Op vakantie proberen we het eten van de streek uit ZOMERKRANT 3 AANSCHUIVEN Bij Jen ue4uuend duutkie In deze rubriek schuiven we onverwachts aan bij mensen die bezig zijn met lunch of diner. Van daag: familie Greeb uit Duitsland. Op het terras van de Dukdalf in Breskens zoekt familie Greeb de verkoelende schaduw op. „We hebben net een aan tal kilometers gefietst. We rusten even uit om daarna even Breskens te bekijken", vertelt Birgit. „Het is raar fietsen hier op onze mountain bikes. We zijn namelijk veel heuvels en bergen ge wend." De familie heeft heel wat afgefietst en is ook over de grens geweest. „We zijn naar het noorden van Frankrijk gereden en hebben ook de Belgische kust ontdekt", vertelt Winfried. „Knok- ke vonden we maar niks, al die kakmensen daar. Zeeuwen zijn veel gewoner en vriendelijker." Het gezin houdt er van om eten uit de regio te probe ren. „We hebben frikadellen en kroketten gege ten, vooral Sara vond die erg lekker." Pannenkoe ken staan ook niet veel op Duitse menukaarten. „We hebben niet echt restaurants die uitsluitend pannenkoeken maken. Daarbij worden ze bij ons vooral als toetje geserveerd en niet als complete maaltijd." Voor de fietstocht heeft de familie bo terhammetjes gesmeerd en vanavond staat er een echt Zeeuws menu op de planning. „We gaan voor het eerst mosselen eten. Ik ben benieuwd of ik die lust", lacht Birgit. „Maar ik denk dat die wel lekkerder zullen zijn dan de frikadellen." - door Adriënne van der Werf Aangekomen op het schelpeneilandje kan de strakke watersportkleding even uit. foto Willy Oorthuijsen T "Til Met uitgeruste armen en benen weer de zee op: tijd voor de terugweg, foto Willy Oorthuijsen ledereen kajakt op eigen tempo, foto Willy Oorthuijsen

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 39