TEN YE/ARS /AFTER WWW.GEBOUW VRIJDAG 20 SEPTEMBER VRIJDAG A OKTOBER VILKELMH I/-7ELD 96, EEPGEfI GP HpM king met de werkgroep 'Oogsten zonder Zaaien' van Slowfood Ne derland (zie www.wildplukwij- zer.nl). Leuk en handig! Er is ook een app in de handel voor je smartphone. Die registreert waar jij je op dat moment bevindt en geeft aan welke wildplukplekken er in de buurt zitten. Niet alleen voor bramen, ook voor vlierbes sen, walnoten, rozenbottels, prui men, cranberry's, etc. En wat doen we met al dat rijpe herfstfruit, behalve jam maken? Bramensap of-saus, door de chutney, kleine bramentaartjes bakken, door de fruitsalade of de smoothie. Dat zijn wel de geijkte bestemmingen. En anders als toetje bij ijs of bavarois. Ik was dit jaar op zoek naar een iets pittiger bestemming voor mijn mooiste zelfplukbramen. Dit heerlijke idee kreeg ik aange reikt door Ans Withagen, auteur van het volkstuin-kookboek 'Wil de venkel en Rabarber": Bruscet- ta (mooi woord voor gegrilde bo terham) met warme bramen en geitenkaas. Toefje salade erbij met honingdressing en wat hazel noten, en je hebt een heerlijk herfstig lunch- of voorgerecht. www.pzc.nl/uit DONDERDAG 12 SEPTEMBER 2013 WARME BRAMENBRUSCETTA, GEITENKAAS EN SALADE Benodigdheden, voorgerecht voor 4 personen: 8 schuine sneden stok brood; olijfolie; 200 gram rijpe bramen; klontje boter, Vi theelepel ci troensap; 2 plakken geitenkaas, verbrokkeld; verse peper en zout; 100 gram gemengde sla; 1 eetlepel azijn; 1 theelepel mosterd; 3 eetlepels olijfolie; 4 kleine takjes verse tijm; 2 theelepels honing; 1 eetlepel geroos terde hazelnoten, grof gehakt Bereidingswijze: besprenkel sneden brood met olie en rooster ze in oven, of bak ze in koekenpan. Bak bramen in koekenpan in wat gesmol ten boter tot ze warm en zacht zijn, maar nog intact. Breng op smaak met citroensap en versgemalen peper. Maak de dressing door mosterd, azijn, peper, zout en honing met vork los te roeren en daaraan al klop pend olie toe te voegen. Maak sla aan met honingdressing. Verdeel gei tenkaas en bramen over bruscetta's, druppel er wat dressing over, gar neer met takjes tijm. Geef er aangemaakte sla bij, bestrooid met noten, Wijnadvies: witte Sancerre Tip: heerlijk om hier wat plakken rauwe ham, bijvoorbeeld Parmaham, bij te geven De Boschhoek Vroonweg 1 De Boschhoek in Oostkapelle ligt centraal bij mooi duingebied, foto's Ruben Oreel Stoofpotje Abdijstoverij a la de Boschhoek.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 113