Bankieren met een klik
Pain de Mer van bakker uit Bruinisse is uniek
6
Evenement Contacta.nl
Mobiel bankieren
Kennis App
Vroegboek Korting
Links Arno Sijnesael, specialist Financiële Logistiek en Adri van de Laar, directeur Wholesale.
Rabobank Oosterschelde is voor
het derdejaar op rij partner van
Contacta.nl "Het partnerschap
biedt ons absoluut toegevoegde
waarde," zegt Adri van de Laar,
directeur Wholesale. "We zijn
voor en tijdens Contacta.nl zicht
baar als bank en het zijn zeer ef
fectieve dagen voor onze account
managers. Daar zijn we uiteraard
heel content mee!
Tekst: Annet van de Ree
Foto: Dirk-Jan Gjeltema
GOES - „Ook tijdens Contacta.nl
2013 gaan we het partnerschap weer
op een aantrekkelijke manier vormge
ven met een fraaie stand, waarin we
de nieuwste ontwikkelingen kunnen
laten zien. Thema wordt 'Bankieren
met een klik'. En een klik tussen Con-
tacta.nl en Rabobank Oosterschelde
is er zeker. Het gaat om wat partijen
bij elkaar kunnen halen en brengen,"
aldus Van de Laar. "Niet alleen ont
staan er nieuwe relaties, ook de moge
lijkheden om kennis te maken met
ons volledige productspectrum o.a.
door informatieve sessies in onze
stand, heeft een positief effect op on
ze deelname aan Contacta.nl."
Mobiel of virtueel bankieren bete
kent ook dat de bank 24/7 bereikbaar
is voor alle dagelijkse handelingen.
"Het wordt allemaal sneller en effi
ciënter zegt Van de Laar, en via on
ze netwerken in de regio houden on
ze accountmanagers en ambassadeurs
persoonlijk vinger aan de pols bij on
dernemer en consument. Zo stonden
we bijvoorbeeld met een stand de bra
derie van 's Gravenpolder en organi
seert Rabobank eigen events o.a. 'De
week voor de Leden' met sport,
kunst en cultuur. Maatschappelijke be
trokkenheid, de persoonlijke 'klik', is
onderdeel van onze bedrijfscultuur en
zit van oudsher in de genen. Virtueel
bankieren als het kan, persoonlijk ban
kieren als het moet" aldus Van de
Laar.
"Zeker in de huidige tijd, waarin on
ze klanten met economische krimp te
maken hebben, blijven wij persoon
lijk contact houden. Investeren in een
lange termijn relatie geldt ook in
slechte tijden. De kritiek in de media
dat banken op het geld zitten," weer
legt Van de Laar. "Rabobank ver
strekt nog steeds leningen, want wij
staan open voor goede ondernemers
en goede ondernemersplannen. Een
stevig onderbouwd businessplan is ui
teraard wel doorslaggevend, en ook
daarin kunnen wij ondersteuning bie
den en een sparringpartner zijn."
Cashless vervangt Chipknip
Rabobank Oosterschelde is zeer ac
tief in de ontwikkeling van mobiel
bankieren, met dank aan de enthou
siaste Arno Sijnesael, specialist Finan
ciële Logistiek, die het verhaal van
Cashless en My Order graag nog eens
uitlegt. "In Zeeland wordt Cashless
na de zomervakantie ingevoerd bij
VV Kloetinge en er zijn gesprekken
met andere clubs en ondernemingen
om deze vorm van betalen ook bij
hen te introduceren". Vorig jaar kon
den de Contacta.nl bezoekers kennis
maken met Cashless betalen van Ra
bobank een aantrekkelijke opzet op
de beurs gaf de consument en de on
dernemer de mogelijkheid om op een
ludieke manier kennis te maken met
de Cashless betaalmethode. Betalen
door even de Cashless chip voor de
chiplezer te houden, en de betaling is
binnen enkele seconden uitgevoerd.
Geheel in lijn hiermee ligt het princi
pe van het bestellen en betalen via
My Order. Dit kan met dezelfde virtu
ele portemonnee Minitix, waaraan
het Cashless systeem van Rabobank
gekoppeld is.
"Telefoon en tablet zijn nu 'Bank',
het aanbod van dienstverlening via
Apps breiden we dan ook steeds ver
der uit. Voor de zakelijke relaties is er
nu de Rabo Kennis App; een interes
sante App voor ondernemers die zich
willen laten informeren over de actue
le status per sector en de visie op de
economische ontwikkelingen door
Rabo-economen graag bij de hand
hebben".
'Bankieren me
t een klik' is in opmars. Bereikbaar
heid en mogelijkheden voor persoon
lijk contact zullen er echter wel blij
ven, een bank is nu eenmaal meer
dan een fraai uitgevoerd schermpje.
Een goede balans in de nieuwe ver
houdingen blijft voor Rabobank Oos
terschelde ook in de toekomst belang
rijk. Op Contacta.nl zal de Rabobank
Oosterschelde het 'Bankieren met
een klik' presenteren.
Rabobank Oosterschelde heeft het
partnerschap met Contacta.nl de laat
ste drie jaar sterk doorontwikkeld. Ra
bobank Oosterschelde gebruikt de
Contacta.nl beursdagen als platform
voor visie en innovaties. Organisator
van Contacta.nl LMG
strategiecreatie is dit jaar vroeg ge
start met de voorbereiding op de
2013 editie. De Contacta.nl Mix met
de zes pijlers - communicatie,mobili
teit, persoonlijk, financieel, technisch,
geografisch - staat en is nu al spraak
makend door de medewerking van
vier grensverleggende sprekers. Inmid
dels is Contacta.TV gelanceerd en in
de week van 10 juni het Contacta.nl
magazine verschenen, met veel achter
grond informatie over de mogelijkhe
den op de beurs, alle partners en spre
kers. En voor bedrijven, die nog twij
felen over deelname; tot 1 augustus
geldt nog een Vroegboek Korting.
Dus wilt u erbij zijn, wacht niet te
lang, want de uitgifte van m2 op de
beursvloer gaat snel.
Bakker Marcel Spelt (42) uit Bruinisse kreeg anderhalfjaar geleden
een interessante ingeving, toen hij naar huis fietste en de zilte zeelucht
opsnoof. Daar is de kiem gelegd voor Pain de Mer. In dit unieke
brood, dat in maart 2012 werd geïntroduceerd, heeft het reguliere wa
ter en zout plaatsgemaakt voor zeewater. Pain de Mer is revolutionair
Zeeuws natuurdesembrood van hoogwaardige kwaliteit.
Tekst: Henk van de Voorde
BRUINISSE - Marcel Spelt levert
het bijzondere brood ondertussen aan
een zeventigtal restaurants in Neder
land, waarvan vijftig in Zeeland.
„Pain de Mer is van de zee. Daar ha
len we alle inspiratie vandaan. We wil
den een broodlijn maken met alleen
Zeeuwse ingrediënten. Zo puur mo
gelijk", verklaart Marcel Spelt. Het
gezonde natuurbrood van de ambach
telijke grootbakkerij Spelt mag zich
verheugen in een toenemende belang
stelling, met name van de horeca en
bakkerswinkels. Bovendien zijn ook
instanties als de Hartstichting en de
Nierstichting geïnteresseerd in Pain
de Mer. Voor mensen met bijvoor
beeld koemelk allergie is het brood
eveneens een uitkomst. „Wij groeien
met tien klanten per week, verspreid
over heel Nederland. Waarom? Door
de puurheid en de eerlijkheid. Op
bakkerijgebied zijn we uniek. Wij
werken uitsluitend met ingrediënten
uit de eigen streek, zonder broodver-
betermiddelen of vetten. Pain de Mer
is een honderd procent streekpro
duct."
Het tarwemeel is afkomstig van Krij
ger Molenaars uit Renesse, het zeewa
ter van de Oosterschelde. Van de
bloem en het water maakt Spelt
uniek natuurdesem (waar het brood
van rijst).
,Het feit dat we brood bakken met
honderd procent ingrediënten uit de
eigen streek, is opgepakt door restau
rants, cateringbedrijven en bakkers
winkels. Het aantal foodmiles is niet
meer dan 35 kilometer", aldus Spelt.
Pain de Mer is bereid met gezuiverd
zilt zeewater uit nationaal park Oos
terschelde. Het bevat uitsluitend na
tuurlijke ingrediënten zoals tarwe
bloem, tarwemeel, roggebloem,
zeesap en vers zeefruit zoals mosselen,
oesters en garnalen. Er is onder ande
re mosselbrood, oesterbrood en garna-
lenbrood. Naast authentiek mossel
brood is er ook gevuld mosselbrood,
met witte wijnsaus van de nabij gele
gen wijnhoeve en saffraan. Ook is er
Pain de Mer met een marinade van
oesters, zeekraal en citroen. Pain de
Mer kent een zoutreductie van liefst
dertig procent ten opzichte van regu
lier brood.
Het Pain de Mer natuurdesem is van
eigen kweek. Het brood kent geen
toevoegingen van koemelk, E-num-
mers en bevat ook geen gist. Uiter
aard wordt in dit brood alleen ge
bruik gemaakt van vol Zeeuws tarwe
bloem.
„Ik heb een echte passie voor het bak
kersvak, waarbij ik al meer dan tien
jaar eigen natuurdesem kweek. Doel
stelling is het gebruik van natuurlijke
vermalsing in plaats van additieven.