Op vakantie proberen we het eten van de streek uit
ZOMERKRANT 3
AANSCHUIVEN Bij
Jen ue4uuend duutkie
In deze rubriek schuiven we onverwachts aan bij
mensen die bezig zijn met lunch of diner. Van
daag: familie Greeb uit Duitsland.
Op het terras van de Dukdalf in Breskens
zoekt familie Greeb de verkoelende
schaduw op. „We hebben net een aan
tal kilometers gefietst. We rusten even
uit om daarna even Breskens te bekijken", vertelt
Birgit. „Het is raar fietsen hier op onze mountain
bikes. We zijn namelijk veel heuvels en bergen ge
wend." De familie heeft heel wat afgefietst en is
ook over de grens geweest. „We zijn naar het
noorden van Frankrijk gereden en hebben ook de
Belgische kust ontdekt", vertelt Winfried. „Knok-
ke vonden we maar niks, al die kakmensen daar.
Zeeuwen zijn veel gewoner en vriendelijker." Het
gezin houdt er van om eten uit de regio te probe
ren. „We hebben frikadellen en kroketten gege
ten, vooral Sara vond die erg lekker." Pannenkoe
ken staan ook niet veel op Duitse menukaarten.
„We hebben niet echt restaurants die uitsluitend
pannenkoeken maken. Daarbij worden ze bij ons
vooral als toetje geserveerd en niet als complete
maaltijd." Voor de fietstocht heeft de familie bo
terhammetjes gesmeerd en vanavond staat er een
echt Zeeuws menu op de planning. „We gaan
voor het eerst mosselen eten. Ik ben benieuwd of
ik die lust", lacht Birgit. „Maar ik denk dat die wel
lekkerder zullen zijn dan de frikadellen."
-
door Adriënne van der Werf
Aangekomen op het schelpeneilandje kan de strakke watersportkleding even uit. foto Willy Oorthuijsen
T "Til
Met uitgeruste armen en benen weer de zee op: tijd voor de terugweg, foto Willy Oorthuijsen
ledereen kajakt op eigen tempo, foto Willy Oorthuijsen