11 ït a Zierikzeese patron Kees Visser traint voor Bocuse d'Or W SCHOUWEN-DUIVELAND 21 fes r" - .j BOOMHUT EN KOEKELOERPLEK BIJ WATERSNOOOMUSEUM Jazz in kasteeltuin van Slot Moermond Het jazzkwartet Maarten Bruijnes speelt zondagmid dag 21 juli in de kasteelruin van Slot Moermond aan de Laone in Renesse. De uitvoering begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. De Orangerie van het kasteel fungeert sinds kort behalve als ontbijtzaal voor de hotelgasten ook als bras serie. Zeven locaties in zomerse kunstroute Aan de 'Blik op kunst-route' in Renesse doen zondag 21 juli zeven locaties mee. Het betreft galerie ZeeUwArt, atelier Broekhuis, atelier Ja Mar Natuurlijk, de Keramiek - hoek, het Blikmuseum, ate lier Uit de Kunst en hotel De Zeeuwse Stromen. De route kan tussen 12.00 en 17.00 per auto, fiets of te voet worden afgelegd. Fietser gewond bij aanrijding met auto Een fietser is woensdagmid dag tegen half vijf gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Fruit- laan in Goes. De man wilde de straat over steken op het kruispunt met het Stationspark. Er is daar een fietsoversteekplaats. De man is met een ambulan ce naar het ziekenhuis ge bracht. Zijn fiets raakte be schadigd. Avondmarkten in de Westhoek Liefhebbers van markten en braderieën kunnen komend weekend terecht in de West hoek. Op vrijdagavond is een nachtmark t in Haamste de. De start is om 19.00 uur en de markt is open tot 24.00 uur. Zaterdagavond is het markt in het centrum van Renesse. ook deze markt is van 19.00 tot 24.00 uur. ZIERIKZEE - Eén keer per week, op donderdagochtend, traint pa- tron-cuisinier Kees Visser van het Zierikzeese restaurant Bij Kees voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. Dan maakt hij een gerecht, proeft het en gooit het weg. Volgende week donderdag moet het beter zijn; beter van smaak, beter van structuur. Binnenkort voert Vis ser zijn training op tot drie keer per week. Sinds de Zierikzeese horecaman weet dat hij met vijf collega's is geselecteerd voor de Nederlandse finale op 1 oktober in Vianen, is hij bezig met de Bocuse d'Or: „Ik verzin gerechten en ik ontwikkel ze. Momenteel maak ik vooral rou- leautjes, rolletjes vlees met een zachte vulling. Dat is lastig te ga ren." In oktober moet hij in hoog tempo zes vlees- en zes visgerech ten maken. Een paar gerechten weet Visser al: „Iets met varkens ribstuk, iets met kalfswang en voor de vis: zeebaars, langousti nes en oesters." De Zierikzeese kok denkt dat hij kans maakt in de finale, al is de concurrentie zwaar. „Joris Bijden- dijk van Bridges in Amsterdam heeft een Michelinster en Jan Smink van Kwartier Noord in Kat- lijk heeft veel wedstrijdervaring. Ik moet dus hard trainen en zor gen dat het perfect is. Maar ik ga voor de winst en heb zeker kans." Koks mogen zichzelf aanmelden voor de wedstrijd en worden dan geselecteerd op motivatie en CV. Kees Visser is zéér gemotiveerd: „En verder heb ik een Bib Gour mand gehad en heb ik in een ster renzaak gewerkt." De kok is blij met de nieuwe Nederlandse jury voorzitter Jonnie Boer van De Li brije: „Die heeft dezelfde kook- stijl als ik. Beetje boers met stevi ge smaken." Mocht Visser doordringen tot de Europese finale in Stockholm, dan krijgt hij een assistent en een coach toegewezen. In januari 2015 mogen vanuit de hele wereld 24 koks hun krachten meten in het culinaire walhalla Lyon, vesti gingsplaats van de goeroe aller koks: de bejaarde Paul Bocuse. DONDERDAG 18 JULI 2013 met helpende hand Iv De vrijwilligers hebben hard gewerkt aan de omheining rond het sportveld, vlakbij het Ouwerkerkse watersnoodmuseum, foto Ronald den Dekker I Al een aantal jaren wordt gewerkt aan voorzieningen in het gebied rond het watersnoodmuseum. Het museum werkt daarbij samen met Brasserie de Vierbannen en Camping de Vierbannen in stich ting Deelnemers Buitengebied Caissons Ouwerkerk. Het werk is gespreid over vier fa ses. Fase 1 bestond uit de aanleg van drie uitkijkpunten langs de Oosterschelde en de inlagen. Er is een oriëntatiepleintje gemaakt en er zijn infopanelen geplaatst Fase 2 omvatte het aanpakken van het dijkje tussen camping en bras serie. Er werden onder meer par- keervakken aangelegd. In fase 3 werd het parkeerterrein voor de nieuw gebouwde Brasse rie en het museum ingericht Er werden ook fietsenstallingen en fietsverbindingen aangelegd. Fase 4 is tevens de laatste fase van de inrichting van het gebied rond het museum. In deze laatste fase gaat het voor al om speel- en vrijetijdsvoorzie- ningen voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Bij de kreek komt onder meer een grote speelweide met paden, zand, water en een 'koekeloerplek' Verder wordt een 'natte-wie- len-pad aangelegd en komt er een riethut en een doolhof. Op de vis- steiger komen extra speelattribu- ten. Tussen de camping en de brasse rie is een sportveld gerealiseerd en het is de bedoeling dat er ook nog een boomhut komt Ook deze wordt toegankelijk voor mensen met een handicap. RENESSE RENESSE GOES BURGH-HAAMSTEDE door Ton van den Nouweland Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee is in training voor de inter nationale kookwedstrijd Bocuse d'Or. foto Ronald den Dekker

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 55