U EN UW ZONNEBRIL 14 BUITEN BED AND BREAKFAST Aan de ring in Dreischor zit de bijzondere bed breakfast van Anneke en Wim Klippel. Ver voordat het een trend werd om een B&B te beginnen creëerden zij een sprookjesachtig plekje voor gasten van over de hele wereld. Nu, achttien jaar later, genieten zij nog steeds met volle teugen van hun rol als gastheer en gastvrouw. En weer dachten we de weergoden gunstig te kunnen stemmen. En weer mocht het niet zo zijn. Als u afgelopen week een oktober- of novembergevoel heeft gehad, dan was u niet de enige. Vele tinten grijs hebben we boven ons hoofd gezien, alle met zwaar groen beladen bomen kreunden in de wind, en het was niet nodig om de verse aanplant in de tuin water te geven. Zo heeft elk weertype zijn voordeel. Maar u liet zich niet afschrikken en maakte zonnebrilfoto's op de schaar se zomerse momenten. Die beelden geven toch maar een mooi ontspan nen gevoel. Gelukkig maar. Deze rubriek gaat nu even op vakantie. We hopen dat u het zomerse gevoel de komende weken ook in Zeeland kunt vasthouden. Als we eind augustus de draad oppakken plaatsen we foto's van U en Uw VAKANTIE. EIND AUGUSTUS: U EN UW VAKANTIE Stuur uw foto('s) naar buiten@pzc.nl Danielle de Putter Lekker gluren door de zonnebril. I. Vermeule Het plekje aan de Ring is rustig en de tuin loopt over van de bloeiende planten. Door de grote overkapping kun je, weer of geen weer, altijd heerlijk buiten zitten. De buitenplaats heeft nog het meeste weg van een soort romantische hippie- tuin. Anneke: „Deze tuin is echt een ver lengstuk van het huis. Gasten zitten hier vaak om te ontspannen of te ontbij ten. Wijzelf leven ook echt buiten, soms samen met de gasten." De bed breakfastkamers liggen dan ook in de tuin. Ze zijn niet groot, maar wel heel stijlvol. „De kamers hebben al les wat je nodig hebt: een wc en een douche, een lekker bed, mooi linnen, schone badlakens, tv en een Nespresso apparaat. Hygiëne vind ik erg belang rijk: alles is dan ook heel schoon." Bo vendien is de benedenverdieping van het woonhuis de ontspanningsruimte voor de gasten: „Dit was mijn café res taurant, maar dat werd te druk voor me. Nu organiseer ik er wel eens een feestje of iets anders, maar gasten kunnen hier lekker zitten en ontspannen." Het ontbijt is tot in de puntjes ver zorgd. „Er is altijd een grote schaal vers fruit, biologisch brood, vers sap en kaas van de kaasboer. Alle groenten en fruit komen uit onze eigen biologische tuin aan de rand van het dorp." Anneke en Wim serveren alleen biologische pro ducten, want verantwoord en bewust le ven is voor hen heel belangrijk. Zo wek ken ze bijvoorbeeld net zoveel energie op, middels splinternieuwe zonnepane len, als ze verbruiken. Anneke wast eco Verantwoord genieten en tot rust komen door Mathanja Schipper blijkt uit meer dingen: „In al die jaren hebben we wel duizenden mensen ont- Gastvrouw en gastheer Anneke en Wim Klippel. logisch, poetst ecologisch en een auto hebben ze niet. „We proberen hier men sen altijd wel iets van mee te geven, maar we willen het ze niet opdringen." Trots presenteert ze haar eerste oogst aardbeien, die zo zoet smaken dat je haast niet gelooft dat ze gewoon in Dreischor zijn geteeld. Anneke vindt het leuk om net nog wat extra's te doen. „Het is wel een B&B, maar als het me uitkomt kook ik ook voor de gasten. We zijn heel gastvrij en flexibel." Dat de B&B bijzonder is blijkt wel uit de waardering die Anneke en Wim krijgen. Iedereen is erg positief en veel gasten blijven terugkomen. In 2010 is het plekje aan de ring zelfs uitgeroe pen tot beste B&B. Die waardering vangen, maar er is nog nooit iets verve lends gebeurd." Er is net een gast .gearriveerd en Anneke springt op om hem te begroeten. En thousiast begint ze te kletsen in het Frans. „De opa van deze mensen heb ik ontmoet ik Sri Lanka, tijdens één van onze fietstochten. Wim en ik fietsen na melijk over de hele wereld." Het vloeien de Frans van Anneke is een pre voor ve le Fransen: „Zij zijn vaak wat argwa nend vanwege de taalproblemen. Als ze eenmaal hier zijn geweest blijven ze

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2013 | | pagina 14