kennis en ervaring op bij het voormalige sterrenrestau rant Clandestino in het Belgische Temse. Dit in combinatie met zijn geheel eigen kookstijl, heeft hem in de kijker gespeeld bij de van origine Franse gastronomie- gids GaultMillau. Wie aanschuift in 't Hemelrijk wordt op smaaktechnisch vlak al tijd verrast. Thomas: „Ik kijk per ingrediënt welke bereidingswijze ik erop moet toepassen om de bes te smaak te verkrijgen. Neem ro de kool. Die kun je koken, ja. Maar wat je proeft als je hem op de barbecue legt, is onbeschrijf lijk. Op deze manier experimen teer ik graag." Thomas maakt daar naast graag gebruik van regionale producten. Maandag 7 oktober is het erop of eronder voor Thomas. Hij gaat dan zijn 'signatuurgerecht' („ik verklap niet wat dat is") koken voor een zeskoppige jury van gere nommeerde restaurants. Een van de juryleden is Edwin Vinke van De Kromme Watergang in Hoofd plaat. Thomas: „Ik denk niet dat het een echt voordeel is, hij zal streng zijn!" Thomas moet het op nemen tegen vier andere rijzende culinaire sterren. De award wordt maandag 28 okto ber uitgereikt tijdens de Gault- Millau-presentatie in de Rai in Amsterdam. Als Thomas de titel wint, levert hem dat naast veel pu bliciteit zeker ook een volgeboekt restaurant op. „Winst zou super zijn, maar de nominatie geeft al aan dat mijn eigen kookstijl ge waardeerd wordt." „Ik experimenteer graag. Neem rode kool. Bereid je die op de barbecue, dan is de smaak onbeschrijflijk." Liefst met de spullen uit Middel burg, maar als Zeeland Attracties hun bod van 225.000 euro niet snel accepteert, dan maar zonder. Het duo heeft de volledige mede werking van de eigenaar van het stadion, de Middelburgse onder nemer Paul Hermsen en de ge meente Roosendaal. Borst en Verkamman stonden aan de wieg van de Voetbal Experien ce. Met twee collega's leurden ja ren met hun idee voor een voet balmuseum. De gemeente Middel burg zag er brood in, vooral als pu bliekstrekker op het nieuwe ZEP-terrein. In 2009 ging de Voetbal Experien ce open. Hoewel de waarderings cijfers hoog waren, lukte het niet om van het voetbalmuseum een commercieel succes te maken. De bezoekersaantallen bleven ver ach ter bij de verwachting. De hoge waarderingscijfers geven Verkam man en Borst het vertrouwen dat het museum toch kans van slagen heeft, mits het dichter bij de Randstad ligt en in een echte voet balomgeving wordt geplaatst, zo als het RBC-station. Verkamman wil op zeer korte ter mijn antwoord op het bod. „Ik had het nu al willen hebben." Hij gaat ervan uit dat als Zeeland Attracties hun bod accepteert, ook de spullen die onder de hoe de van de stichting Voetbal Totaal zijn meeverhuizen. Borst en Ver kamman stellen dat zij hoe dan ook recht hebben op de spullen als het museum in Middelburg sluit. Volgens Verkamman is slechts een vergoeding voor bruik leen betaald en zijn de museum stukken niet verkocht. Zonder elkaar is iedereen alleen. DE ZONNEBLOEM ZATERDAG 14 SEPTEMBER 2013 HULST BRAAKMAN SAS VAN GENT Thomas d'Hooghe (23) van restaurant 't Hemelrijk in Hulst naakt kans op titel Belofte van het Jaar van de gerenom meerde culinaire gids GaultMillau. foto Mark Neelemans door Sheila van Doorsselaer HULST - „Ongelooflijk! Wat een fan tastische erkenning! Totaal niet ver wacht!" Thomas d'Hooghe, chef kok van restaurant 't Hemelrijk in Hulst, is door de prestigieuze culi naire gids GaultMillau genomi neerd voor de titel Belofte van het Jaar. MIDDELBURG - Na het echec van de Voetbal Experience van Zeeland At tracties in Middelburg, richten de journalisten Matty Verkamman en Hugo Borst een nieuw voetbalmu seum op in het Herstaco-station van RBC in Roosendaal. I Nationale Vereniging

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 109